Ja osobiście wolę piwko schłodzone.A to mi wyglada na grzańca
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Miejscowość Strážnice na pewno jest bardziej znana jako okręg winiarski, niż produkujący piwo. Coś jest na rzeczy, gdyż browar działa tam od 2021 roku, a niektórzy miejscowi pierwszy raz o nim słyszeli. Instalacja została odkupiona od browaru Na Mlýně w Ratíškovice i niestety tym samym...
Mało miejsc w Pabianicach, gdzie można wypić coś sensownego.
Od pewnego czasu naprzeciwko dworca PKP, funkcjonuje lokal "kawiarnia-restauracja" o nazwie Loft 74.
Moim zdaniem, to nie jest klasyczna ani kawiarnia, ani restauracja, ale to nieważne.
Dla starych ziomali...
Browarek Komin na Ruzinovie zrobił na tyle dobry wynik ekonomiczny, że postanowiono otworzyć następny tym razem w centrum Bratysławy. Wybrano ładną kamienicę w której do tego czasu funkcjonował market Billa. W zasadzie można by go nazwać Komin 2, ale dostał nazwę Alzbetka. 1000 litrowa...
Comment