dlaczego jest tak a nie inaczej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gollum
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.09
    • 307

StaryKocur napisał(a)

coraz częściej dyskusje przybieraja formę pyskówek.
    Zgoda, ale kto je wywołuje? Nie zauważyłem (oprócz jednego przypadku), by byli to juniorzy. W większości pierwszy cios (słowny) pada ze strony seniora.
    Ni twierdzę, że jest to złe, alwe że jest skuteczne. Głuchy zniknął, Godzilla się ugładził (choc dawno go nie widziałem), Szostaka też coś nie widzę. Czyżby znowu ktoś był do odstrzału ?

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

Gollum napisał(a)

Zgoda, ale kto je wywołuje? Nie zauważyłem (oprócz jednego przypadku), by byli to juniorzy. W większości pierwszy cios (słowny) pada ze strony seniora.
      Ni twierdzę, że jest to złe, alwe że jest skuteczne. Głuchy zniknął, Godzilla się ugładził (choc dawno go nie widziałem), Szostaka też coś nie widzę. Czyżby znowu ktoś był do odstrzału ?

czy zawsze jak ktoś Ci zwróci uwagę wyciągasz broń i strzelasz?
      tutaj jeśli ktoś zwraca komuś uwagę, ten drugi od razu staje okoniem, szczerzy zęby i awantura gotowa.
      a może ten kto zwraca uwagę ma rację!!!!!!!
      często niestety MA RACJĘ.
      a chyba nie zdarzyło się na forum, aby ktoś się przyznał do tego
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Gollum
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.09
        • 307

Zdarzyło się. Dziś przyznał się StaryKocur publicznie, zaś ja, aby nie zaśmiecać tematu o Libercu, zrobiłem to samo na PW.

Comment

• baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

Forum jest dla wszystkich jego członków obecnych jak i przyszłych. Ma służyć do tego aby ludzie dowiadywali się czegoś nowego, wymieniali się poglądami na dany temat, oceniali piwa czy browary itd. Jednak nie należy zapominać że są wśród nas osoby z ogromnym stażem które są niemal od początku związane z browarem.pl. nie znaczy to że zasługują oni na szczególne traktowanie ale nie dziwię się im że denerwują ich pewne osoby i ich wypowiedzi(pewnie w tym i niektóre moje) nic nie wnoszące do dyskusji a wręcz przeciwnie, rozbijają ją. Kiedyś było tu bardzo spokojnie, nikt się z nikim nie kłócił a jak już coś to dostawał uzasadnioną reprymendę i wkraczał wtedy na odpowiednie tory. A teraz?? Pełno osób się ze sobą kłuci i nikt nikomu nie przepuści. Nie należy się temu dziwić w końcu dostęp do internetu ma coraz to więcej osób i zanim zrozumieją że forum też ma pewne zasady których należy przestrzegać oraz skupia pewne grono ludzi których wkurzają posty typu wicia o Leżajsku mocnym czy modne ostatnimi czasy reklamy własnego pracodawcy. Ja też święty nie jestem i nieraz odpowiem na jakąś zaczepkę ale generalnie staram się nie kłócić.Otwieram sobie jakiś post i czytam w nim o sporach między jakimiś formułowiczami. Każdy chce pokazać że jest twardy i nie odpuści. Jak by to przecież wyglądało że ktoś go atakuje słownie a ten nie zamieszcza riposty. Jak napisze PW to nikt tego nie przeczyta oprócz odbiorcy. Ludzie zrozumcie że PW właśnie też do tego służy żeby załatwiać swoje sprawy poprzez PW a nie posty!!!

Comment

• szostak
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.02
            • 1176

Gollum napisał(a)

Głuchy zniknął, Godzilla się ugładził (choc dawno go nie widziałem), Szostaka też coś nie widzę. Czyżby znowu ktoś był do odstrzału ?
            No no, żadnych insynuacji proszę. Ja jestem!

Comment

• ppns
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.10
              • 1737

Ahumba napisał(a)

[...]a chyba nie zdarzyło się na forum, aby ktoś się przyznał do tego
              Zdarzyło się , zdarzyło
              Ja w dyskusji o ( Mocne postanowienie poprawy ) przyznałem się do popełnionego błędu ( Do czego zainspirował mnie ŻĄlenon).
              piwoppns@wp.pl

Comment

• Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9056

Gollum napisał(a)
                Zdarzyło się. Dziś przyznał się StaryKocur publicznie, zaś ja, aby nie zaśmiecać tematu o Libercu, zrobiłem to samo na PW.
                sam napisałeś ZDARZYŁO SIĘ a powinno być regułą.

większość sytuacji przypomina zachowanie uczniów w szkole podstawowej, gdzie uwaga nauczyciela typu: "nie gadaj" powoduje albo odpowiedzź: "to nie ja to...." lub agresję.
                my na forum jesteśmy trochę starsi i powinniśmy się zachowywać jak starsi a nie jak smarkateria
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• behemoth
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 248

Odp: Odp: dlaczego jest tak a nie inaczej

Gollum napisał(a)

Zgoda, ale kto je wywołuje? Nie zauważyłem (oprócz jednego przypadku), by byli to juniorzy. W większości pierwszy cios (słowny) pada ze strony senioranapisał(a)[/i]
                  Przy odrobinie fantazji można stać się seniorem w ciągu jednego dnia...

ppns napisał(a)
                  ...W dyskusji o WOSP podano mi link o Owsiaku , który nie działa ? I co ? Podaj mi na PW dobry link do jego strony.
                  To nie kto inny tylko ja podałem Ci ten link, gdybyś zajrzał do tamtej dyskusji zamiast pisać post za postem o pierdołach to byś wiedział, że strona zaczęła działać poprawnie następnego dnia (zapewne po e-mailu od Arta ).

