Zythum Ty to potrafisz rozbawić
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Zythum Ty to potrafisz rozbawićLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuO ile wiem, derby to wyścigi konne. Ile lat będziecie jeszcze głupoty sobie opowiadali?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Niesstety, wiem. Derby to wyścigi konne. Oraz nazwa specjalnego, szarego cylindra, zakładanego na łepetyny widzów, takowych gonitw.
Hasło "derby", sprzedawane przez nieudacznych komentatorów, nic nie znaczy. Prawdziwe, dotyczy wyścigów końskichComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Zythum Ty to potrafisz rozbawić
Krzysiu - mam w nosie Twoją niewiedzęTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Vulgare amici nomen, sed rara est fidesComment
-
Czy coś jest derbami nie decyduje encyklopedyczna definicja, tylko tradycja. Zwykło się przyjmować takie określenie na rozgrywki i zapewne tak już zostanie. W słowo? Podejrzewam, że skoro nie ma go jeszcze w tej edycji Słownika Języka Polskiego, to pewnie się pojawi jako dopuszczalna (jeśli nie poprawna) forma w kolejnej. Bo słowniki mają to do siebie, że odnotowują żywy język Czasem trwa to ciut dłużej..czasem krócej, O języku decyduje uzus.
Gwoli wyjaśnienia...ponoć w przyszłej edycji Języka Poprawnej Polszczyzny mają się jako dopuszczalne poijawić formy: "wyszłem, przyszłem". Kto by pomyslał? Uzus. Nie można ignorować zmian językowych.
Przepraszam za zaśmiecenie wątkuMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuKot: w ogóle się nie odzywaj. Musisz się jeszcze mnóstwo nauczyć.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
-
Musisz pracować ze strasznie głupimi ludźmi, skoro przeszkadzają tobie maniery, a nie fakty.
Jakoś nie potrafię wzbudzić w sobie żalu z powodu, że nie chcesz ze mna współpracować.
Co to znaczy "poziom prezydencki"? Czy to, źe Lech Kaczyński jest tak niegrzeczny, jak ja? Czy może, że Aleksander Kwaśniewski był tak niegrzeczny, jak ja? Czy może, że każdy prezydenten był, jest i będzie tak niegrzeczny? Czy może, że po prostu nie masz pojęcia, o czy m gadasz?Comment
-
"poziom prezydencki dyskusji"="spieprzaj dziadu" (tak to chyba było....)
Nie mogłam się oprzeć a teraz już sza.....
Młode koty mają adhd, niestety.
-
Oj...Krzyś matury by nie zdał teraz. Tam jest czytanie ze zrozumieniem. Ja pisałam o poziomie wypowiedzi i jak się zastanowisz na spokojnie.....rozróżnisz przykład od wyzwiska
Użreć w ten jęzor się muszę....Młode koty mają adhd, niestety.
-
Pogadajcie sobie na PW,to nawijka jest o kopanej piłce i a nie o szkolnictwie-z tym do Giertycha
Jeśli chodzi o mecz derbowy to zyhum masz rację.Wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i dogadał się w sprawie konkretnej ilości biletów dla kibiców gości .
W Krakowie robią od dawna w portki, ostatnie derbowe mecze na Konwiktorskiej ,były z winy działaczy Polonii zwykły ligowym meczem .Na Śląsku też kombinowali jak to by zakazać,lub ograniczyć,albo nagle zacząć coś tam remontować.
Ach to były mecze GKS-Ruch,Górnik-Ruch.
Teraz kluby z tradycją kibicowską porozrzucane są po kilku ligach,a jak są w tej samej klasie rozgrywkowej to jest i tak jakiś zakaz
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment