Szczerze powiem, że nie mam pojęcia. Byc może to oficjele, ale siedziałem po tej samej stronie stadionu więc dokładnie nie widziałem. A może z ławki Polonii mikrofony C+ przechwyciły takie wrzaski?
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzZawijam się na Papricanę,ciekawe jak wypadnie inauguracja ...Kontuzje przetrzebiły szeregi Portowców,ale od czego są zmiennicy .Jakoś to będzieComment
-
W drugiej rundzie eliminacyjnej, w pierwszym meczu Celtic G. naszych asów eksportowych dostał baty w Bratysławie z Petrzalką skromne 5-0. Szukam właśnie składów tego meczu, ale nic nie mogę znaleźć. Jedynie co wiem to pewniakiem miał byc Boruc.
A z tego co kojarzę to Asy z Bratysławy w pierwszej rundzie z kolei dostały baty w Kazachstanie. Rozumiecie coś z tego?(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosW drugiej rundzie eliminacyjnej, w pierwszym meczu Celtic G. naszych asów eksportowych dostał baty w Bratysławie z Petrzalką skromne 5-0. Szukam właśnie składów tego meczu, ale nic nie mogę znaleźć. Jedynie co wiem to pewniakiem miał byc Boruc.
A z tego co kojarzę to Asy z Bratysławy w pierwszej rundzie z kolei dostały baty w Kazachstanie. Rozumiecie coś z tego?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
No właśnie o to mi chodzi - nasi mogą jedynie pomarzyc o takim wyniku nawet z europejskim średniakiem jakim jest Celtic.(_)>
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxByć może powędrujesz na Papricanę także w tą sobotę, bo Zagłębie ma "zadymę" ze stadionem i rozważana jest też taka wersja.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
- 9 dla Widzewa
Chciałbym trochę podyskutowac w tym temacie. Odłóżmy na chwilę moralność a porozmawiajmy o prawie.
1. PZPN i UEFA w zeszłym roku przyznały licencję stowarzyszeniu RTS a te przekazło ją Stowaszryszeniu Bońka. Obie organizacje w zeszłym roku uznały, że przejęcie takie jest zgodne z prawem a długi zostają w istniejącej ciągle spółce SPN Widzew SSA.
2. Chciałbym aby ktoś znający prawo handlowe przybliżył mi sprawę (choć pewnie nie jest łatwa interpretacyjnie ale pewnie można znaleźć przykłady z biznesu które byłyby analogiczne)
3. Cała sprawa wygląda mi na próbę zniszczenia Widzewa przez panów Tomaszewskiego i Dmoszyńskiego którzy teraz trzęsą PZPN, do tego dochodszi pan senator z Kujawiaka z którym Widzew rywalizowałby o awans więc jkednego kandydata będzie mniej i to obok Jagi najpoważniejszego. Liczyli na to, że Widzew upadnie a skoro się odrodził to trzeba go zniszczyć bo panowie ci wiedzą doskonale, że Widzew sprzeda teraz zawodników i wycofa drużynę jednocześnie spokojnie wygrywając sprawę z PZPN w sądzie. Stracą tylko PZPN (ogromne wielomilionowe odszkodowanie) , Widzew który zacznie od jakiejś B-klasy i polska piłka która bez Widzewa jest znacznei uboższa (to tak jakby z Ligi zabrać Legię)
4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?
5. I nasuwa się jeszcze jedno pytanie, czy równie surowej kary spodziewać się może stołeczna Polonia. Tam nastąpiły identyczne przekształcenia. Zadłużona spółka KP Polonia oddała drużynę nowej spółce KSP Polonia. Podobnie jak w przypadku Widzewa, długi pozostały w starej spółce. Czy zatem Polonia nie naruszyła przywoływanych przez Wydział Dyscypliny przepisów nakazujących przejęcie zarówno pasywów jak i aktywów? A może te przepisy nie dotyczą stołecznych klubów?To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?Comment
-
Nie może być - Zythum chce, by kluby sportowe traktować jak przedsiębiorstwa.