Comment

• Cyrkonia
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 1936

dlaczego jest tak a nie inaczej?

Będzie tak jak trzeba jeśli w końcu ktoś zacznie czytać reguły i zasady działania NASZEGO FORUM!!!!

Tak myślę
                    www.stat-gra.pl

Comment

• paveuek
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2001.09
                      • 415

A ja proponuję żeby posty wysyłane do działu "Przy piwie" w ogóle się nie liczyły. Skończyłyby się problemy z nabijaniem postów.
                      Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
                      Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• behemoth
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.12
                        • 248

paveuek napisał(a)
                        A ja proponuję żeby posty wysyłane do działu "Przy piwie" w ogóle się nie liczyły. Skończyłyby się problemy z nabijaniem postów.
                        Tylko nie to, wtedy "przypiwowcy" opanują pozostałe działy.

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Na początku forum składało się z osób, które poznały się w necie i się polubiły, były tolerancyjne wobec siebie, nie lekceważyły uwag innych na swój temat, tylko brały je pod uwagę, bo zależało im na utrzymaniu fajnych znajomości.
                          Aktualne forum składa się z takich jak wymienieni przeze mnie ludzi plus inni, do których nic nie mam, plus tacy, którzy mają resztę gdzieś i nie zależy im na dobrym towarzystwie (lub nas za takie nie uważają).

No cóż, taka jest cena za rozrost forum. Na szczęście na zjazdach i giełdach nie musimy imprezować wszyscy, na piwo i zaszaleć pójdą tylko ci, którzy na forum mają kumpli, a będą i tacy, z którymi napić się nikt nie będzie miał ochoty.

A co do "poziomu wypowiedzi" - jedno do drugiego nic nie ma, zmieniła się głównie atmosfera jak dla mnie. Może sobie być merytorycznie - co z tego, jeśli będzie nieprzyjemnie.

A co do częstotliwości bywania np. mojego na forum - no cóż, kiedyś miałam znacznie więcej czasu na to Ciągle tu zaglądam, a już w imprezach pozawirtualnych to staram się brać udział na maksa

Pozdrawiam wszystkich i życzę odrobinę bardziej samokrytycznego spojrzenia - bo niektórym się wydaje, że jesteśmy jeno anonimową masą w wielkiej sieci....
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Gambrinus
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.06
                            • 696

Gdy odkrylem Forum Browaru, polubilem je za dwie rzeczy: Bylo poswiecone piwu, ktore jest jednym z moich ulubionych tematow. Co najmniej rownie wazny byl jego poziom, zarowno merytoryczny, jak i cala otoczka, poczynajac od dbalosci o poprawnosc jezyka a konczac na kulturalnym odnoszeniu sie do siebie. Czytajac posty innych Forumowiczow zalowalem, ze nie moge usiasc sobie z nimi przy piwie. (Pare osob udalo mi sie poznac, i bylo to bardzo mile )
                            Niestety od czasu do czasu pojawiaja sie posty ktorych autorow raczej nie chcialbym poznac (frustraci, polanalfabeci, a czasami chyba nastolatki...) Mysle ze Marusia ma racje, piszac ze jest to cena za rozrost Forum.
                            Na koniec mysl nt. "nabijania" postow.
                            Moze Art moglby nadawac tytul Senior Member arbitralnie, w oparciu o wartosc merytoryczna postow, a nie ich ilosc?
                            Popieraj małe browary!!!

Comment

• And69
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 1487

Wystarczy zlikwidować licznik wypitych piw i problem zniknie , o ile komuś na tym zależy .

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Odp: dlaczego jest tak a nie inaczej

ART napisał(a)
                                mam nadzieję że ten temat zostanie odebrany pozytywnie, bo taki jest jego cel.
                                Najwyraźniej nie został, bo znowu wszyscy się kłócą.

Moim zdaniem na zniżkę poziomu rzutują przede wszystkim właśnie kłótnie, a nie ogólne ględzenie (byle w dziale 'Przy piwie'), które jest przecież formą towarzyskiego spędzania czasu. Niektórzy, w tym ja, głównie z tych pobudek pojawiają się na forum - żeby pogadać sobie o różnych sprawach z fajnymi ludźmi, z którymi mają wspólną pasję o nazwie piwo.

Osobiście uważam, że nerwowa atmosfera zaniża poziom znacznie bardziej, niż jakiś tam temat o napisach w kiblach, który przecież nie zakłada cytowania wulgaryzmów i obscenizmów. Niestety temat ten jednak poszedł w tę stronę, do czego również przyłożyłem rękę. Zabrakło autocenzury. Następnym razem pomyślę dwa razy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X