Władca Pierścieni

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • albeertos
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2313

Nie będę się powtarzał po wszystkich, film robi wrażenie. Dodam tylko że mam wafelek Grolscha z reklamą filmu
    (_)>
    Nigdy się nie poddawaj!!!
    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
    Lech jest tam gdzie jego wiara
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4469

Originally posted by albeertos
      Dodam tylko że mam wafelek Grolscha z reklamą filmu
      Nie chwal się, bo Ci ukradną
      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• albeertos
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2313

Ciekawe kto? Tańczący z Waflami?
        (_)>
        Nigdy się nie poddawaj!!!
        Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
        Lech jest tam gdzie jego wiara

Comment

• celt_birofil
          † 2017 Piwosz w Raju
          • 2001.09
          • 4469

Ja nie. Dębica!
          Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Dobra, to teraz ja (nie mylić z 'teraz, k...a, my').

Ano robi wrażenie, ale jakby odjąć efekty specjalne, to nie robiłby wrażenia prawie żadnego. Szkoda, że reżysur zdecydował się bardziej operować komputrem, zamiast nastrojem - najlepsi byli Czarni Jeźdźcy, a do nich akurat żadnych procesorów nie trzeba było zaprzęgać.

Poza tym mam lekką alergię na patos, a tego we 'Władcy' również nie brakowało.

Nie wspominając o błędzie w budowaniu napięcia: co pięć minut walka z coraz to groźniejszym lub bardziej liczebnym przeciwnikiem. Po pewnym czasie przestałem zwracać uwagę kto kogo i czy przeżył.

A czy ktoś w ogóle wie, że reżyser 'Władcy' popełnił swego czasu kultowy w niektórych kręgach horror klasy Z pod tytułem 'Martwica Mózgu' ('Braindead')? Mówię wam, to jest wypas - tylko nie zalecam spożywania posiłków podczas seansu. Co lepsze wyjątki:

- (po masakrze) chodzący sobie luzem i popiardujący układ pokarmowy
            - zamyślony zombie zjadający w zupie własne ucho, które mu sekundę wcześniej odpadło
            - dwa napalone zombiaki płci przeciwnej dokonujące aktu kopulacji, który owocuje narodzinami uroczego dzieciątka zombie koloru nieokreślonego

get it et jor lołkal widijo stor!

Comment

• talrasha
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2001.11
              • 685

Byłem jakiś tydzień temu na tym filmiku i powiem tak EFEKTY są super, co do fabuły to za bardzo mnie nie wciągnęła. Ogólnie rzecz ujmując uważam ten film za niezły i wart obejrzenia. To co mi się nie podobało to ilość nazguli jaką zabił Algorn - jest to nierealne, w książce padło ich chyba mniej.
              Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

Comment

• Cordel
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.09
                • 1087

talrasha napisal/a
                Byłem jakiś tydzień temu na tym filmiku i powiem tak EFEKTY są super, co do fabuły to za bardzo mnie nie wciągnęła. Ogólnie rzecz ujmując uważam ten film za niezły i wart obejrzenia. To co mi się nie podobało to ilość nazguli jaką zabił Algorn - jest to nierealne, w książce padło ich chyba mniej.
                Chyba? Albo nie, poczytaj sobie i się przekonaj, że Aragorn, to nie Algorn, a Slavoy, to nie sawlojHi Hi HI! Co do samego filmu, to byłem trzy razy i z każdą powtórzoną minuto odnajdywałem coraz więcej byków, chociaż orków też było kilku
                "Mam powody
                Powstrzymywać się od wody.
                Od wody mnie w brzuchu kole:
                Pijam tylko alkohole."
                Jan Lemański

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

A propós orków - mógłby ktoś nakręcić "Władcę" z punktu widzenia sił ciemności i zatytułować to na przykład "Uwolnić Orkę".

