Dodam jeszcze inne względy. Nikotyna jest trucizną o mocy porównywalnej z kwasem pruskim. Dym tytoniowy obok nikotyny (rozłożonej do związków pirydynowych, działających podobnie) zawiera: tlenek wegla, amoniak, cyjanowodór, alkohol metylowy, arsen, tlenki azotu, związki rakotwórcze jak - benzopiren, dwubenzopiren, dwubenzoatracen, benzofenantren, dwubenzoakrydyna. Wypalenie 20 papierosów dostarcza organizmowi 110 mg nikotyny.
Terror palaczy!
Collapse
X
-
grzech napisał(a)
[..]
Zwykle pytanie pada jednocześnie z wyjmowaniem papierosa.
jak grubiaństwo.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Ja staram się przebywać w towarzyswie osób które nie palą,ale nie zawsze jest to możliwe.Gdy jest impreza w domu osoby palące proszę o palenie na balkonie i nigdy nikt nie miał pretensji.Gość po prostu przyjmuje warunki gospodarza,a jesli są dla niego nie do przyjęcia-pewnie drugi raz się nie pojawi.Wszysko można sobie wyjaśnić i niesnaski są niepotrzebne.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Najgorsze jest to, że za kazdym razem jak czytam ten temat natychmiast zachciewa mi się zapalić
Comment
-
-
troluje stary temat ale ten artykuł w dobie nadchodzącej grozy dla palących (ograniczenia w miejscach publicznych) jest czymś co wywołuje uśmiech satysfakcji u każdego palacza - przynajmniej u mnie
Szef zwolnił pracowników za niepalenie
Reuters/Rzeczpospolita
Właściciel 10-osobowej niemieckiej firmy komputerowej zwolnił trzech niepalących pracowników. Jego zdaniem zakłócali spokój w firmie, po tym, jak zażądali, by miejsce pracy było wolne od dymu papierosowego.
1 stycznia w większości niemieckich landów wprowadzono zakaz palenia w miejscach publicznych, m.in. w pubach i restauracjach, ale pracownicy małych biur wciąż mogą sobie "puścić dymka". Stowarzyszenie niemieckich hotelarzy i restauratorów złożyło skargę do Trybunału Konstytucyjnego, ponieważ uważa, że ustawa o zakazie palenia narusza prawa człowieka - poinformowała "Rzeczpospolita".
Nie mogę użerać się z ludźmi, którzy wywołują problemy - powiedział menedżer Thomas J. - W pracy cały czas rozmawiamy przez telefon i po prostu łatwiej się pracuje paląc. Od teraz będę zatrudniał tylko palaczy - dodał.
Tłum. A. Przegaliński, źródło: Reuters, RzeczpospolitaOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2008-01-10, 18:56.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Spokojnie, już oni go tam postawią do pionu.
A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie. Choć wcale bym się nie zmartwił, gdyby dla odmiany przez kilkaset lat pocierpieli trochę palacze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie.
"U NAS MOŻNA PALIĆ!
Piwo droższe o 2 zł"browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie, już oni go tam postawią do pionu.
A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie. Choć wcale bym się nie zmartwił, gdyby dla odmiany przez kilkaset lat pocierpieli trochę palacze.MM961
4:-)
Comment
-
-
U nas w firmie to większość niepalących, a i to, że wśród gości są w większości niepalący toteż palący mają przekitrane. Ich czas pracy jest relatywnie krótszy, więc są mniej wydajni. Gdyby to ode mnie zależało to, ze względów estetycznych (śmierdzą), ekonomicznych (patrz wyżej) zwolniłbym takowych lub zasugerował zmianę trybu życia. Mówię to z pełną świadością mając na względzie, że moja kobieta pali (jest moją podwładną). Co toleruje w domu niekoniecznie w pracy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie, już oni go tam postawią do pionu.
A z całkowitym zakazem palenia też się nie zgadzam - niech będą w lokalach miejsca z dobrą wentylacją i po sprawie. Choć wcale bym się nie zmartwił, gdyby dla odmiany przez kilkaset lat pocierpieli trochę palacze."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Są i na to sposoby - niedługo wprowadzi się zakaz chodzenia do dyskotek bez certyfikatu świeżości ciuchów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziSą i na to sposoby - niedługo wprowadzi się zakaz chodzenia do dyskotek bez certyfikatu świeżości ciuchów.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziTu nie o świeżość ciuchów chodzi ARTcie!
Comment
-
-
wyślę na łączkę tego który jeszcze raz zwróci się do mnie per "ARTcie"- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment