ma sie rozumieć
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Dzisiaj sie okaże czy II liga zawita do Bytomia czy pozostanie w Jaworznie.Mam wielką nadzieję,że Polonia przejdzie Szczakowiankę.
Szkoda,że nie dane mi jest być na tym meczu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotDzisiaj sie okaże czy II liga zawita do Bytomia czy pozostanie w Jaworznie.Mam wielką nadzieję,że Polonia przejdzie Szczakowiankę.
Szkoda,że nie dane mi jest być na tym meczu.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Żurawski chyba w końcu zmieni barwy. Wrócił z Glasgow i z tego co wyczytałem to, i on jest zadowolony, i Celtic, i Wisła. Wedle nieoficjalnych informacji Celtic FC jest skłonny zapłacić za gwiazdę mistrzów Polski około 2,2 mln GBP.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Szczakowianka walnęła drugą bramkę w 90 minucie i już witała się z gąską , aż tu Polonia w 92 minucie odwdzięczyła się tym samym.
Tak więc w Bytomiu święto w Opolu nie wiadomo jeszcze czy wypada się cieszyć czy nie bo Odra może wylądować w 4 lidzeComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek(...)
Tak więc w Bytomiu święto w Opolu nie wiadomo jeszcze czy wypada się cieszyć czy nie bo Odra może wylądować w 4 lidze
A poza tym: spełniłem toast za Polonie ostatnim moim Porterem Medalistą ze Strzelca, przechowywanym od ponad pół roku - ale trudno by mi było znaleźć lepszą okazjęComment
-
Po awansie Śląska, Lechii i Polonii, a spadku GKS-u II Liga zapowiada się bardzo emocjonująco. Większość klubów stanowiła kiedyś siłę polskiej piłki, więc chociażby ze względu na ogromne tradycje wielu klubów warto od czasu do czasu zajrzeć na II ligowe boiska.
Popatrzcie chociażby na początek sezonu Ruchu - ileż klasyków
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Ruch Chorzów - Łódzki KS
Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów
Ruch Chorzów - GKS Katowice
Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów
Ruch Chorzów - Świt Nowy Dwór Mazowiecki
Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów
Mi jedynie żal tego, że w barażach o II ligę grały Tłoki Gorzyce zamiast Motoru Lublin, ale może Lublinianie powrócą do II ligi za rokbla bla blaComment
-
A jednak II liga wróciła do Bytomia.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Polonia podpisała ponoć kontrakt z nowym bramkarzem. Nazywa się Bondzulic, przychodzi z Javora Ivanjica, z którym to klubem właśnie awansował do 1 ligi serbskiej. Ponoć wybrano go najlepszym bramkarzem drugiej ligi. Nie wiem, czy liga serbska, to potęga, a zwłaszcza druga, ale mam nadzieję, że będzie dobrze bronił.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
promień niestety przegrał w PP a szczeblu województwa,ale zagra w rundzie wstępnej PP
Mniej książków więcej piwaComment
-
Ja się ciesze , że prawie cały Śląski zestaw utrzymał lub wywalczył II ligę ( oprócz Szczakowianki - ale tu bez żalu Polonia górą ) . Styl tych baraży i awansów - kiepski .W najgorszym stylu zrobił to Ruch.
0-2 na własnym stadionie przy 10 tys widzów .
Dobrze że to już koniec.
A nowy sezon to prawie co kolejkę derby Śląska.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA jednak II liga wróciła do Bytomia.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
Comment