Władca Pierścieni

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

And69 napisał(a)
    Jest jeszcze jeden sposób , zaopatrzyć się w ten film na targowiskach . Zgadzam się z baklazankiem że muzyczka jest ok . ale ktoś kto zna książke będzie się czuł zawiedziony .
    Pirackie kopie z targowisk? Ściąganie z internetu? W grę wchodzi tylko i wyłącznie oglądanie w kinie. Dotyczy to większości filmów, a już na pewno Władcy Pierścieni.
    Pomyślałem że baklazanek oglądną jakąś marną, nielegalną kopię i przez to może być zawiedziony. Ja czekam na pojawienie się filmu na dużym ekranie.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• baklazanek
      † 2014 Piwosz w Raju
      • 2001.08
      • 3562

adam16 napisał(a)

Pirackie kopie z targowisk? Ściąganie z internetu? W grę wchodzi tylko i wyłącznie oglądanie w kinie. Dotyczy to większości filmów, a już na pewno Władcy Pierścieni.
      Pomyślałem że baklazanek oglądną jakąś marną, nielegalną kopię i przez to może być zawiedziony. Ja czekam na pojawienie się filmu na dużym ekranie.
      Kopia była bardzo dobra!! Pierwsza klasa. Film był podzielony na 3 części przez co nie było żadnych uchybień. Choć oczywiście zgadzam się że kino jest o wiele lepszym rozwiązaniem.

Comment

• And69
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 1487

Też czekam na pojawienie się filmu w kinach , choć mam ten film w domu ( nielegalna kopia ale dobrej jakości ) lecz oglądałem go tylko fragmentarycznie . Całość chcę obejżeć w kinie na dużym ekranie .

Comment

• baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

And69 napisał(a)
          Jest jeszcze jeden sposób , zaopatrzyć się w ten film na targowiskach . Zgadzam się z baklazankiem że muzyczka jest ok . ale ktoś kto zna książke będzie się czuł zawiedziony .

A wiesz może kto napisał muzykę do tej części?? Albo czy ktoś inny wie??

Comment

• Gollum
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.09
            • 307

adam16 napisał(a)

Ja czekam na pojawienie się filmu na dużym ekranie.
            Ja też. Efekt ogladania w dobrym kinie jest zupełnie inny. Ale na powtórkę to już można sobie pozwolić na film z kasety, DVD lub internetu.

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

baklazanek napisał(a)

A wiesz może kto napisał muzykę do tej części?? Albo czy ktoś inny wie??
              Do 2 i 3 części muzykę napisał Howard Shore

Comment

• baklazanek
                † 2014 Piwosz w Raju
                • 2001.08
                • 3562

And69 napisał(a)

Do 2 i 3 części muzykę napisał Howard Shore

Dzięki za informację, zaraz sobie ściągnę z internetu znaczy się kupię oryginalną płytkę w sklepie

Comment

• And69
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 1487

Jest to całkiem niezły kompozytor piszący muzykę filmową . Pomagał też przy muzyce w pierwszej części . A oprócz tego napisał muzykę np. do Siedem , Milczenia owiec , Spidermana .

Comment

• baklazanek
                    † 2014 Piwosz w Raju
                    • 2001.08
                    • 3562

And69 napisał(a)
                    Jest to całkiem niezły kompozytor piszący muzykę filmową . Pomagał też przy muzyce w pierwszej części . A oprócz tego napisał muzykę np. do Siedem , Milczenia owiec , Spidermana .

Może tak krótko o kompozytorach muzyki filmowej. Ja najbardziej lubię Trevora Rabina oraz Hansa Zimmera, piszą naprawdę piękną muzykę. Polecam wszystkim.

Comment

• ArturŁ
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.11
                      • 374

Odp: Władca Pierścieni

Petrax napisał(a)
                      Wrażenia z filmu jak najbardziej pozytywne! Według mnie to jest arcydzieło jakiego dotąd w historii kinematografii nie było. Jest to chyba pierwszy film, który w pełni sprostał przedpremierowym oczekiwaniom. Oczywiście to nie to co lektura książki ale wydaje mi się, że twórcy podeszli do tematu w pełni przygotowani i zaprezentowali 3 godziny czystej esencji twórczości Tolkiena.
                      A jednocześni cieszy, że hobbici nie stronili od piwka i impreza u Bilba nie mogła się obejść bez kilku beczułek ale

Mi również film podobał się.Uważam,że nie można było w lepszy sposób przenieść "Władcy" z gruntu literackiego na filmowy.NATOMIAST moim zdaniem zawsze książka jest lepsza i w tę stronę każdego bym kierował,nim sięgnie po film.Boję się tylko,że wskutek powstania ekranizacji większość pójdzie na łatwiznę i skończy swoją przygodę z Tolkienem (z Jacksonem?) na filmie.A to ogromna strata.

Comment

Przetwarzanie...
                      X