Rozmawiałem z ludźmi którzy mają sporo fotek jak policja strzela do tłumu z bardzo bliska.I to nie poniżej pasa jak jej na to pozwalają przepisy.Niestety sa małe szanse na upublicznienie tych fotek.Po prostu koles się obawia policji.Mpożna by rzec,że policja w Bytomiu ma długie ręce.
Rozmawiałem z kumplem który pracuje w policji na średnim szczeblu i wiem nieoficjalnie,że te rzekome zamieszki były sprowokowane przez policję.Otóż policja chciała zakończyć już ta imprezę na rynkua nie było innej możliwości pozbycia się ludzi z rynku niż prowokacja a później pacyfikacja piwnych ogródków.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
Tylko, żeby się tam szybko zaaklimatyzował i nie grzał ławy, bo to będzie jego osobista porażka jak i strata dla polskiej reprezentacji piłkarskiej
No właśnie i tu jest problem bo Żuraw się szybko nie aklimatyzuje o czym już kilkakrotnie mówił, że poprostu nie lubi zmieniać otoczenia. Jak przyszedł z Lecha do Wisły to na początku nic nie pokazywał ciekawego dopiero po jakimś czasie się rozegrał. Ale może nie będzie tak źle w końcu Szymkowiak też początkowo nie błyszczał i czekało się żeby tylko w drugiej połowie zmienił go Czerwiec i uspokoił grę a w Trabzonie od początku pokazał się z bardzo dobrej strony.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Zwróć uwagę, że wtedy Żuraw był szczylem jeszcze nie ogranym. Teraz już jest doświadczonym zawodnikiem i może nie będzie aż tak bardzo się stresował nowym otoczeniem i od razu im pokaże
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
No i mam właśnie taka nadzieję że mu się powiedzie. Będąc kibicem Wisły pierwszy raz cieszę się że dobry zawodnik z niej odchodzi bo w Polsce by już nic nic osiągnął a w jego wieku to był już ostatni dzwonek żeby wyjechać. A może za 2 lata jak Larsson przejdzie do swojej ulubionej Barcelony
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
No i zaczął się nowy sezon rozgrywek "jevropskich".
I już na starcie (czyli w pierwszym meczu) spora niespodzianka, niestety in minus. Kazachowie z Kajrat Ałmaty pokonali u siebie 2:0 Artmedia Petrzalka. Rewanż za tydzień i mam nadzieję, że Słowacy wygrają, bo wstępnie wybierałem się na mecz w II rundzie (za dwa tygodnie zwycięzca tego dwumeczu zagra z Celticem)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
Zobaczymy czy też im tak pójdzie z Bayernem?
Bayern to takie same ogóry do ogrania jak Bayer
Z większym zainteresowaniem czekam na pierwszy mecz Legii 24 lipca z Arką Gdynia.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment