Kasa Misiu, kasa
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Jakoś nie wierzę,że w takim Dynamo zarobi więcej jak w Wiśle.A w szczególności jak spadną do III ligi która w Niemczech jest amatorska.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
kiszot napisał(a)
Jakoś nie wierzę,że w takim Dynamo zarobi więcej jak w Wiśle.A w szczególności jak spadną do III ligi która w Niemczech jest amatorska.Comment
-
A ja gdzieś właśnie czytałem, że kontrakt będzie obowiązywał nawet po spadku do III ligi. Może to po prostu ten poziom sportowy?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
albeertos napisał(a)
A ja gdzieś właśnie czytałem, że kontrakt będzie obowiązywał nawet po spadku do III ligi. Może to po prostu ten poziom sportowy?Comment
-
Nawet w regionalnych ligach niemieckich(3 liga) zarabia się więcej niż w wielu polskich klubach 1 ligowych. A Kukiełka pewnie miał tak skonstruowany kontrakt, że dużo pieniędzy dostawał wtedy kiedy grał w podstawowym składzie Wisły a nie grzał lawę.Comment
-
W lidze znów śmierdzi. Wisła się trzęsie, a u nas, w Polonii też nie wiadomo co i jak. Co innego mówi prezes Raniecki, co innego Engel. Niby lada moment mają wejść anglicy, ale tak do końca, to wcale nie wiadomo na jakich zasadach i czy wogóle. Z niecierpliwością czekam na jakieś konkrety, oby pozytywne...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Tymczasem w Radomiaku, żeby ratować II ligę powracają giganci. Wujt zbiera ekipę. ponoć ma być i Majak i Podbrożny i przede wszystkim Kowal. Ja proponuję jeszcze odgrzebać Rysia Stańka
Lubię kiedy się zieleni
-
baklazanek napisał(a)
Nawet w regionalnych ligach niemieckich(3 liga) zarabia się więcej niż w wielu polskich klubach 1 ligowych.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
robox napisał(a)
Z Ryśkiem będzie ciężko, bo ma ważny kontrakt z trzecioligowym Górnikiem Jastrzębie i jest tam filarem obrony
Lubię kiedy się zieleni
-
kiszot napisał(a)
Już nie przesadzajmy,że w klubie mistrza Polski zarabiał mniej niz zarobi w III lidze niemieckiej.III liga to amatorzy a tylko najlepsi mają indywidualne kontrakty ale na pewno nie tej wielkości co w takiej Wiśle.
Pamiętam wywiad z Markiem Jóźwiakiem z czasów, gdy Legia grała w LM. Otóż podstawowy zawodnik ćwierćfinalisty tych rozgrywek nie mógł w sklepie zrobić zakupów na raty, bo jego podstawowa pensja wynosiła jakieś 650 zł. Prawdziwe pieniądze zarabiał oczywiście dzięki premiom. To tłumaczy także, dlaczego tak często zawodnicy walczą z klubami właśnie o wypłatę premii.Comment
Comment