Mnie, mimo zwycięstwa, martwi nieskuteczność piłkarzy Zagłębia. W pojedynku ze słabymi Tłokami, grając większą część drugiej połowy w przewadze jednego piłkarza (czerwona dla piłkarza z Gorzyc), strzeliła zwycięską bramkę dwie minuty przed końcem. Ale trzy punkty są .
Pogoniarz napisał(a) Cieszę się,że Pogoń połknęła kolejnego przeciwnika,ale na szczycie ani drgnęło(no może spadek Bełchatowa,ale przegrali przecież w Chorzowie!)
Piecia chyba mecz w kolejnej rundzie PP Jaga rozegra na starym stadionie.Chętnych faktycznie nie zabraknieWłaśnie co się z nim stało?Zarósł,czy go odnawiają?Słyszałem,że jest w planach budowa nowoczesnego obiektu-widziałem makietę.To ma być zupełnie nowy stadion,czy odrestaurowany stary?
Nasz miał(ma )wyglądać podobnie...tylko za ile lat?
Z oficjalnych wypowiedzi prezesa klubu (który zamiast pilnowac spraw klubowych jeździ na "wycieczki" po Watykanie) wynika że klubu nie stać na taką modernizacje stadionu Hetmana żeby uzyskał on licencję PZPN i najwcześniej zagramy tam wiosną , szkoda że nie powiedział w którym roku (nie muszę chyba dodawać że na nowy stadion kasy nie ma tym bardziej) na stronie klubu
jest apel kibiców dowładz miasta aby interweniowały i pomogły w modernizacji stadionu
A teraz na tym stadionie gra czwartoligowy Hetman (Jaga rozegrała tam dwa lata temu 4 mecze nie strzelając ani jednej bramki) a każdego dnia na koronie i w okolicach stadionu jest największy w regionie bazar (który nawiasemmówiąc podupada z racji przeszkód stawianym przybyszom ze wschodu oraz kryzysu naszej gospodarki)
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
W sobotę pomęczymy się oglądając reprezentację,ale w niedzielę znowu liga i mecz Pogoni z Niebieskimi(nie tymi w takich mundurach).Tempo ligi jest bardzo ostre,tylko czekać pierwszych zawieszeń za żółte kartki i odpukać kontuzji.W 2 lidze trup słania się gęsto,technika nie jest ,aż tak istotna niestety.Musiałem się w pracy zamienić na służby,by być na meczu z Ruchem,lecz w czasie pobytu na Zlocie ominie mnie hiciorek z Arką
Ahumba napisał(a) Ja postanowiłem przestać narzekać na naszych kopaczy i widzieć TYLKO sprawy pozytywne. Ciekawe, czy będę miał co pisać w sobotę
Myślisz tylko o naszej pierwszej,czy o rozgrywkach ligowych też?TYLKO gdzie Chcesz je znaleźć(te pozytywy oczywiście)?Może przed pierwszym gwizdkiem...?
Pogoniarz napisał(a) Myślisz tylko o naszej pierwszej,czy o rozgrywkach ligowych też?TYLKO gdzie Chcesz je znaleźć(te pozytywy oczywiście)?Może przed pierwszym gwizdkiem...?
o kopanej w cały tego słowa znaczeniu
przed meczem też jest fajnie gotówki zmieniają kieszenie ( I-rata)
a podczas meczu:
- bramkarzowi udało się na 3 strzały przeciwnika 1 raz złapać piłkę a raz się od niego odbiła ( znaczy się dobrze się ustawił )
- pomocnikowi 2 razy w ciągu meczu udało się celnie podać w tym raz nawet do swojego zawodnika
- drużyna po meczu nie wykazuje zmęczenia, nie są spoceni ( to im najlepiej zresztą wychodzi, bo śpią w czasie meczu)
przykładów pozytywnych można mnożyć.
Ahumba napisał(a) o kopanej w cały tego słowa znaczeniu
przed meczem też jest fajnie gotówki zmieniają kieszenie ( I-rata)
a podczas meczu:
- bramkarzowi udało się na 3 strzały przeciwnika 1 raz złapać piłkę a raz się od niego odbiła ( znaczy się dobrze się ustawił )
- pomocnikowi 2 razy w ciągu meczu udało się celnie podać w tym raz nawet do swojego zawodnika
- drużyna po meczu nie wykazuje zmęczenia, nie są spoceni ( to im najlepiej zresztą wychodzi, bo śpią w czasie meczu)
przykładów pozytywnych można mnożyć.
Ja myślał ło rzeczach przyjemniejszych przed pierwszym gwizdkiem;mianowicie zakup odpowiedniego piwka i spotkanie się ze Znajomymi i oczywiście nie pod stołem tylko na legalu wymianka i wspólną degustację w czasie meczu.
Dzisiaj na wp wyczytałem że Smuda szykuje się na objęcie posady trenera w... Wiśle Kraków. Ponoć rozmowy z Cupiałem już trwają.
Może to i dobrze bo Kasperczaka szkoda na taką polską mizerię.
Franek orbituje pomiędzy Wisłą a Widzewem, kiedy tylko pojawia się informacja o poszukiwaniu trenera. W łódzkim klubie ubiegnie go chyba Kasalik.
Czytałem, że w Lechu chcą zatrudnić Jerzego Engela za Libora Palę, szczególnie po porażce poznaniaków z Legią. Szarpik coś więcej powinien wiedzieć .
baklazanek napisał(a) Dzisiaj na wp wyczytałem że Smuda szykuje się na objęcie posady trenera w... Wiśle Kraków. Ponoć rozmowy z Cupiałem już trwają.
Może to i dobrze bo Kasperczaka szkoda na taką polską mizerię.
Młodzieżówka pokonała Łotyszy po bardzo słabym meczu 2:0 i dalej jest liderem w grupie,a w meczu towarzyskim Legia pokonała Partizana Belgrad 1:0(tzn.rezerwy Partizana)W Warszawie pożegnano byłego trenera Legii Okukę.
Pierwszoligowy klub piłkarski,zagrożony spadkiem do drugiej ligi. Narada sztabowa przed końcówką rozgrywek.
Trener do menedżera :
-Wypatrzyłem świetnego napastnika w III-lidze. Bardzo się nam przyda.
Za transfer jego klub żąda 600 000zł.
Menedżer odpowiada :
- Za taką kasę to ja kupię cztery najbliższe mecze , i nie spadniemy z ekstraklasy.
To taki dowcip na marginesie afery korupcyjnej w polskiej lidze ( afery ?!?!? - przecież sprzedawanie meczy w Polsce to normalność ).
Comment