Terror palaczy!
Collapse
X
-
Ja się zapytam o to o czym już wcześniej pisałem...
Dlaczego niepalący wchodzi do lokalu gdzie można palić, skoro ja, palacz, wychodzę z lokalu dla niepalących, lub jeśli w nim jestem - nie palę?
Dlaczego ja się potrafię dostosować i nic nie mówię, a niepalący nie potrafi i narzeka jak stara baba?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
I tu się mylisz. W dwóch z trzech przykładów wzywałem do egzekwowania obowiązującego prawa. Natomiast jeśli chodzi o składkę, to dla mnie naturalne jest, że przy ubezpieczeniu im wyższy poziom ryzyka, tym wyższa składka.Comment
-
Uwierz Adam, takie upierdliwe Wasze gadanie jest bardziej męczące.
No właśnie.
Ja się zapytam o to o czym już wcześniej pisałem...
Dlaczego niepalący wchodzi do lokalu gdzie można palić, skoro ja, palacz, wychodzę z lokalu dla niepalących, lub jeśli w nim jestem - nie palę?
Dlaczego ja się potrafię dostosować i nic nie mówię, a niepalący nie potrafi i narzeka jak stara baba?
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Większość lejących dobre piwka to knajpy dla palaczy. Od jakiegoś czasu stwierdziłam, że faje mnie rzuciły ( 1.5 m-ca) ale jak idę na piwo wśród palaczy to i tak wypalam parę papierosów (nałóg
ostatni piątek - 2 szt.). Myślę, iż większe lobby niepalących powinno wywrzeć by powstała jakaś dobra knajpa "bez dymka". Jestem za.
Przypomniało mi się, jak ostatnio z Qbolandem i KrisemP byliśmy w Bierhale w Warszawie to mimo, że mogliśmy zapalić (taka strefa) to i tak wychodziliśmy na zewnątrz, bo większość nie paliła i wcale to nie przeszkadzało. Jednak gdy cała knajpa pali to nie wymagajcie szanowni niepalący by jeden stolik nie kopcił jak i tak siekiera wisi w całym lokalu - bez sensu.
Zapraszam do chaty - u nas w domu się nie pali- serio.
Comment
-
Comment
-
Nic nie poradzisz, taki kontrast między ogólnymi deklaracjami, a postawą w konkretnym przypadku jest nieco śmieszny.Comment
-
Od kiedy to wolność niepalących chronią księżycowe ceny papierosów składające się w 80% z podatków i akcyzy? I Twój postulat dalszego ich podniesienia? Albo wniosek o wzrost bandyckich stawek na reżimowe ubezpieczenia zdrowotne?
Wiesz dobrze, że nie lubię dymu z papierosów i mógłbym łatwo przyklasnąć Twoim pomysłom. Ale Twoje poglądy są w jawnej sprzeczności z doktryną liberalną. I w związku z tym - przez kontrast do Twoich ogólnych deklaracji - są śmieszne.Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
On próbuje nam uświadomić swoje racje. Problem jest w tym, że większość z nas palić po prostu lubi i tyle. Lubi jak nikotyna ogarnia nasze ciało i wywołuje przyjemne uczucie zluzowania, czy tam cokolwiek to robi. jestem po kilku, więc mi wybaczcie..Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pieczarku, ja nie mam nic przeciwko liberalnej likwidacji akcyzy i składki, ale wtedy palacze musieliby z własnej kieszeni pokrywać koszt leczenia. A jeśli nie byłoby ich na to stać, to... trudno, niech się procesują z koncernami tytoniowymi. O ile doczekają wyroku.
Ale że to nierealne, chwytam się możliwych sposobów. To ostatnio modne, dwaj bardzo do siebie podobni politycy przyznali że dla władzy współpracowali z agentem SB. To co, mnie nie wolno?
Na marginesie - bardzo lubię zażyć od czasu do czasu tabaki. Nigdy mi nie przyszło do głowy, aby posypywać nią tych, którzy nie zażywają. Ba, nawet nie kicham im w twarz.Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2008-07-01, 20:22.Comment
-
Nie igram z sytuacją, bo ta tragedia, podobnie jak większości forumowiczów, dotknęła mnie również.
Twierdzę jednak, ze Jerzy napisał o jedno zdanie za dużo. Rozumiem, że był wzburzony, ale nie rozumiem jak dorosły, wykształcony facet, myśląc w ten sposób lub też nie, mógł napisac takie słowa... Za swoje wypowiedzi się odpowiada, również te powiedziane w stanie wzburzenia, czy te wypowiedziane po zbyt dużym piwku. Niezależnie, czy tak się myśli czy też nie. On napisał coś, czego nigdy bym się po Nim nie spodziewała...
Dlatego nie chciałabym byc na miejscu Jerzego, bo mimo wszystko czułabym się podle, w sytuacji która się wydarzyła..Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2008-07-01, 20:26.
Comment