Comment

• Petrax
                    • 2001.12
                    • 662

Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do jakości wykonania Władcy w wersji kinowej niechaj obejrzy film animowany (jakiś tydzień temu na TVP2 chyba leciał). Typowy przykład jak spartolić książkę w najgorszy z możliwych sposobów.
                    In cervisia veritas
                    http://www.ptxc.de.vu
                    Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• D_Ojlidy
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2002.03
                      • 38

Oglądałem i przyznaję całkowitą rację. Ale jedno czego tej wersji odmówić nie można to zaskakujące zakończenie
                      Uwolnić piwo z beczek!

Comment

• Petrax
                        • 2001.12
                        • 662

Nisetety do zakończenia nie dotrwałem Wyłączyłem 20 min. przed końcem.
                        In cervisia veritas
                        http://www.ptxc.de.vu
                        Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• Cordel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 1087

Ej no co wy tutaj mówicie wersja rysunkowa była doskonałą produkcją niskobudżetową o największym zużyciu specjalistycznej taśmy filmowej lat siedemdziesiątych! A tak w ogóle to jest do kitu
                          "Mam powody
                          Pijam tylko alkohole."
                          Jan Lemański

Comment

• adam16
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.02
                            • 9865

Originally posted by żąleną
                            A propós orków - mógłby ktoś nakręcić "Władcę" z punktu widzenia sił ciemności i zatytułować to na przykład "Uwolnić Orkę".
                            Coś takiego już jest. Co prawda nie film, a książka:Nowe, odkrywcze spojrzenie na historię Śródziemia. Wojna o Pierścień wybucha z powodów ekonomicznych i ekologicznych. Mordor buduje cywilizację technologiczną, wynajduje proch, buduje huty i fabryki. Ale ma kłopoty z żywnością, bo to kraina jałowa pod względem rolniczym. Elfy, ludzie z Gondoru, a przede wszystkim Biała Rada, stoją na straży tradycji, życia w zgodzie z przyrodą i przykazaniami ojców. Zawiązują antymordorską koalicję, która ma na celu "Ostateczne rozwiązanie kwestii mordorskiej", zgodnie z planem Gandalfa. Koalicja obawia się wzrostu potęgi Mordoru dzięki zdobyczom techniki i wskutek kilku sprytnych prowokacji doprowadza do wojny. Ale wiktoria na Polach Pelennoru to dopiero wstęp do czystek etnicznych wśród orków, trolli i goblinów oraz zniszczenia podstaw ekonomii Mordoru. Rozpoczyna się krwawa rozgrywka tajnych służb elfów i Mordoru o pozyskanie potężnych sojuszników...To powinni przeczytać wszyscy miłośnicy Tolkiena.
                            Rzecz nosi tytuł "Ostatni władca pierścienia", a napisał to K.J. Yeskov.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Klosterkeller
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.02
                              • 119

Tolkiena nie czytałem, i czytać nie będę. Oglądnięcie WP poprzedziłem głęboka autosugestią, tuzinem piw i .... nie przepadam za nim. Film jest, jak sądzę, wyrafiniwaną reklamą nowej gry komputerowej. Podobnnie jak DOOM , czy TOMB RIDER zniewoli miliony młodych Ziemian. Kreowanie światów w schizofrenicznych meandrach głodujących pisarzy jest znane od tysiącleci i przysparza w realu wielu kłopotów, czasem znacznie większych niżby się na początku wydawało.
                              W 100% zgadzam sie z uwagami kolegi slavoy : popieram go z taka mocą, z jaka zawsze popieram kolegę PREZESA.
                              piwo jest lepsze

Comment

• Cordel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.09
                                • 1087

Co ty chrzanisz? Jak możesz wypowiadać się na jakiś temat nie posiadając żadnej, podkreślam żadnej wiedzy na dany temat. Jaka gra komputerowa, jaka rzesza ziemian?????????
                                Last edited by Cordel; 2002-03-24, 15:10.
                                "Mam powody
                                Pijam tylko alkohole."
                                Jan Lemański

Comment

Przetwarzanie...
                                X