przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Świetna pierwsza połowa Polaków i fatalna druga. Po zejściu Milika osłabła ofensywa. Bramkę zawalił Grosicki, nie można tracić piłek w taki sposób. Dobrze, że jest Lewy. Teraz z Irlandią -wojna."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Oczywiście Lechowi nie życzę spadku, ale to oni sami też muszą chcieć się utrzymać
Co do wczorajszego meczu to widać, że drużyna robi postępy. Dla mnie miłym zaskoczeniem była gra Mączyńskiego. Nie wiem czy to nie był jego najlepszy mecz w reprezentacji. Chłopaki muszą jeszcze tylko popracować nad ustawieniem celowników, bo gdyby wczoraj weszła chociaż jedna z wypracowanych setek, to już by rezerwowali hotel we Francji... No przecież po to na boisku jest ich 11 żeby Lewy nie musiał ciągle sam wygrywać meczyZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
Porównując indywidualne umiejętności piłkarzy, to w każdej formacji mamy 1-2 graczy, o których Irlandia może tylko pomarzyć. Bo przecież nie tylko Lewandowski, ale choćby Glik, Krychowiak, Milik czy Fabiański.
Ale czy mamy na dziś lepszy zespół od Irlandii, to już wydaje się wątpliwe. Tym bardziej, że oni przyjadą "naładowani" po triumfie nad Niemcami (kiedy ostatnio Niemcy tak słabo grali w eliminacjach?!).
Na szczęście wystarczy nam (niski) remis. Bo gdyby trzeba było wygrać...Comment
-
Jak już Polonia Bytom wywołana do tablicy to pragne nadmienić,że jej gra jest prawie na poziomie kadry.W czoraj zremisowali z Legionovią 2:2 strzelając bramki w 90 i 93 minucie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Mój ulubiony mecz ostatnich kilku lat - GieKSa vs Pogoń szczecin. Do 87. minuty GieKSa przegrywała 1:3. Mecz skończył się wynikiem 4:3 dla GieKSyComment
-
No to Francja naszaZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
-
Fajnie to wczoraj wyglądało. Zagrali dużo lepiej niż się spodziewałem. Irlandia goniąc wyniki miała w zasadzie pół sytuacji na wyrównanie.
Chyba wreszcie jest selekcjoner, który wykorzystuje potencjał jaki mamy.
Ale oczywiście, zgadzam się, że nie należy popadać w przesadę. Feta była jakby nasi wygrali Euro. A na razie jesteśmy dopiero wśród 24 najlepszych w Europie. Czyli tam gdzie jest także Albania, Irlandia Północna, Walia...Comment
-
Wielkim pasjonatem futbolu nie jestem, ale..
Holendrzy nie załapali się nawet na baraże, grając w grupie z Turcją, Czechami, Islandią, Kazachstanem i Łotwą. W dodatku wczoraj zebrali koszmarne baty od Czechów, przegrywając w pewnym momencie 0:3 przy przewadze jednego zawodnika.
W grupie F Grecja ostatnia, za Wyspami Owczymi.
Za to w EURO 2016 bezpośrednio zagrają takie "potęgi", jak Islandia, Walia, Irlandia Płn. czy Albania. A w barażach m.in. Szwecja, Dania, Bośnia, Ukraina.
10 lat temu to byłyby jakieś herezje!Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
Comment