Terror palaczy!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Dodam jeszcze inne względy. Nikotyna jest trucizną o mocy porównywalnej z kwasem pruskim. Dym tytoniowy obok nikotyny (rozłożonej do związków pirydynowych, działających podobnie) zawiera: tlenek wegla, amoniak, cyjanowodór, alkohol metylowy, arsen, tlenki azotu, związki rakotwórcze jak - benzopiren, dwubenzopiren, dwubenzoatracen, benzofenantren, dwubenzoakrydyna. Wypalenie 20 papierosów dostarcza organizmowi 110 mg nikotyny.

Comment

• ppns
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1737

grzech napisał(a)
      [..]
      Zwykle pytanie pada jednocześnie z wyjmowaniem papierosa.
      I na tym polega terror palaczy , bo niepalący muszą znosić ich przywary , a jakakolwiek uwaga , by nie palić , jest traktowana
      jak grubiaństwo.
      piwoppns@wp.pl

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Ja staram się przebywać w towarzyswie osób które nie palą,ale nie zawsze jest to możliwe.Gdy jest impreza w domu osoby palące proszę o palenie na balkonie i nigdy nikt nie miał pretensji.Gość po prostu przyjmuje warunki gospodarza,a jesli są dla niego nie do przyjęcia-pewnie drugi raz się nie pojawi.Wszysko można sobie wyjaśnić i niesnaski są niepotrzebne.

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Najgorsze jest to, że za kazdym razem jak czytam ten temat natychmiast zachciewa mi się zapalić
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

troluje stary temat ale ten artykuł w dobie nadchodzącej grozy dla palących (ograniczenia w miejscach publicznych) jest czymś co wywołuje uśmiech satysfakcji u każdego palacza - przynajmniej u mnie

Szef zwolnił pracowników za niepalenie
            Reuters/Rzeczpospolita

Właściciel 10-osobowej niemieckiej firmy komputerowej zwolnił trzech niepalących pracowników. Jego zdaniem zakłócali spokój w firmie, po tym, jak zażądali, by miejsce pracy było wolne od dymu papierosowego.
            1 stycznia w większości niemieckich landów wprowadzono zakaz palenia w miejscach publicznych, m.in. w pubach i restauracjach, ale pracownicy małych biur wciąż mogą sobie "puścić dymka". Stowarzyszenie niemieckich hotelarzy i restauratorów złożyło skargę do Trybunału Konstytucyjnego, ponieważ uważa, że ustawa o zakazie palenia narusza prawa człowieka - poinformowała "Rzeczpospolita".
            Nie mogę użerać się z ludźmi, którzy wywołują problemy - powiedział menedżer Thomas J. - W pracy cały czas rozmawiamy przez telefon i po prostu łatwiej się pracuje paląc. Od teraz będę zatrudniał tylko palaczy - dodał.
            Tłum. A. Przegaliński, źródło: Reuters, Rzeczpospolita
            Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2008-01-10, 18:56.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Spokojnie, już oni go tam postawią do pionu.

A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie. Choć wcale bym się nie zmartwił, gdyby dla odmiany przez kilkaset lat pocierpieli trochę palacze.

Comment

• jerzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie.
                No w sumie... ustalić odpowiednie normy wymiany powietrza i będzie git. Ogrzewanie ich będzie niezwykle drogie, więc lokale dla palaczy będą mieć w środku temperaturę zbliżoną do tej na zewnątrz, albo pojawią się reklamy:
                "U NAS MOŻNA PALIĆ!
                Piwo droższe o 2 zł"
                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie. Choć wcale bym się nie zmartwił, gdyby dla odmiany przez kilkaset lat pocierpieli trochę palacze.
                  Nie wierzę w coś takiego jak "dobra wentylacja" w knajpie dla palących i niepalących, dzięki której niepalący nie odczuwają skutków palenia. Za duża ilość zainwestowanych i na bieżąco wydawanych pieniędzy, a efekt niekoniecznie uzyskany.
                  MM961
                  4:-)

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Bywałem w lokalach, w których sporo osób paliło, a ja tego nie czułem. Bywałem i w takich, gdzie paliło pięć osób, ale śmierdziało za dwadzieścia.

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19287

U nas w firmie to większość niepalących, a i to, że wśród gości są w większości niepalący toteż palący mają przekitrane. Ich czas pracy jest relatywnie krótszy, więc są mniej wydajni. Gdyby to ode mnie zależało to, ze względów estetycznych (śmierdzą), ekonomicznych (patrz wyżej) zwolniłbym takowych lub zasugerował zmianę trybu życia. Mówię to z pełną świadością mając na względzie, że moja kobieta pali (jest moją podwładną). Co toleruje w domu niekoniecznie w pracy...

Comment

• Makaron
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 2107

A ja jestem przeciw paleniu w knajpach, zamknietych miejscach publicznych i miejscach pracy (poza 1-osobowymi firmami ) A jako argument podam to ,ze pol roku po wrowadzeniu zakazu w Szkocji ilosc osob odwiedzajacych knajpy nie zmniejszyla sie (jak prognozowali palacze), a wrecz sie zwieksyly bo palacze tak czy inaczej przyszli ,a coraz czesciej osoby niepalace zdecydowaly sie na to odwiedzic pub`y. Kolejny argument to osoby pracujace w pub`ach itd, jak na przyklad klient ma wybor czy przyjsc do knajpy czy nie to osoba pracujaca danej knajpie juz takiego luksusu nie ma, a reguralne, dlugotrwale przebywanie w zadymionych pomieszczeniach na pewno dlugoterminowo wplynie na stan zdrowia takiego pracownika. Niestety zauwazylem jeden negatywny efekt zakazu na dyskotekach, gdzie duza ilosc osob tanczy czuc smrud ludzkich cial, pot itepe.
                        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23991

Są i na to sposoby - niedługo wprowadzi się zakaz chodzenia do dyskotek bez certyfikatu świeżości ciuchów.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                            Są i na to sposoby - niedługo wprowadzi się zakaz chodzenia do dyskotek bez certyfikatu świeżości ciuchów.
                            Tu nie o świeżość ciuchów chodzi ARTcie!
                            5470 kapsli z wypitych piw
                            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• barthez
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.07
                              • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tu nie o świeżość ciuchów chodzi ARTcie!
                              Ale idea dobra.

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23991

wyślę na łączkę tego który jeszcze raz zwróci się do mnie per "ARTcie"
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X