Będę w ten weekend w Warszawie i korzystając z okazji chciałby odwiedzić wieczorem parę Warszawskich lokali. Żebym za bardzo nie błądził proszę o jakieś namiary.
Dobre piwiarnie w Warszawie
Collapse
X
-
NIe będzie to łatwe. Przymierzam się od jakiegoś czasu do opisania sytuacji w Warszawie ale jakoś nie mogę się zabrać, trochę informacji jest w Piwo -Gdzie. A tak na szybko z pamięci
SOMA - ul Foksal. własne piwo, 8 PLN za 0,5 l ( w godz 16 -19 dostajesz dwa płacisz za jedno)
Nora - duży lokal ale zawsze zatłoczony, studenci i licealiści. Kilka piw beczkowych ceny od 6 PLN. Przy bramie Uniwersytetu Warszawskiego
Pasieka (Nowe Miasto, zaraz za Barbakanem Starówki), kilka beczkowych, miody pitne, Piwo od 6 PLn
Kompania Piwowarska ul Podwale (niedaleko Pasieki), Pilzner za 6 za 0,4, w sumie ciekawy wystrój ale jedzenie się mocno pospuło ostatnio
Baryłka , Mariensztat (trzeba zejść ze Starówki na dół przy wielkich schodach prowadzących w dół), wybór piw ale chyba od 7 PLN
Pod Michałem tylko Żywiec ale ja bardzo lubię ten lokal za wnętrza ( w piwnicach), naprzeciwko Pasieki czyli Nowe Miasto zaraz za Barbakanem
To pokrócce Starówka, jest tam zresztą dużo knajp. Np na ulicy Piwnej kupisz Paulanera z beczki (ale za chyba 12 PLN)
Przy ul. Miodowej czyli też powiedzmy Starówka Irish Pub - wnętrza fajne ale piwo kiepskie
Nie wiem gdzie będziesz dokładnie w Warszawie bo poza Starówką w Warszawie warto wpaść na Pola Mokotowskie , jest tam kilka knajp (Elegancki Bolek, Zielona Gęś, Merlin)
Kilka innych jest mocno rozrzuconych.
Jak zejdziesz nad Wisłę na wysokości mostu Śląsko Dąbrowskiego to jak skręcisz w lewo znajdziesz Albatrosa, w lewo Rybitwa - uwaga tam jest budowa i ciężko trafić)
Jakbyś był w piątek już to po 20 spotykamy się z Yemiołką, SLavoyem i nie tylko. Być może rano w sobotę doszłoby do powtórki.
Daj namiar na PW gdzie dokładnie będziesz, o której kiedy masz wolny czas.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment