Jutro "muszem"z arbajtu wyrwać się na mecz z Gieksą.Zwycięstwo Portowców z całego serca dedykuję Wiktorii
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Pogoniarz napisał(a)
...Zwycięstwo Portowców z całego serca dedykuję WiktoriiComment
-
robox napisał(a)
Na mecz z Wisłą Kraków wybieram się, spodziewam się ciekawego widowiska i korzystnego wyniku dla Zagłębia (minimum remisu)Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
PAP/24 września 2004 21:43
Drużyna prostytutek nie zagra w lidze
Piętnaście gwatemalskich pań lekkich obyczajów stworzyło drużynę piłkarską, z myślą o poprawieniu wizerunku społecznego swego zawodu.
Jednak ich próba włączenia się do rozgrywek ligowych kobiet nie udała się. Przeciwniczki odmówiły gry z paniami do towarzystwa.
"Chcemy przedstawić siebie społeczeństwu w lepszym świetle. Jesteśmy takimi kobietami jak inne, matkami, żonami, które uprawiają prostytucję jako zawód" - powiedziała członkini drużyny o nazwie Las Estrellas de la Linea, Vilma Portillo.
Linea to nazwa ubogiej dzielnicy stolicy kraju, przez którą przebiega linia kolejowa, ale też kojarzona jest z siecią domów schadzek, funkcjonujących na tym przedmieściu od 30 lat.
Pomysł stworzenia zespołu piłkarskiego podsunęła tym kobietom grupa dziennikarzy hiszpańskich i gwatemalskich, którzy zbierają materiały do filmu o życiu kobiet z przedmieść Gwatemali.
Zespół piłkarski ma pomóc gwatemalskim prostytutkom w walce z dyskryminacją, a także ułatwić odejście z zawodu. 15 futbolistek chce bronić praw 200 innych kobiet uprawiających najstarszy zawód świata w ich dzielnicy.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Uff, w końcu Widzew wygrał na wyjeździe. W poprzednich meczach mimo, że był dużo lepszy - tylko remisował. Wygląda to coraz lepiej. Mam nadzieję, że Zibi przyciągnie poważniejszego niż Szymański sponsora i za rok Widzew będzie już grał w I Lidze, o to, o co przyzwyczaił swoich kbiców - o przynajmniej puchary.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
zythum napisał(a)
...za rok Widzew będzie już grał w I Lidze...Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Cóż powiedzieć o meczu Pogoni z Gieksą?Poziom przeciętny,mnóstwo przestojów,nerwowości,złośliwości,słabiutkiego sędziowania.GKS grał ambitnie,ale to słaba drużyna.Pierwsza bramka z niczego,druga z karnego(czy był ?nie wiem dokładnie nie widziałem).Dochodzili do sytuacji bramkowych po katastrofalnych błędach obrony,a w szczególności Rodrigo.Terlecki przespacerował 45 minut,Łabędzki biegał obok piłki,Kazimierczak podobnie,Moskalewicz szarpał bez sensu ,a jak był sam na sam z bramkarzem to huknął 5 metrów od bramki.Grano raczej wszerz boiska i potem następowały długie podanie do najlepszego na boisku Milara.Chłop naprawdę orał do chwili zejścia z boiska,szkoda,że nie bardzo miał z kim pograć.Musiał odbierać piłkę,rozgrywać i sam wypracowywać sobie sytuacje.Palnął bramę z wolnego(piękny strzał),a przy stanie 3:2 ośmieszył po raz kolejny obrońców GKS-u i między nogami bramkarza Katowic wpakował piłkę do siatki.Nieźle grał też Michalski i Parzy.Zasłużone zwycięstwo Pogoni,bez dwóch zdań.Martwi bierna postawa pomocników w grze defensywnej(brak Matlaka i Grzelaka)i nieskuteczność.
Piłkarze Pogoni i Katowic powinni być wdzięczni sędziemu ,że mecz kończyli 11 na 11, bo to było 90-kilka minut chamskiego wycinania się bez pardonu,krótko mówiąc trup słał sie gęsto.
Cieszę się,że Baniak zrozumiał,że grając jednym napastnikiem z przodu nic się nie zwojuje w lidze i PP.W ciągu tygodnia grająć dwoma napastnikami zespół Pogoni w trzech meczach zdobył 15 bramek
Na moje oko na stadionie około 10-11 tysięcy kibicówLast edited by Pogoniarz; 2004-09-26, 08:41.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Takiego wyniku i meczu to jeszcze nie widziałem
Pierwsze dwie bramki Żurawskiego ze spalonych, niestety sędzia puścił grę, później trzecia, no i było po meczu. Do dwudziestej minuty Zagłębie grało nieźle, trzy "setki", niestety nie wykorzystane. Wisła grała jednak szybciej, wykorzystywała sytuacje podbramkowe i skończyło się jak skończyło.
Mam nadzieję, że chłopaki szybko podnniosą się po tej porażce i zagrają na poziomie w następnym meczu z Polonią .Comment
-
peter007 napisał(a)
Myślę, że klub z takim charakterem powinien wrócić jak najszybciej do ekstraklasy i walczyć o najwyższe cele a nie bronić się przed spadkiem czy być bezbarwnym w środku tabeli.
A widzew niczym szczególnym nie wyróżnia się na tle innych klubów II ligiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Dobrze Pogoniarz że ograliście GKs , w końcu ktos z tej ligi spaść musi , więc jesli Lech nie może:P to musi być to Łęczna , albo KatowiceComment
-
Niestety po 5 zwycięstwach przyszła porażka.Polonia przegrała z promieniem Żary 2:1Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Polonia znów starciła punkty . Co prawda przed meczem wszyscy (no przwie) spodziewali się pogromu, a było 1-0 (i to pechowe, bo bramka stracona w ostatnich minutach), ale miejsca w tabeli to nie podniosło. Cóż, szkoda.Za tydzień będzie lepiej!
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
To co pokazała Odra Opole w sobotę u siebie na boisku to .................................................. ........................................
Za to gratuluje drużynie z Dobrzenia Wielkiego która pokonała na wyjeździe Śląsk Wrocław 1:2Comment
Comment