Najlepiej jakbyś się sam spróbował zorientowac chodząc na mecze czy chociaż czytając ich fora. Niezręcznie jest uogólniać bo przecież Pepek i Wiktoria raczej faszystami nie są, a kibicują Śląskowi.
Napiszę Ci tak - idolem kiboli Lechii jest Rudolf Hess (mają flagi i przyśpiewki o nim), a Śląsk na swojej sztandarowej fladze ma napis SKINHEADS.
Co do Lechii też mocno utożsamiają się z Solidarnością(bardziej o może jeśli chodzi o ruch Solidarnościowy) jak i wielu starszych fanów Pogoni
Co do flagi Lechii o Rudolfie-niech się pier...
Wiki bardziej kibicuje Gieks-ie,odczułem to na swoim gardle
Utożsamianie się z ruchem Solidarnościowym to juz chyba tylko jako ślepy antykomunizm i szukanie w każdym - kto choć o milimetr odbiega od bogoojczyźnianej wizji Polaka-katolika - lewaka
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No nie wiem, ja słyszałem że został kupiony przez Metz, a potem wypożyczony z powrotem do Muscron (chyba mu nie szło).
Zresztą cytat z doniesienia:
"Długo wraz z bratem występował w warszawskiej Polonii, później w Belgii (sześć sezonów w Mouscron). W 2005 r. został kupiony przez francuski FC Metz i po rundzie wypożyczony do Mouscron. Do 2008 r. miał kontrakt z FC Metz".
Zdecydowanie Wiktoria kibicuje GKS Katowice.W końcu jest łod nos.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
To coś mi się pomieszało - a byłem pewien, że razem z Pepkiem chcieli mnie zabić jak coś źle powiedziałem na Śląsk
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
No nie wiem, ja słyszałem że został kupiony przez Metz, a potem wypożyczony z powrotem do Muscron (chyba mu nie szło).
Zresztą cytat z doniesienia:
"Długo wraz z bratem występował w warszawskiej Polonii, później w Belgii (sześć sezonów w Mouscron). W 2005 r. został kupiony przez francuski FC Metz i po rundzie wypożyczony do Mouscron. Do 2008 r. miał kontrakt z FC Metz".
Ja czytałem,że rozwiązał kontrakt z Metz, oczywiście za porozumieniem stron.
Pozosotaje nam czekać, na kolejne informacje.
W Płocku pełną parą idą prace związane z podgrzewaną murawą. W związku z tym 3 pierwsze mecze rozegrane będą na wyjeździe. Pierwszy mecz na nowej murawie 19 sierpnia.
Comment