Widać że sezon ogórkowy w pełni , w temacie o piłce coraz mniej piłki , a coraz wiecej polityki Co gorsza pierwsze skrzypce odgrywaja tu osoby z poza środowiska kibiców i nie znający realiów panujących w tym środowisku a swą krytyke wszystkiego co z piłką i kibicami związane opierają o wiadomości i reportaże z telewizji.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
-
Masz całkowitą rację. Wracamy do piłki. Niezłe wyniki polskich drużyn w Intertoto, rewanże zapowiadają się ciekawie, szanse są. Naprawdę wszystko może się zdarzyćTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szarpikWidać że sezon ogórkowy w pełni , w temacie o piłce coraz mniej piłki , a coraz wiecej polityki Co gorsza pierwsze skrzypce odgrywaja tu osoby z poza środowiska kibiców i nie znający realiów panujących w tym środowisku a swą krytyke wszystkiego co z piłką i kibicami związane opierają o wiadomości i reportaże z telewizji.Comment
-
Arcy, znowu piszesz straszne głupstwa.
Lech nie jest bankrutem. Ma powiedzmy 20 mln długów (piszę na wyrost). Ma 10 tys. kibiców (pewnie ma więcej). Wystarczy, że każdy zrzuci się po 2 tysiące na swoją ukochaną drużynę i już po kłopotach. Sam więc widzisz, jakie to proste. A Ty zajmujesz się głupim czarnowidztwem. A kysz mi stąd!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekArcy, znowu piszesz straszne głupstwa.
Lech nie jest bankrutem. Ma powiedzmy 20 mln długów (piszę na wyrost). Ma 10 tys. kibiców (pewnie ma więcej). Wystarczy, że każdy zrzuci się po 2 tysiące na swoją ukochaną drużynę i już po kłopotach. !Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Zakładając, że Lech ma 10 tys. kibiców i długi rzędu 20 mln, to:
- można ogłosić zrzutkę po 2 tys, ale to się nie uda,
- można rozłożyć ją na raty, czyli po 200 zł miesięcznie przez rok (wyjdzie nam nawet trochę nadwyżki),
- można siedzieć, nic nie robić i czekać na lepsze czasy.
Ostatnia opcja jest najbardziej popularna, a każda podwyżka cen biletów wywołuje wielki opór.Comment
-
Dareczku, jeśli kochają swojego Lecha (tak jak Ty Legię), to zrzucą się po 2 tysiące jak to wcześniej napisałem. Jestem przekonany, że gdyby zaszła potrzeba także kibice Legii wpłacili by po kilka tysięcy złotych na swój klub. Przecież prawdziwa miłość nie wygaśnie z powodu głupich kilku tysięcy. To nie musi być darowizna. To może być zakup akcji spółki. Wtedy nie tylko pomagasz drużynie, ale i stajesz się wymagającym właścicielem.Comment
-
Długi piłkarskich klubów to obecnie chleb powszedni i nie ma w tym nic dziwnego , mało jest na klubów które ich nie mają , nawet Real Madryt ma długi i to jakie
Kilka lat temu rząd Turecki zgodnie doszedł do wniosku że klub piłkarski Galatasaray Stambuł jest świetną wizytówką kraju w Europie i na świecie i postanowił dofinansować kasę klubową darowizną w wysokości pięciu milionów dolarów , taką darowiznę na wzmocnienie klubu dostał tylko Galatasaray.
Aż boję się pomyśleć co by się działo gdyby nasz rząd zrobił to samo i dofinansował któryś z naszych klubów, nie wiem czy nie trzeba by było wprowadzić stanu wojennegoCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Długi piłkarskich klubów to obecnie chleb powszedni i nie ma w tym nic dziwnego , mało jest na klubów które ich nie mają , nawet Real Madryt ma długi i to jakie
Kilka lat temu rząd Turecki zgodnie doszedł do wniosku że klub piłkarski Galatasaray Stambuł jest świetną wizytówką kraju w Europie i na świecie i postanowił dofinansować kasę klubową darowizną w wysokości pięciu milionów dolarów , taką darowiznę na wzmocnienie klubu dostał tylko Galatasaray.
Aż boję się pomyśleć co by się działo gdyby nasz rząd zrobił to samo i dofinansował któryś z naszych klubów, nie wiem czy nie trzeba by było wprowadzić stanu wojennegoComment
-
Darku kochany, nie ma obawy stanu wojennego. Nasz rząd niczego takiego nie zrobi. W przeciwieństwie do Turcji nie mamy żadnego klubu, który można uznać za atrakcyjną wizytówkę kraju. Zresztą lepiej odpuśćmy sobie ten sposób okradania biednych staruszek i innych ubogich podatników. Oni mają inne, bardziej konkretne sposoby wydawania pieniędzy.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekW przeciwieństwie do Turcji nie mamy żadnego klubu, który można uznać za atrakcyjną wizytówkę kraju. .Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyBo jego prezesi w swoim czasie też chodzili na mecze i ryczeli.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotGdyby tak właśnie było to zapewniam cię,że kluby nie stałyby na progu bankructwa.Wiem to z własnego podwórka.Comment
Comment