Żeby było merytorycznie - przepisy (zarówno PZPN, jak i FIFA) uniemożliwiają klubom dochodzenia swoich racji w sporach z federacjami przed sądami powszechnymi. Jeżeli Widzew zdecyduje się na coś takiego, najprawdopodobniej wyleci z PZPN. Taka wizja powstrzymała już Szczakowiankę.Last edited by arcy; 2005-07-29, 09:00.Comment
-
Zythum nie chce ale skoro tak są to zythum pyta i dyskutuje. No nie wiem czy powstrzymało Szczakowiankę - w sądzie jest pozew o 9 mln, a PZPN wyrzucił GKS aby Szczakowianka została w II lidze i tym samym wycofała pozew. Poza tym to niekoniecznie klub idzie do sądu ale np.: Boniek lub Stowarzyszenie jako osoba prawna.
Robox- no właśnie, widocznie Boniek był zbyt grzeczny. Też zamiast powoływać się na prawo i jeździć na posiedzenia wydziału dyscypliny przedstawiając dokumnety powinien powiedzieć że ma ich w d ...To inaczej miało być, przyjaciele,
-
-
Martwi mnie, że Wisła gra rewanż na wyjeździe. To co się dzieje w polskiej lidze z tym co się potrafią wykręcić Grecy to mały pikuś.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumChciałbym trochę podyskutowac w tym temacie. Odłóżmy na chwilę moralność a porozmawiajmy o prawie.
1. PZPN i UEFA w zeszłym roku przyznały licencję stowarzyszeniu RTS a te przekazło ją Stowaszryszeniu Bońka. Obie organizacje w zeszłym roku uznały, że przejęcie takie jest zgodne z prawem a długi zostają w istniejącej ciągle spółce SPN Widzew SSA.
2. Chciałbym aby ktoś znający prawo handlowe przybliżył mi sprawę (choć pewnie nie jest łatwa interpretacyjnie ale pewnie można znaleźć przykłady z biznesu które byłyby analogiczne)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum3. Cała sprawa wygląda mi na próbę zniszczenia Widzewa przez panów Tomaszewskiego i Dmoszyńskiego którzy teraz trzęsą PZPN, do tego dochodszi pan senator z Kujawiaka z którym Widzew rywalizowałby o awans więc jkednego kandydata będzie mniej i to obok Jagi najpoważniejszego. Liczyli na to, że Widzew upadnie a skoro się odrodził to trzeba go zniszczyć bo panowie ci wiedzą doskonale, że Widzew sprzeda teraz zawodników i wycofa drużynę jednocześnie spokojnie wygrywając sprawę z PZPN w sądzie. Stracą tylko PZPN (ogromne wielomilionowe odszkodowanie) , Widzew który zacznie od jakiejś B-klasy i polska piłka która bez Widzewa jest znacznei uboższa (to tak jakby z Ligi zabrać Legię)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum4. Czekam na ujemne punkty dla Cracovii, Zagłębia Lubin, Arki za kupowanie meczów w II lidze, dla Odry Wodzisław za kupienie sędziego w meczu z GKS Katowice bo chyba prawo jest jedno dla wszystkich a nie inne dla Piasta i Widzewa a inne dla pozostałych?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum5. I nasuwa się jeszcze jedno pytanie, czy równie surowej kary spodziewać się może stołeczna Polonia. Tam nastąpiły identyczne przekształcenia. Zadłużona spółka KP Polonia oddała drużynę nowej spółce KSP Polonia. Podobnie jak w przypadku Widzewa, długi pozostały w starej spółce. Czy zatem Polonia nie naruszyła przywoływanych przez Wydział Dyscypliny przepisów nakazujących przejęcie zarówno pasywów jak i aktywów? A może te przepisy nie dotyczą stołecznych klubów?Comment
Comment