Niektóre animacje są świetne. Wracam jeszcze do ciekawostek numizmatycznych:
Typowy Baobab-Pub, gdzie miejscowa ludność przesiaduje w wolnych chwilach (podobno, przy piwku, opowiadają sobie nieprawdopodobne historie i takie tam...).
Na banknocie widoczna typowa jednostka śródrzeczna do przewozu piwa. Widoczna jest jedna beczka. Na pytanie: gdzie reszta? - mieli odpowiedzieć (w narzeczu hula-gula):
- Wypilim...
Pudlarz napisał(a) Na banknocie widoczna typowa jednostka śródrzeczna do przewozu piwa. Widoczna jest jedna beczka. Na pytanie: gdzie reszta? - mieli odpowiedzieć (w narzeczu hula-gula):
- Wypilim...
Śmiem twierdzić, że to koło od roweru
Inna rzecz, że coraz mniej piwa na tych "obrazkach piwnych". Myślę, że numizmatycy się cieszą (też nim jestem, ale tylko monety), ale tu głównie o piwie nadajemy...
Pinio74 napisał(a) Browariec, mam nadzieję, że mi to wybaczysz, bo ten obrazek też raczej o piwie nie jest, ale.... kufel też by tam zmieściła
No fakt. Piwa tu niewiele, ale za to się uśmiałem
Tylko nasuwa mi się pytanie: chodzi o grzanie coli, czy chłodzenie... no właśnie czego? Bo chyba nie biustu ?
...i żeby zakończyć (obiecanki-cacanki) cykl numizmatyczny, bardzo ściśle związany z tematyką piwną, czego nawet BROWARIEC nie ma powodu poddawać w wątpliwoąć.
Oto znany portowy browar (królewski zresztą) i podobizna Daniela Brocka, słynnego twórcy receptur piwnych i zbieracza podstawek - oczywiście.
Comment