dlaczego jest tak a nie inaczej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

Jak to dobrze mieć trochę odpoczynku od forum. Wraca człowiek z nowymi siłami i taki stęskniony znajomych i co?
    Widzi kolejnego niezadowolonego (Gollum), kupę postów nie na temat, czyli nic nowego.
    Tak naprawdę ostatnio na forum brakuje mi Cezara, Sensora, Czesa, Grzecha i jeszcze paru innych.
    Takich których wypowiedzi coś wnosiły. Nie przeszkadza mi gadulstwo, jak to przy piwie , ale zaczyna brakować mi tych starych wyważonych znajomych z forum.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Gollum
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.09
      • 307

pjenknik napisał(a)
      Widzi kolejnego niezadowolonego (Gollum), kupę postów nie na temat, czyli nic nowego.
      Widocznie, tak jak ja, za dużo naczytałeś się Tolkiena i Gollum książkowy myli Ci się z forumowym. Jeśli byłbym niezadowolonym, to by mnie po prostu tu nie było. Poszedłbym na strony lotnicze, morskie, geograficzne, dałbym popalić ufologom i zwolennikom teorii cudów i zjawisk nadprzyrodzonych. Ale nie robię tego. Tu jest wspaniale. Ktoś, bodajże szostak napisał, że jest to najlepsze forum. I ma rację.
      Ale jeśli ktoś ma w jakimś temacie inne zdanie, to nie musi być od razu niezadowolonym frustratem. Odrobina niezadowolonego dziegciu beczce zadowolonego z siebie miodu bardzo dobrze robi-twierdzą pszczelarze. Miód dostaje wtedy ożywczego smaku.
      Ale żebe do niezaodowolonych mnie zaliczać? Chyba się wybiorę do psychologa

Comment

• Gollum
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.09
        • 307

paveuek napisał(a)
        A ja proponuję żeby posty wysyłane do działu "Przy piwie" w ogóle się nie liczyły. Skończyłyby się problemy z nabijaniem postów.
        Jeśli to pomoże, to propomuję w ogóle zlikwidować licznik. O niczym on nie świadczy. Nikt nie zaprzeczy, że największym autorytetem na forum jest Czes. 251 postów. Co to jest przy ponad trzech tysiącach u rekordzistów.

Comment

• zythum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.08
          • 8305

Odp: Odp: Odp: dlaczego jest tak a nie inaczej

ppns napisał(a)
          Jest tak a nie inaczej , bo niektórzy forumowicze koniecznie muszą zabrać głos , nawet jesli on nic nie wnosi do dyskusji,jak np. riposta Pulasa Gollumowi czy poniższy kwiatek :

Kolego Pulas , piszesz po raz kolejny tylko po to tylko , aby nabić posty. Ostatnio telewizja przegrała proces z PKN ORLEN , bo wyemitowała fałszywy program o tym , jakoby Orlen finansował kampanię Krzaklewskiemu. Zanim coś napiszesz , to sprawdź fakty , bo .....
          bo : ...Dlatego jest tak a nie inaczej.
          Pisz tylko na temat i tylko coś , co jest treściwe.
          No cóż muszę złamać swoje postanowienie nie brania udziału w tej dyskusji (aha i przy okazji nabić posta). Post ppns jest świetnym przykładem socjotechniki i odwracania "kota ogonem". Pulas podaje konkretny przykład zaniżania poziomu forum (kiedyś nawet jeżeli były dyskusje o polityce to nikt nie wypisywał takich jednostronnych ziejących nienawiścią postów), czyli jest to jak najbardziej post na temat.
          To inaczej miało być, przyjaciele,
          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
          Królowie banków, fabryk, hut
          Tym mocni są, że każdy kradnie
          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Gollum napisał(a)

Nikt nie zaprzeczy, że największym autorytetem na forum jest Czes.
            Zaprzeczę. Zdanie jest zbyt ogólnikowe (autorytetem w piwowarstwie owszem, może być, ale napisałeś tak, jakby był autorytetem we wszystkim, a z tym to się sam Czes na pewno nie zgodzi), poza tym nie jest celem forum ustalanie, kto jest autorytetem, a kto nie. Część osób wnosi wartości merytoryczne na forum nie tylko w temacie piwowarstwa, za to z innymi po prostu fajnie się gada.

A ilością postów to sie wszyscy przejmujecie jak mrówka okresem, a tak naprawdę to nie sądzę, żeby to miało dla kogokolwiek znaczenie - jak ktoś dużo gada to będzie i tyle gadał bez licznika.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Gollum
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.09
              • 307

Marusia napisał(a)

Zaprzeczę. Zdanie jest zbyt ogólnikowe (autorytetem w piwowarstwie owszem, może być, ale napisałeś tak, jakby był autorytetem we wszystkim, a z tym to się sam Czes na pewno nie zgodzi), poza tym nie jest celem forum ustalanie, kto jest autorytetem, a kto nie. Część osób wnosi wartości merytoryczne na forum nie tylko w temacie piwowarstwa, za to z innymi po prostu fajnie się gada.
              To jest forum piwne, więc liczą się przede wszystkim autorytety piwowarskie. A już spotkałem się na forum, że ktoś przy omawianiu jakiejś sprawy wprost pisał: poczekajmy na opinię Czesa.
              O opinię w sprawach lotniczych proszony był niedawno Adam16. O ile pamiętam, to Ty również występowałaś w roli autorytetu z bankowości. Każdy jest specem od czegoś tam, ale moim zdaniem na piwnym forum przede wszystkim powinni się liczyć znawcy warzenia piwa.

Comment

• grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

pjenknik napisał(a)
                Jak to dobrze mieć trochę odpoczynku od forum. Wraca człowiek z nowymi siłami i taki stęskniony znajomych i co?
                Tak naprawdę ostatnio na forum brakuje mi Cezara, Sensora, Czesa, Grzecha i jeszcze paru innych.
                Takich których wypowiedzi coś wnosiły. Nie przeszkadza mi gadulstwo, jak to przy piwie , ale zaczyna brakować mi tych starych wyważonych znajomych z forum.
                Pięknisiu !!! Jestem. Wróciłem z prawiedwumiesiecznegoniebytu. Czytam i widzę ,że nic się nie zmieniło. Co jakiś czas pojawia sie temat dyskusyjny i dyskutanci zamiast ugryźć sie w klawisze walą się postami po łbach. A może by tak odłożyć na chwilę piwko i napić się melisy (na uspokojenie) ? W cięższych wypadkach polecam dziurawiec.

Comment

• pjenknik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 3388

grzech napisał(a)

A może by tak odłożyć na chwilę piwko i napić się melisy (na uspokojenie) ? W cięższych wypadkach polecam dziurawiec.
                  Znakomicie oczyszcza Łagodnie - nieprzerywając snu
                  Ostatnia zmiana dokonana przez pjenknik; 2003-01-29, 11:43.

Comment

• Ahumba
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9092

niektórym może pomógłby dłuższy sen lub krótki urlop ze zmianą klimatu
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Gollum
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.09
                      • 307

zythum napisał(a)

ps. Dla Golluma, odpowiedź od kółka wzajemnej adoracji(jedyna , więcej nie będzie, po co masz być za bardzo szczęśliwy, w końcu życie to nie bajka) na Twoją "niebanalną" prowokację : bez komentarza.
                      To nie mój pomysł. O istnieniu Towarzystwa Wzajemnej Adoracji mówi Marcopolok w sporze z przybyszami z forum Wprost.

Comment

• Gollum
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.09
                        • 307

zythum napisał(a)

Poczytaj tylko uważnie dyskusje z wymienionymi przez Ciebie forumowiczami i trochę pomyśl dlaczego wywołali takie a nie inne reakcje.
                        Godzilla: napisał parę nieparlamentarnych słów, nie odnoszących się wszakże do nikogo. Ostro odpowiedział na zwrócenie uwagi przez Marcopoloka, w którego obronę włączyli się niektórzy forumowicze, a dalej poleciało. Do uspokojenia namawiali Cyrkonia (łagodnie) i Szostak (ostrzej), ale obrzucanie się inwektywami jeszcze trochę potrwało.
                        Pozostali przybysze w Wprost do wojny się nie włączyli. Jej efekt: pozostali tylko Mister, który od początku nie przejawiał agresywności i Godzilla, który się uspokoił.
                        Pozostałe przypadki analizuję.

Comment

• Gollum
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.09
                          • 307

cytat:
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          zythum napisał(a)

Poczytaj tylko uważnie dyskusje z wymienionymi przez Ciebie forumowiczami i trochę pomyśl dlaczego wywołali takie a nie inne reakcje.
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          Gluchy: Zupełnie bez powodu użył wobec Gul-Gula wyrażenia tzw. nieparlamentarnego. Skrótem co prawda, lecz użył. Potem chamami (przez h) określił, również bez żadnej przyczyny Krzysia, Grzecha i Gul-Gula, po dłuższej wymianie zdaź z Artem wyniósł się i reszta dyskusji to była gra do jednej bramki.

Comment

• maryhh
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.02
                            • 1895

Gollum! nie widzę powodu aby przywoływać te wszystkie stare i nie miłe kwestie. Ja osobiście wolę o tym wszystkim zapomnieć.
                            Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                            "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                            do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23985

temat założyłem aby wspomniane osoby w moim pierwszym poście otwierającym temat niekoniecznie uczestniczyły wbrew swej woli w tematach o których była tutaj mowa, a bardziej po to żeby rozpoczynały nowe tematy, w których będzie można zabłysnąć poziomem i wiedzą.

Dział "Przy piwie" został stworzony po to aby można było od czasu do czasu luźniej pokonwersować nie o piwie. NIGDY nie miało być tak, że dział "Przy piwie" staje się głównym polem do popisu osób, które w pozostałych działach niemal w ogóle nie uczestniczą.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zythum
                                • 2001.08
                                • 8305

Ja się zgadzam i z każdym (nieważne jak bardzo bym z nim polemizował na forum) piwa towarzysko się napiję
                                To inaczej miało być, przyjaciele,
                                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                                Królowie banków, fabryk, hut
                                Tym mocni są, że każdy kradnie
                                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

Przetwarzanie...
                                X