Wujciu i Bury mam nadzieję, że Wasze spore poczucie humoru wybaczy mi złośliwość - Bury napisał, że duże zainteresowanie - to znaczy przyjdzie Was więcej niż 2 tys. (nie liczę Cracovii)
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2005-05-13, 08:34.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wujciu i Bury mam nadzieję, że Wasze spore poczucie humoru wybaczy mi złośliwość - Bury napisał, że duże zainteresowanie - to znaczy przyjdzie Was więcej niż 2 tys. (nie liczę Cracovii)
O to się nie martw. A apropos złośliwości, to pamiętasz, w czyjej lodówce jest porterek?...
Lepiej sam być przyszedł dziś na Konwiktorską.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
No skoro argumentem przetargowym jest porterek to posypuję głowę popiołem
Co do szmatławca - to on nie jest WYROCZNIĄ?
Co do obecności na Konwiktorskiej i w ogóle naszej dalszej znajomości to od kiedy przeczytałem w internecie, że mamy kosę poważnie się zastanawiam co dalej. W końcu Was jest dwóch (załogi BIGBy nie liczę bo zmieniają oni barwy jak chorągiewki na wietrze )a ja jestem sam. No chyba, że Perłyfan i Pulas (Ruch Chorzów) znowu zaczną przychodzić na nasze warszawskie spotkania a wtedy dopiero Wam pokażemy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
O! Może Ci szalik pożyczyć, Wrogu?
Serdeczne dzięki jak na pierwszy raz to wystarczy sama obecność . Chociaż jakieś kibicowskie gadżety znalazły byś sie w domu, już od paru ładnych lat kibicuję, aktywnie, Polonii w ... koszykówce.
Co do obecności na Konwiktorskiej i w ogóle naszej dalszej znajomości to od kiedy przeczytałem w internecie, że mamy kosę poważnie się zastanawiam co dalej. [...]
A gdzież to wyczytałeś, że ja mam kosę z Tobą? Może i trochę mi się kiedyś naraziłeś, ale bez przesady... Ale jeśli w czasie meczu innych drużyn nie jesteś w stanie powstrzymać się od krzyczenia "Widzew! Widzew!", to faktycznie poważnie się zastanów, co dalej.
Zresztą, popatrz, jaki Słoniu odważny (dodam, że Legia ma na Konwiktorskiej znacznie gorsze notowania, niż Widzew) - przychodzi pierwszy raz, a potem będzie chodził częściej; bo tak to zwykle jest, że jak się przyjdzie raz, to się już zostaje na dłużej...
Dla mnie jak patrzę na mecz to zawsze jedna z drużyn - oczywiście ta co wygrywa - to WIDZEW
Kolizja terminów reprezentacji i PP
Pierwsze mecze półfinałowe odbędą się 27 i 28 maja, rewanże 5 i 6 czerwca, a przypomnijmy, że 29 maja Polska zmierzy się z Albanią w towarzyskim spotkaniu, zaś 4 czerwca biało-czerwoni zagrają w Baku w ramach el. MŚ z Azerbejdżanem.
Dla Polskiego Związku Piłki Nożnej Puchar Polski to nie są poważne rozgrywki. Sam ich niestety nie szanuje, bowiem półfinały zaplanował w terminie meczów reprezentacji Polski - pisze "Przegląd Sportowy".
W takim razie np. taka Wisła K. w PP będzie musiała wystąpić prawie drugim składem, pozostałe kluby też nie będą grały pierwszą jedenastką, a co za tym idzie ostateczne wyniki meczów pucharowych nie będą odzwierciedlały faktyczną siłę danych klubów.
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Uff.. powoli oddalamy się od miejsca "premiowanego" barażem , jeśli w Krakowie nie bedzie dzisiaj niespodzianki to po wczorajszym zwycięstwie 2-1 nad Górnikami bedziemy mieli 7 pkt. przewagi nad Odrą. Mam nadzieje że Wisła nie okaże się tak złośliwa jak Legia grając z Odrą i wygra ten mecz
No i Wisła wygrała , Legia natomiast ku wielkiej rozpaczy komentującego to spotkanie w C+ Janusza Wójcika uległa sąsiadom zza miedzy 3-2. Nie ukrywam że bardzo mnie to cieszy
Derby Westfalii/Zagłębia Ruhry,Borussia Dortmund-Schalke 04 po myśli BVB.Borussia wygrała na Arena auf Schalke 2:1Zapewniła se tym pewny udział w Pucharze Intertoto.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Comment