A Niemcy się wożą z Algierią - oj nie ma słabych drużyn...
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Comment
-
Last edited by iron; 2014-06-30, 22:52.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
No to pewnie Niemcy wygrają, ale sobie jeszcze muszą pobiegać 30 minutbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
No co za mecz, a miała to być formalność dla Niemców.
Mają szczęście, że niewielu będzie pamiętało styl tylko wynik, który nijak nie odzwierciedla przebiegu spotkania.
Do tej pory to Niemcy słynęli z gry do końca - od dziś to jest Algieria. Piękna bramka kontaktowa i szansa na karne w ostatniej akcji meczu...
A Niemcy wymęczyli to zwycięstwo - mało to przekonujące - zwłaszcza, że brak było obrony - to bramkarz musiał grać jako obrońca...
Szacunek dla Algierii - szkoda, że nie było kolejnej sensacji - wbrew pozorom dużo nie brakowało.Last edited by iron; 2014-06-30, 23:42.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Myślałem, że Niemcy Algierię rozjadą, a musieli się ostro napocić. Wielki szacunek dla Algierii za wypluwanie płuc przez calutki mecz wraz z dogrywką. Właśnie dlatego MŚ są fajniejsze od niby trudniejszych ME - bo grają na nich takie szalone drużyny, jak Algieria i Nigeria. Ci drudzy pokazali kwintesencję afrykańskiej piłki ze wszystkimi jej plusami i minusami (pamiętacie gościa, który podczas wyprowadzania piłki spod własnego pola karnego zaczął się kiwać z trzema Francuzami i wykręcił między nimi ze trzy piruety, choć miał kilku kolegów do dogrania?)
Oj, było co oglądać dzisiaj.Comment
-
Właśnie dlatego MŚ są fajniejsze od niby trudniejszych ME - bo grają na nich takie szalone drużyny, jak Algieria i Nigeria. Ci drudzy pokazali kwintesencję afrykańskiej piłki ze wszystkimi jej plusami i minusami (pamiętacie gościa, który podczas wyprowadzania piłki spod własnego pola karnego zaczął się kiwać z trzema Francuzami i wykręcił między nimi ze trzy piruety, choć miał kilku kolegów do dogrania?)
Wg mnie Mundial jest o wiele bardziej niesprawiedliwy niż Euro, gdzie poziom jest o wiele bardziej wyrównany. Tutaj mamy sytuację, w której kiepskie drużyny przeplatane są tymi dobrymi, przez co taka Francja pierwszy poważny sprawdzian przejdzie dopiero w ćwierćfinale(!!!), a inni są styrani po pachy już po fazie grupowej.Comment
-
Niemcy wymęczyli zwycięstwo z reprezentacją Francji B i w nagrodę spotkają z się z kadrą A.
Jeśli nadal będą grać tak wolno i bić rekordy w posiadaniu piłki, Francuzi mogą załatwić ich z kontry. Mniej podawania, więcej biegania - recepta dość prosta. Tylko z ławki rezerwowych trzeba wyprosić Guardiolę i zaprosić Loewa z 2010 r.
Jeśli odpadną z Francją, niewykluczone że będzie zmiana selekcjonera. Wtedy stanie się jasne, dlaczego Jupp Heynckes wpadł na pomysł przerwania kariery klubowej. Klopp chyba jeszcze nie do wyciągnięcia z Borussi, nie wiem też, jak by mu wyszło dogadywanie się z piłkarzami Bayernu.Comment
-
Comment
-
Słyszałem to. Niemcy z zasady nie zwalniają selekcjonerów (chociaż były od niej wyjątki) i pozwalają im długo pracować (też były wyjątki).
Zakładam jednak, że sam Loew może uznać, że już mu wystarczy, skoro zawsze czegoś zabrakło, a jest jeszcze w takim wieku, że spokojnie może wrócić do pracy z klubami.Comment
-
Argentyna - Szwajcaria - niemoc Argentyny i obrona Szwajcarii nuda do końca dogrywki szczęśliwej dla Argentyny.
Belgia - USA - mecz walki i emocjonująca dogrywka, choć chyba Amerykanom zabraknie czasu...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Jak te dwa mądrale wieściły koniec meczu po golu na 2:0, pomyślałem sobie "tia". Przecież jeden gol i będzie dreszczowiec, a Amerykanie pokazali już, że nie składają broni. Świetna dogrywka, cały mecz też bardzo dobry, choć Belgom trzeba zaniżyć ocenę za zero goli z tylu sytuacji. Może gdyby wcześniej wszedł Lukaku...
USA - Argentyna byłby chyba najnudniejszym meczem na tych mistrzostwach, więc dobrze się stało, że awansowała Belgia. A Argentyna jak ma tak grać, to niech lepiej w ogóle nie gra i nie męczy ludzi. Messi bez piłki nawet truchtem nie biega, tylko sobie człapie, a i tak wystarczyło to na wciągnięcie tej niezorganizowanej zgrai za uszy do ćwierćfinału.Comment
-
Też oglądałem Włochy - Anglia. Japończyków i WKS już sobie odpuściłem. A dziś miałem na kuponie Szwajcarię (gol w ostatniej sekundzie) i Francję do przerwy (gol w 45. minucie). I tak sobie myślę, że szkoda, że lotka nie zapuściłem, bo grubo z fartem. Żeby nie było, obstawiam za 2-5 zł, dla sportu. Zresztą dobrze mi idzie...
Czy tylko ja mam wrażenie, że Francja na tych mistrzostwach może naprawdę mocno namieszać? Ja wiem, że grają z HonduRasiakami, ale i tak. Patrząc na kolejne formacje, potencjał i ogólnie klimat w zespole po tej żenadzie 4 lata temu - myślę, że półfinał spokojnie w zasięgu, jak nie lepiej
A mecz jak przystało na ćwierćfinał - nudny do bólu.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Comment