Konkurs dotyczy wiedzy o piwowarstwie, nie ukrywam że pytanie będzie bardzo trudne, wygrywa ta osoba która wyśle prawidłową odpowiedz do mnie (DAREK99) na PW., do wygrania są nowe etykiety z browarów niemieckich - 100 sztuk ( wysyłka na mój koszt).Pytanie konkursowe pojawi się jutro( środa). Z przyczyn oczywistych w kokursie nie mogą brać udział forumowicze związani z branżą piwowarską. Biorąc pod uwagę fakt że pytanie konkursowe jest bardzo trudne dopuszczam pomoc w postaci konsultacji z ludzmi związanymi z branżą piwowarską lub korzystanie z fachowej literatury.
KONKURS
Collapse
X
-
-
-
Pytanie konkursowe
Pierwsza osoba która wyśle do mnie PW. z poprawną odpowiedzią otrzyma nagrodę - 100 etykiet z niemieckich browarów, proszę nie pisać do mnie meili z prośbą o podpowiedz , PYTANIE:
JAKICH SZYSZEK UŻYWAMY PRZY PRODUKCJI PIWA?
A - szyszek sosny syberyjskiej
B - szyszek chmielu
C - szyszek kąpielowych
Czekam na poprawną odpowiedz.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
No i po konkursie, jako pierwszy prawidłową odpowiedz wysłał AND69 (12.22) i to do AND-a 69 trafia nagroda w postaci etykiet.
Otrzymałem tylko dwie prawidłowe odpowiedzi, świadczy to o tym że pytanie było bardzo trudne i wymagało szerokiej wiedzy o piwowarstwie, obiecuję że w następnym konkursie pytanie będzie łatwiejsze
Prawidłowa odpowiedz- szyszki chmieluCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
uważam, że pytanie było tendencyjneWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Sprawdzałem w encyklopedii. Było tam napisane, że do produkcji piwa używa się kwiatostanów żeńskich. Ani słowa o szyszkach chmielowych. Darek - jesteś pewien, że nie za szybko przydzieliłeś nagrodę?
Comment
-
Comment