Jak na razie fajny mecz w Poznaniu. 25 minuta i piękny gol tego nowego pana z Peru (nie pamiętam , jak się nazywa i nie umiem tego napisać). Za chwilę niewykorzystana 10000% akcja ŁKS-u.
Naprawdę warto oglądać.
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Bardzo ładny mecz w Poznaniu. Gratulacje dla Pyr i roboty Franka
ps. Dla zwolenników i miłośników policji ku nauce ii ku przestrodze:
Bo się nawinął?
Policjanci eskortując szalikowców pobili przechodzącego przypadkiem przez ich trasę Krzysztofa Łuczaka. Krzyczał, że nie jest z meczu, ale to nic nie dało. Funkcjonariusze walili po nim pałami bez opamiętania.
Krzysztof Łuczak nigdy nie zapomni tego sobotniego wieczoru, 30 września, kiedy to postanowił pójść do sklepu. Była godz. 18.35 gdy wyszedł ze swojego bloku przy ul. Kossaka. W tym czasie policja eskortowała na dworzec kibiców po meczu Arka Nowa Sól – Chrobry Głogów.
Napotkałem na blokadę policyjną. Mijający mnie funkcjonariusz z psem kazał mi się odsunąć. Posłuchałem. Zacząłem się wycofywać. Idąc tyłem do ul. Wojska Polskiego, kilka metrów od mojego bloku usłyszałem za plecami szum. Odwróciłem się i zobaczyłem biegnących prosto na mnie czterech policjantów w kaskach i z pałkami. Dostałem cios – relacjonuje K. Łuczak.
Pałami w niewinnego
Po pierwszym uderzeniu pan Krzysztof zdążył tylko krzyknąć: „Nie jestem z meczu, nie wiem o co chodzi” Policjanci jednak nie zważali na jego błagania dwóch funkcjonariuszy biło go pałkami po głowie, twarzy, plecach. Kiedy skończyli jeden z nich powiedział do mnie „spier… stąd” - wspomina K. Łuczak. Dodaje, że nie rozumie dlaczego dostał. Szedł sam, kibice stali dopiero przy rogu jednego ze sklepów przy ul. Wojska Polskiego.
Całe zajście widziała sąsiadka K. Łuczaka Bronisława Zięba. Hałas był taki, że trudno było nie zwrócić uwagi. Zobaczyłam przez okno jak policjanci kogoś biją. Człowiek leżał na ziemi, funkcjonariusz trzymał go za rękę do góry i okładał. Nie wiedziałam, że to sąsiad. Dopiero jak go puścili i zbliżył się bloku, to go poznałam – opowiada B. Zięba. Kobieta do dziś jest przerażona tym, co się stało. Policjanci mają ludzi chronić, a nie bić. Chłopak mówi, że nie jest z meczu, a oni nie reagują i tłuką dalej. A był przecież sam, nikoguteńko przy nim nie było, żadnych kibiców obok – podkreśla B. Zięba.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jak na razie fajny mecz w Poznaniu. 25 minuta i piękny gol tego nowego pana z Peru (nie pamiętam , jak się nazywa i nie umiem tego napisać).
Henry Quinteros, dla przyjaciół Heniu Kwinto
Bramka marzenie, Zająca też całkiem ładna.
Mecz wyrównany, chociaż wynik mówi co innego. Na żywo oglądało się go świetnie, doping z obu stron bardzo dobry, oprawa na wysokim poziomie. Kibiców z Łodzi coś ok. 800 luda.
Zythum, załapałeś się do programu meczowego (w artykule przedstawiającym naszego następnego rywala. Fotka z turnieju w Arenie)
Za tydzień Widzew do rozkładu i po łódzkim serialu będzie 6 punktów
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pijany dziś jestem ale tylko szczęściem Wynik, doping, mnóstwo ludzi czego chcieć więcej. Nawet pomylona ochrona która wpuściła nas dopiero na II połowę (oczywiście połowy cenu biletu nikt nam nie zwróci) nie była wstanie zniszczyść w nas ZABAWY.
ps. oceńcie oprawę - bardzo mi na tym zależy z pewnych powodów (KMWTW )
ps.2 Włoch jest niezły. Naprawdę jak dokupią obrońcę i ofensywnego pomocnika to zagramy o górną połówkę tabeli
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment