cielak napisał(a) Jutro nasza CRACOVIA gra o wszystko!!
Jej i powodzenia!!
No i niech wygra, to trochę się zrechabilituje za ostatni mecz. Swoją drogą, to będzie ciężko, a Bełchatów ma znacznie łatwiejszego przeciwnika.
Ja życzę powodzienia Cracovii!
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Już tylko godziny dzielą nas od ostatniej kolejki. Liczą się już tylko dwa mecze i moje nerwy są na granicy wytrzymałości. Polonia ma wygrać, a Polkowice nie. Proste założenie, tylko, zeby jeszcze chciało się ziścić...
Ależ mnie żre od środka, niech juz będzie 19:00...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Szczakowianka poległa a raczej się skompromitowała. Chyba wyniku 8:1 nikt się nie spodziewał oprócz jasnowidzów Czy zespół z Jaworzna kończył mecz w 9 czy aż tak żałośnie grali?
W domu zameldowałem się o 3:05.Wyjazd udany.Z roboxem niestety mieliśmy tylko kontakt telefoniczny-policja,ochrona.Pogoń do przerwy powinna prowadzić 3:0,ale znakomicie bronił bramkarz Zagłębia.Po przerwie karnego Moskalewicza znakomicie wyłapał ich bramkarz(najlepszy na boisku).Potem piękna kontra Zagłębia i 1:0.Sędzia liniowy kilkakrotnie macha chorągiewką zupełnie nie w tą stronę co powinien,teraz już wiem dlaczego Zagłębie zdobyło awans.Pod koniec meczu powinien być podyktowany drugi karny dla Pogoni,za zagranie ręką,ale sędzia nie chciał tego zauważyć.Na szczęście w ostatnich sekundach meczu Michalski główką doprowadził do wyrównania,wywołując euforię w naszym sektorze.
Gratulacje dla policji za gazowanie i pałowanie po głowach-kilkunastu rannych.Szczególnie wróg numer jeden przestraszona matka z siedmiolatkiem-potraktowana gazem i pałą.Wspaniale oceniła to pani doktor z pogotowia opatrująca miedzy innymi tę dwójkę.Jesteście poje...na co nasi stróże prawa odpowiedzieli śmiechem.Zaśpiewaliśmy im wtedy "Magdalenka"-ich głupawy uśmiech jakoś szybko zniknął.
W drodze powrotnej nie chcieli nas wypuścić z autokaru-więc doszło do kolejnych przepychanek.Nie wiem kto jest odpowiedzialny za rekrutację niebieskich,ale nie są to osoby kompetentne.CHWDP na zawsze.
No, niestety nie udało nam się spotkać, chociaż Pogoniarza widziałem w sektorze na koniec meczu (odległość dwóch bram). Później jedna z nich poszła, kibole Pogoni ruszyli i trzeba było się przemieścić dalej. Chociaż sobie machneliśmy w przerwie .
Mecz mogło Zagłębie wygrać, bramka wyrównująca dla Pogoni padła w doliczonym czasie, sędzia nawet nie wznawiał gry. W sumie remis nikogo nie skrzywdził. Sędziowie byli do kitu i wcale Zagłębiu nie pomagali. Zachowanie policji na koniec meczu opisał Pogoniarz i to było żałosne.
Zgadzam się co do oceny działań policji i ich mentalność - sam jej wielokrotnie zaznałem bądź byłem świadkiem ale PO CO "kibice" Pogoni wyrwali bramę i ruszyli? Zastanawiam się jak powstrzymywać takie działania - przecież nie dobrym słowem i prośbą bo to nic nie da. W takich wypadkach ktoś musi i to brutalnie przerywać takie działania.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment