Ufff na szczęście nic z tego nie wyszło, PZPN zamknął sprawę.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
-
baklazanek napisał(a)
Ufff na szczęście nic z tego nie wyszło, PZPN zamknął sprawę.
Pospieszyłem się troszkę z tym komentarzem. Otóż dobrze ze nie będzie zmiany układu tabeli ale minusem tego wszystkiego jest to że sędziemu uszło wszystko na sucho a jego pomyłki w meczu wytłumaczono słabszą dyspozycją dniaComment
-
Sorry, że wrócę do tematu sprzed paru dni i nawiążę do kilku postów, ale chwilkę mnie nie było i po powrocie czytam, że oto, panie dziejaszku, wioski w pierwszej lidze grają! Gdy ludzie mnie w Warszawie pytają czy w Płocku są taksówki to się w sumie nie dziwię, bo - z całym szacunkiem dla Stoliczan - popularne jest tutaj przekonanie, że Polska składa się z Warszawy i okolic. Jednak, proszę Państwa, w Polkowicach też ludzie pewnie płaczą z radości jak im drużyna - która zresztą w pełni sobie na to zasłużyła - będzie grała w "ekstra"klasie. Następna rzecz : osobiście wolę, jak na stadionie będzie "piknikowo", niż jak mam oglądać albo być mimowolnym uczestnikiem kolejnych dymów. Te "niezłe ekipy" o których piszesz, Pogoniarzu, niestety tylko w niewielkim stopniu składają się z prawdziwych kibiców i ultras, których - jak sądzę - obydwaj cenimy, ale w dużej mierze z idiotów odpowiedzialnych za śmierć co najmniej kilku już osób i złą sławę jaką ten kibicowanie się cieszy w tym kraju. A jeśli chodzi o zasłużone kluby - też mi przykro patrzeć na degradacje kiedyś ŁKS-u czy Stomilu, a teraz Pogoni, ale co w takim razie powiedzieć o Stali Mielec śmigającej w IV lidze podkarpackiej? A te "wioski" jeszcze mogą nam wszystkim pokazać trochę dobrej piłki - o ile wcześniej kasa nie zniszczy tej całej ligi i będziemy oglądać łyżwiarstwo figurowe...Comment
-
Pogoniarz napisał(a)
Jeśli chcesz spać na meczach twoja sprawa.Zainteresowanie klubami z małych miejscowości będzie nikłe i na stadionie zero oprawy.Dopiero kilka kolejek przed końcem coś zacznie się dziać.Co?Wiadomo
Prawda jest taka a przynajmniej ja tak ją widzę że już lepiej niech w pierwszej lidze grają kluby z małych miast które mają pieniądze i wsparcie władz a nie duże które to właśnie robią numery pod koniec i nie mają kasy ani poparcia wśród samorządu czy prezydenta miasta.
Choć nie ukrywam że jest to trochę chora sytuacja że w niewielu dużych ośrodkach miejskich wspiera się piłkę czy inne sporty.Comment
-
baklazanek napisał(a)
Prawda jest taka a przynajmniej ja tak ją widzę że już lepiej niech w pierwszej lidze grają kluby z małych miast które mają pieniądze i wsparcie władz a nie duże które to właśnie robią numery pod koniecComment
-
Nie obrażając nikogo,ale gdzie takie klubiki pasują do I ligi.I ta frekfencja na meczach.No ale to jest wybujała ambicja nowobogackich.Mieć swój klub w I lidze.Później wychodzi takie coś jak np.Sokół Pniewy.I liga a za płotem wiejskie domki.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
W Polkowicach chcieli mieć pierwszą ligę w koszykówce żeńskiej i piłce nożnej. No i mają teraz już wszystko. Gdzieś 5- 6 lat temu marzyli co najwyżej o ekstraklasie w piłce halowej, zdobyli mistrzostwo Polski, apetyty rosły ale już w innym kierunku, no i halówka spadła na psy.Comment
-
Nie chcę być posądzany o to ,że mam pretensje do klubów z małych ośrodków.Awansowali i chwała im za to,ale naprawdę oprócz prawie wszystkich meczów w Szczecinie minus kamasze(od 80 roku)plus kilkadziesiąt wyjazdów widziałem atmosferę tu i tam na meczach.Niestety różnice są ogromne,adrenalina też.
Jlość też nie znaczy jakość(patrz Sczczecin za Bekdasa-15-20 tysięcy ludzi na meczu).
Polska z Kazachstanem zagrała w pierwszej połowie w najlepszym wypadku beznadziejnie,teraz dużo lepiej ,ale bez fajerwerków.Wynik dobry,gra...
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
kiszot napisał(a)
Nie obrażając nikogo,ale gdzie takie klubiki pasują do I ligi.I ta frekfencja na meczach.No ale to jest wybujała ambicja nowobogackich.Mieć swój klub w I lidze.Później wychodzi takie coś jak np.Sokół Pniewy.I liga a za płotem wiejskie domki.Comment
-
Więc dla ciebie to jest normalne jak "wioski" grają w I lidze?A kluby z dużych miast w III albo IV lidze?Bo takich cudów nie ma w żadnej lidze Europy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
kiszot napisał(a)
Bo takich cudów nie ma w żadnej lidze Europy.
Są Panie kolego! Choć by we Francji takie przypadki się zdarzają(np. Guingamp) jest ich dużo tylko trzeba się zagłębić w to zagadnienie ale nie twierdze że są to kluby które rządzą w swoich ligach.Comment
Comment