lzkamil napisał(a) Jak dobrze pojdzie to zobaczymy na wlasne oczy - wybieramy sie w kilkunastu chlopa, z Bristolu to godzina jazdy, bilety na razie 'prawie' zalatwione
W takim razie czujcie się zobowiązani do kibicowania w imieniu Forumowiczów niewyjeżdżających do Walii: nie żałujcie gardeł i żeby Was było słychać w TV!
Izkamil zróbcie transparent to wtedy prawie na pewno Was będzie można zobaczyć
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Jagiellonia odniosła trzecie zwycięstwo z rzędu - tym razem na wyjeździe z Piastem Gliwice 2-0
był to szósty kolejny mecz bez porażki - widac praca trenera Nawałki przynosi widoczne efekty
Kolejne spotkanie u siebie z Zagłębiem - jeśli zakończy się zwycięstwem to Jaga będzie coraz bliżej postawionego przez działaczy celu czyli miejsc 1-6 (do szóstego brakuje nam 5 punktów)
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-Dudek wyjął, to, co miał wyjąć, a bramkarz austriaków, to łamaga.
-Bez rewelacji, ale nie jest źle i to już powinno cieszyć.
-Franek zaliczył asystę (w pewnym sensie) i bramkę)
-WYGRALIŚMY!!!
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Trener i zawodnicy Austrii twierdzą, że w tym meczu wcale nie byli gorsi. I zasłużyli co najmniej na remis. Nie wiem, bo nie oglądałem meczu.
Mam jednak pytanie do wszystkich piłkarskich moralistów/filozofów/estetów, którzy tak wydziwiali nad grą Grecji podczas ostatnich ME. Czy w związku z tym, że drużyna Austrii nie była ponoć gorsza, nie należałoby im odpalić choćby pół punktu? Wtedy my uzyskalibyśmy 2,5 punktu, a Austriacy 0,5 punktu. A może podarować Austrii cały punkt? Co o tym myślicie, wy, estetyczni zwolennicy sprawiedliwości i nagradzania piękna w grze?
Odnośnie twierdzenia Austriaków, że nie byli gorsi, tylko mieli pecha (,a nieco abstrachując od tego czy to prawda, czy nie), miło jest, że wreszcie to inna drużyna, a nie nasza wciska takie gadki
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
"Austriakom gratulujemy bramkarza" - i to moim zdaniem wystarczy za komentarz do całego meczu. Gdyby nie on to nie wim czy udalo by się naszym Orłom strzelić tyle bramek.
Wynik oczywiście cieszy jednak gra nie napawa optymizmem. Zaangażowanie i waleczność OK ale umiejętności (ogólnie cały zespół) raczej słabe. Mam nadzieję, że w Cardriff bedzie lepiej
Zgadzam się z przedmówcą. Ale dlaczego mam niejasne wrażenie, że Rasiak i tak wyjdzie w podstawowym składzie w Cardriff ?
Należy jeszcze dodać: Franek, Franek łowca bramek, oby tak dalej ! Wypiję za to
Dudek po meczu z Austrią wypowiadał się dla TV i m.in. usłyszałem z jego ust, że szczęście sprzyja lepszym. Tymczasem pamiętam jak po którymś przegranym on to mówił, że „byliśmy lepsi”, ale pech nie pozwolił strzelić braki. Ot, piłkarska filozofia.
pieczarek napisał(a) Trener i zawodnicy Austrii twierdzą, że w tym meczu wcale nie byli gorsi. I zasłużyli co najmniej na remis. Nie wiem, bo nie oglądałem meczu.
Mam jednak pytanie do wszystkich piłkarskich moralistów/filozofów/estetów, którzy tak wydziwiali nad grą Grecji podczas ostatnich ME. Czy w związku z tym, że drużyna Austrii nie była ponoć gorsza, nie należałoby im odpalić choćby pół punktu? Wtedy my uzyskalibyśmy 2,5 punktu, a Austriacy 0,5 punktu. A może podarować Austrii cały punkt? Co o tym myślicie, wy, estetyczni zwolennicy sprawiedliwości i nagradzania piękna w grze?
Zagaiłeś trochę obok tematu. Nie być gorszym to nie to samo, co grać ładnie.
Żą, ale na tym forum wielu filozofów futbolu psioczyło bez opamiętania na Grecję, że grając brzydko, zabijając radość gry zupełnie niezasłużenie zdobyła mistrzostwo Europy. Nie trafiał do nich prosty argument, że w piłce nożnej nie ma ocen za "wrażenia artystyczne", że liczy się to, co w hamaku. Chciałem poznać ich opinię na temat niezasłużonego zwycięstwa polskiej drużyny. No i jakoś milczą. Widocznie ich filozofia nie jest uniwersalna i przewiduje wyjątki dla naszej jedenastki.
Comment