Terror palaczy!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

Homo sapiens non urinat in ventum.

Ot, tak mi się przypomniało.

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
      mocz szkodliwy ??
      mocz jest przez niektórych uwazany jako zdrowy - pija go codziennie rano !!
      No wiesz, nie możesz mieć takiej pewności co do cudzego moczu. Ale spróbuj kiedyś, smacznego.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
        Zły, owszem. Mocz jest mniej szkodliwy niż nikotyna i substancje smoliste.
        No i ja (jak zapewne Fidoangel też) nie chodzę do knajp, których sikają klientom do kufli, bo nie ma takiego obowiązku i nie lubię tego. Ty nie chodź knajp, gdzie trują Cię dymem - nikt nie nakazuje chodzenia tam tym, którym się to nie podoba.
        Zrób tak i przestań się ośmieszać panie liberał.
        Świat będzie piękniejszy. Dla wszystkich.
        Last edited by Marusia; 2008-07-02, 13:22. Powód: To ja slavoy
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• slavoy
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

Powyższy post pisałem ja - slavoy
          Dick Laurent is dead.

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Problem w tym, że za nasikanie komuś do kufla można dostać po mordzie, w dodatku będzie to uzasadnione. A jak komuś dmuchają dookoła dymem, to... już jest jego problem. Zresztą, chciałbym zobaczyć jak grzecznie zmieniasz lokal, gdy ktoś tak potraktuje Twój kufel.

Ale nie ma się co przejmować, prędzej czy później i polscy socjaliści wprowadzą zakazy.

Wprowadziłem taki zakaz u siebie w domu i jakoś palacze mogą się dostosować, nawet przy piwie. Więc co takiego jest w knajpach, że tam musicie palić?

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
              Wpływ palenia papierosów na zdrowie został tak samo dokładnie zbadany przez w/w i podobne instytucje jak wpływ dwutlenku węgla na efekt cieplarniany.

Dowody są ale tylko w naszej świadomości bo bombardowani co krok niesprawdzalnymi informacjami i straszeni zaczynamy w takie rzeczy wierzyć.
              Dowody sa jasne i sprawdzone. Jak wiadomo kazdy organizm reaguje troszeczke inaczej, wiec nie jest to matematyka z cyklu 2+2=4. Ale badajac statystyki latwo wyciagnac wnioski. Wynika z nich, ze palacze czesciej choruja na pewne choroby, takie jak zawaly serca ,udary mozgu czy rak pluc, pecherza, krtani (tutaj dane sa tragiczne 90% chorych to palacze). Oczywiscie mozna ignorowac te dane, twierdzic ,ze to nie tak do konca, ze badania nie sa dokladne... dla mnie to po prostu racjonalizowanie nawyku, nie chce sie uwierzyc.
              Tak na marginesie, wszystkie osoby, ktore poznalem w zyciu mlodzi zawalowcy rownoczesnie sa ciezko uzalenionymi od tytoniu, moze to tylko przypadek, ale tak w razie czego lepiej nie igrac z losem.
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• JAQBA
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.08
                • 1352

Wprowadziłem taki zakaz u siebie w domu i jakoś palacze mogą się dostosować, nawet przy piwie. Więc co takiego jest w knajpach, że tam musicie palić?
                Bo można

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedzi
                  Bo można
                  Czyli tylko zakaz palenia Was wyzwoli

Moim zdaniem wcześniej czy później zakaz palenia zostanie wprowadzony we wszelkich miejscach publicznych. Historia postępu cywilizacyjnego na to wskazuje. Przykład sikania pod knajpiany stół dobrze to obrazuje. Kiedyś też nie było zakazu, poziom higieny był niski więc dlaczego wstawać od stołu by się załatwić???
                  W obecnej sytuacji rzeczywiście nie mozna wymagać od wszytkich palaczy by nie palili w knajpie w której mają do tego prawo (wynikające z braku zakazu). Można jedynie pogodzić się z wdychaniem tych spalin lub zrezygnować z knajp.

Czekam więc na zakaz z utęskinieniem. Wszelkie knajpy próbujące obejść zakaz (np. tworząc pseudo-kluby palaczy itp.) będę namietnie omijał i polecał ich omijanie w dziale 'Piwo-gdzie'.
                  MM961
                  4:-)

Comment

• Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przykład sikania pod knajpiany stół dobrze to obrazuje. Kiedyś też nie było zakazu, poziom higieny był niski więc dlaczego wstawać od stołu by się załatwić???
                    Skojarzył mi się taki szyld (zdjęcie zrobione na giełdzie w Żywcu w Piwiarni - okres ?)
                    Attached Files

Comment

• pieczarek
                      • 2001.06
                      • 5011

Historia odnalezienia tego szyldu jest gdzieś opisana na tym forum przez kolegę Żywca. Pochodzi on z części magazynowo-produkcyjnej browaru, jego pobyt na ścianie piwiarni, to kwestia ostatnich kilku lat.
                      Chociaż w sumie różnica w wymowie niewielka. To co teraz jest oczywistością kiedyś trzeba było wymuszać nakazami. Pewnie kiedyś palenie papierosów będzie takim kuriozum jak dzisiaj filmowe spluwaczki widoczne w saloonach na westernach, a jeszcze w moim dzieciństwie powszechnie obecne w polskich przychodniach, aptekach.

Comment

• fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3489

Nasikanie komuś do piwa to też błaha sprawa. Rozumiem, że jako normalny człowiek zniesiesz to ze spokojem i ze smakiem dopijesz?
                        To upał czy po prostu jesteś pierdolnięty?
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• dkrasnodebski
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 2316

Halo! Halo! To ja jestem tutaj pierdolnięty!
                          Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• pirackamuza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.12
                            • 1908

Albo jedno i drugie...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski Wyświetlenie odpowiedzi
                            Halo! Halo! To ja jestem tutaj pierdolnięty!
                            Jak widzisz - nie tylko. Nie uzurpuj sobie
                            Last edited by pirackamuza; 2008-07-02, 23:02.
                            Toruń przeprasza za Radio Maryja
                            www.bobofruty.pl

Comment

• Makaron
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 2107

Jak widze jedynym mozliwym sposobem rozwiazania problemu jest wprowadzenie calkowitego zakazu palenia w knajpach.
                              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• pirackamuza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jak widze jedynym mozliwym sposobem rozwiazania problemu jest wprowadzenie calkowitego zakazu palenia w knajpach.
                                Odezwał się...
                                A może całkowitego NAKAZU?
                                Toruń przeprasza za Radio Maryja
                                www.bobofruty.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X