Terror palaczy!
Collapse
X
-
Comment
-
Ze względu na smród nie chodzę na piwo do knajp. Przyzwyczaiłem się do picia piwka w domu i choć trochę żal - przeżyję. Szlag mnie tylko trafia jak idę z rodziną do restauracji, siadam w strefie dla niepalących i okazuje się, że jest to jedyny taki stolik, a wszyscy dookoła kończą jeść i zaczynają smrodzić. Druga sprawa - wyrzucanie petów na ulicę. Czy palący w domach też wyrzucają pety na podłogę? Na ulicy nie mają żadnych skrupółów i np. z samochodów lecą nawet nie zgaszone niedopałki. Wierzcie mi - nie należy do przyjemności jadąc motocyklem dostać petem wyrzuconym z ciężarówki. Szczęśliwie tylko się odbił i nie została wypalona dziura w kurtce. O zagrożeniu pożarowym nawet nie wspomnę. Od razu - żeby zamknąć usta niewierzącym w pożar lasu od niedopałka - napiszę, że uczestniczyłem w dogaszaniu pożaru okolo 20 ha lasu, spowodowanego niedopałkiem. Znam świadków którzy byli przy zaprószeniu ognia. Mimo ich natychmiastowej reakcji ( ok. 10 mosób) nie byli w stanie ugasić ognia w zarzewiu. Niektórzy "kulturalniejsi" kiepują do popielniczek, które opróżniają stojąc np. przed zamkniętym przejazdem kolejowym. Widziałem efekty takiego działania setki razy n.p. na przejeździe kolejowym w Rabsztynie k. Olkusza. Ale pewno za chwilę okaże się, że wśród forumowych palaczy nikt nic nie wyrzuca...
Nie jestem zwolennikiem zakazów, ale czasem wydaje mi się, że w obliczu pewnych faktów może nie byłoby to złe rozwiązanie.Comment
-
Alnus, Ty piszesz o chamskim zachowaniu. Nie każdy jednak palacz wyrzuca niedopałki z samochodu, rozrzuca pety po całym mieście i uważa, że wszystko jest najlepszym porządku. Są ludzie i ludziska, a raczej ludzie i chamy, ale to dotyczy również osób niepalących...
Comment
-
A teraz serdecznie pozdrawiam wszystkich niepalących oraz tych nielicznych mnie rozumiejących i żegnam się. Bez odbioru.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Alnus, Ty piszesz o chamskim zachowaniu. Nie każdy jednak palacz wyrzuca niedopałki z samochodu, rozrzuca pety po całym mieście i uważa, że wszystko jest najlepszym porządku. Są ludzie i ludziska, a raczej ludzie i chamy, ale to dotyczy również osób niepalących..."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Comment
-
Może mi powiesz, że problem gum do żucia na ulicy, pod stołami, wszędzie to też wina palaczy, że tylko palacze zaśmiecają...wiesz co....robisz z siebie bardziej świętego niz jesteś naprawdę.
tez przywołam przysłowie ludowe, "nie życz nikomu co Tobie nie miłe"
mam nadzieję że jesteś słowny, w kwestii żegnania się, powtórzę jeszcze raz co napisałem, swoim tekstem osiągnąłeś DNOOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2008-07-04, 15:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Życzę Ci, żebyś mimo palenia cieszył się dobrym zdrowiem przez długie lata i jak najczęściej znajdował na swoich podeszwach śmieci pozostawione przez innych. W dobie centralnych zamków zaklejenie gumą do żucia zamków samochodzie byłoby mało uciążliwe. Ale może ktoś z sąsiadów choć raz zaklei Ci zużytą gumą zamki w drzwiach do mieszkania? I nawet nie będzie miał się czego wstydzić.Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2008-07-04, 16:01.Comment
-
Twoje prawo. Maleszka też się nie wstydzi, trener Dariusz W. się nie wstydzi, bo wszyscy tak przecież korumpowali. Wstyd nie jest obowiązkowy. Co prawda, robiąc coś niewłaściwego należałoby się przynajmniej wstydzić, ale taką postawę rodzice powinni wpajać dzieciom. Jak jest za późno, nic nie poradzisz.
Ty nigdy nie wyrzuciłeś papierka na ulicy? nigdy nie wyrzuciłeś w krzaki butelki czy puszki? nigdy nie splunąłeś? Normalnie wysłannik Boga.....Jeśli nawet zaprzeczysz, nie uwierzę, ja przynajmniej nie robię z siebie świętoszka, raz mi się zdarzy skiepić na ulicy, raz zgaszę kulturalnie w miejscu do tego przeznaczonym. Tak samo ze śmieciami. Przynajmniej jestem szczery, a nie zakłamanyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Papierki owszem, rzadko bo rzadko, ale czasem się zdarzy. Na ulicy nie splunąłem od kilkunastu lat. Kiedyś zakopałem na plaży w Gdyni butelkę, z myślą że po latach ją odkopię. Wstyd mi, że czasem wypluję gumę, gdy nie ma w pobliżu śmietnika - na trawnik.Comment
-
Papierki owszem, rzadko bo rzadko, ale czasem się zdarzy. Na ulicy nie splunąłem od kilkunastu lat. Kiedyś zakopałem na plaży w Gdyni butelkę, z myślą że po latach ją odkopię. Wstyd mi, że czasem wypluję gumę, gdy nie ma w pobliżu śmietnika - na trawnik.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Becik, ale o co Ci chodzi?
Napisałeś, że czasem śmiecisz i się tego nie wstydzisz. To ma być dowód na to, że wszyscy śmiecą?
Wiadomo, że każdy śmieci w większym lub mniejszym stopniu. Arcy przyczepił się tylko, jak sądzę, tego, że się nie wstydzisz śmiecenia, czyli w domyśle nie przeszkadza Ci śmiecenie w ogóle. Poza tym dyskusja nie jest o śmieceniu.
Także często widzę jak kierowca jadący przede mną wyrzuca pety. Nie podoba mi się to, bo poza śmieceniem jest to zagrożenie pożarowe. Jednak często także widzę śmiecących łuskami słonecznika itp. To też mi się nie podoba.
A za chwilę wyruszam na nierówną walkę z dymem tytoniowym w knajpie, ale nie mam wyjścia jeżeli chce się napić dobrego piwa.MM961
4:-)Comment