Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
U mnie w mieście budują halę widowiskową od 20 lat.Największa może pomieścić raptem 1000 widzów.Brak słów.
W Bytomiu też wpadli na ten pomysł.Tylko w mieście nie ma zdrużyny która mogłaby tam grać..Ostatnia drużyna ligowa Bobry(kosz I liga) wyprowadzili się do Zabrza.I raczej już nie wrócą.Pozostaje sport młodzieżowy i amatorski.Co ciekawe nie przewidują w hali tafli lodowej,a hokej to ostatni halowy sport na który jeszcze jako tako chodzą ludzie.
A Polonia jak na razie wygrywa swoje sparingi.Jedyny remis był tylko z Górnikiem Zabrze.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Polska Telefonia Komórkowa, operator sieci Idea, będzie sponsorować I ligę przez 3,5 roku. W tym czasie kluby ekstraklasy otrzymają wsparcie finansowe w wysokości 31,6 mln złotych.
Tak tylko komunikat nic nie mówi o sposobie rozdzielania ww. pieniędzy. Czy dla każdego po równo, czy dla mistrza więcej niż dla ostatniego klubu w lidze, a jeśli tak to wg jakich kryteriów przyjęto "drabinkę" pieniędzy.
Swoją drogą to sponsor tytularny był potrzebny od dłuższego czasu polskiej lidze.
W końcu w Europie Środkowej już od paru lat isnieją Arany Aszok Liga, Corgon Liga czy Gambrinus Liga (przez przypadek wszystkie piwne ).
Polska Telefonia Komórkowa, operator sieci Idea, będzie sponsorować I ligę przez 3,5 roku. W tym czasie kluby ekstraklasy otrzymają wsparcie finansowe w wysokości 31,6 mln złotych.
jaka liga taki sponsor
a mnie miłość do piłki kopanej po polsku mija coraz bardziej.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Tak tylko komunikat nic nie mówi o sposobie rozdzielania ww. pieniędzy. Czy dla każdego po równo, czy dla mistrza więcej niż dla ostatniego klubu w lidze, a jeśli tak to wg jakich kryteriów przyjęto "drabinkę" pieniędzy.
[...]
Bo o podziale kasy będą decydować same kluby... Podobno (projekt) - 70% kwoty po równo, a reszta dla najsilniejszych.
Polonia wygrała 1-0 ze Świtem Nowy Dwór, wcześniej zaliczyła 1-1 z Mławą. Testowani byli Duda i Chifon, ponoć jeden ma zostać w drużynie (prawdopodobnie Duda).
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
A kabaret z Żurawskim trwa nadal
Jak podaje Przeglad Sportowy:
"Milion euro zażądała Wisła Kraków od Trabzonsporu za wypożyczenie Macieja Żurawskiego do końca rundy wiosennej, chociaż jeszcze kilka tygodni temu zgadzała się na kwotę o połowę niższą"
Dla mnie z tego jasno wynika, że Wisła nie chce go sprzedać, problem tylko w tym, że sam zawodnik nie chce w niej grać. Ciekawe co z tego wyjdzie
Comment