Nie będę się powtarzał po wszystkich, film robi wrażenie. Dodam tylko że mam wafelek Grolscha z reklamą filmu
Władca Pierścieni
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Ciekawe kto? Tańczący z Waflami?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Dobra, to teraz ja (nie mylić z 'teraz, k...a, my').
Ano robi wrażenie, ale jakby odjąć efekty specjalne, to nie robiłby wrażenia prawie żadnego. Szkoda, że reżysur zdecydował się bardziej operować komputrem, zamiast nastrojem - najlepsi byli Czarni Jeźdźcy, a do nich akurat żadnych procesorów nie trzeba było zaprzęgać.
Poza tym mam lekką alergię na patos, a tego we 'Władcy' również nie brakowało.
Nie wspominając o błędzie w budowaniu napięcia: co pięć minut walka z coraz to groźniejszym lub bardziej liczebnym przeciwnikiem. Po pewnym czasie przestałem zwracać uwagę kto kogo i czy przeżył.
A czy ktoś w ogóle wie, że reżyser 'Władcy' popełnił swego czasu kultowy w niektórych kręgach horror klasy Z pod tytułem 'Martwica Mózgu' ('Braindead')? Mówię wam, to jest wypas - tylko nie zalecam spożywania posiłków podczas seansu. Co lepsze wyjątki:
- (po masakrze) chodzący sobie luzem i popiardujący układ pokarmowy
- zamyślony zombie zjadający w zupie własne ucho, które mu sekundę wcześniej odpadło
- dwa napalone zombiaki płci przeciwnej dokonujące aktu kopulacji, który owocuje narodzinami uroczego dzieciątka zombie koloru nieokreślonego
get it et jor lołkal widijo stor!
Comment
-
-
Byłem jakiś tydzień temu na tym filmiku i powiem tak EFEKTY są super, co do fabuły to za bardzo mnie nie wciągnęła. Ogólnie rzecz ujmując uważam ten film za niezły i wart obejrzenia. To co mi się nie podobało to ilość nazguli jaką zabił Algorn - jest to nierealne, w książce padło ich chyba mniej.Catalunya es una nación y el Barça es un ejército
Comment
-
-
talrasha napisal/a
Byłem jakiś tydzień temu na tym filmiku i powiem tak EFEKTY są super, co do fabuły to za bardzo mnie nie wciągnęła. Ogólnie rzecz ujmując uważam ten film za niezły i wart obejrzenia. To co mi się nie podobało to ilość nazguli jaką zabił Algorn - jest to nierealne, w książce padło ich chyba mniej."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do jakości wykonania Władcy w wersji kinowej niechaj obejrzy film animowany (jakiś tydzień temu na TVP2 chyba leciał). Typowy przykład jak spartolić książkę w najgorszy z możliwych sposobów.
Comment
-
-
Nisetety do zakończenia nie dotrwałem Wyłączyłem 20 min. przed końcem.
Comment
-
-
Ej no co wy tutaj mówicie wersja rysunkowa była doskonałą produkcją niskobudżetową o największym zużyciu specjalistycznej taśmy filmowej lat siedemdziesiątych! A tak w ogóle to jest do kitu"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Originally posted by żąleną
A propós orków - mógłby ktoś nakręcić "Władcę" z punktu widzenia sił ciemności i zatytułować to na przykład "Uwolnić Orkę".
Rzecz nosi tytuł "Ostatni władca pierścienia", a napisał to K.J. Yeskov.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tolkiena nie czytałem, i czytać nie będę. Oglądnięcie WP poprzedziłem głęboka autosugestią, tuzinem piw i .... nie przepadam za nim. Film jest, jak sądzę, wyrafiniwaną reklamą nowej gry komputerowej. Podobnnie jak DOOM , czy TOMB RIDER zniewoli miliony młodych Ziemian. Kreowanie światów w schizofrenicznych meandrach głodujących pisarzy jest znane od tysiącleci i przysparza w realu wielu kłopotów, czasem znacznie większych niżby się na początku wydawało.
W 100% zgadzam sie z uwagami kolegi slavoy : popieram go z taka mocą, z jaka zawsze popieram kolegę PREZESA.piwo jest lepsze
Comment
-
-
Co ty chrzanisz? Jak możesz wypowiadać się na jakiś temat nie posiadając żadnej, podkreślam żadnej wiedzy na dany temat. Jaka gra komputerowa, jaka rzesza ziemian?????????Last edited by Cordel; 2002-03-24, 15:10."Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
Comment