Potrzebuję pomocy!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chudybyku
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.02
    • 1

Potrzebuję pomocy!

Witam Wszystkich!

Mam na imię Jola. Studiuję na Politechnice Koszalińskiej. potrzebuję informacji do dyplomu na temat "Badań organoleptycznych"czy "projektu laboratorium organoleptycznego", coś w tym zakresie. Głównym celem mojej pracy jest zaprojektowanie właśnie takiego laboratorium i przeprowadzenie badań organoleptycznych danego produktu np. piwa. Może ktoś kiedyś korzystał z takiego laboratorium lub podobnego. Bardzo byłabym wdzięczna za udzielenie mi jakiś informacji.
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

Witam,
    z pewnością szybciej doczekasz się odpowiedzi jeżeli najpierw uzupełnisz swój profil
    Jest tu mnóstwo ciekawskich
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• And69
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 1487

Jolu cóż można ci poradzić , spróbuj dowiedzieć się czegoś pod adresem Spółdzielcza 8 tam znajdują się Koszalińskie Zakłady Piwowarskie Brok i na 100% tak jak wszystkie duże zakłady spożywcze posiadają labolatoria kontrolne . Możesz też popytać się w sanepidzie i federacji konsumentów czy mają biuro rzeczoznawców .
      Last edited by And69; 2003-02-07, 19:13.

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Na studiach, przez jeden semestr miałem laboratorium z "Technologii przemysłu roślinnego". Na tych zajęciach prowadziło się badania organoleptyczne m.in. piwa, czekolady i innych produktów.
        Zajęcia całkiem przyjemne no i jedne związane z piwem . Polegało to na ocenie różnych "doznań" związanych z danym produktem, którego marka nie była przed oceną podawana. Później cos tam się dodawało etc...

Comment

• Dudlik
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.11
          • 269

U mnie w technikum przeprowadzaliśmy analizę sensoryczną, aby określić smak danych potraw.
          Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!

Comment

Przetwarzanie...
          X