Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezPS. Czyli w końcu zgadzamy się w 100%."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterRaczej jest zupełnie inaczej – choć wczorajszy mecz temu przeczy – ale wyjątek potwierdza regułę. Wisła za Kasperczaka może miała mocne przody i słabszą linie defensywną. Jednak teraz to właśnie obrona w Wiśle się wyróżnia na tle innych formacji. Z przodu Brożek aby strzelić jednego gola musi zmarnować przynajmniej 5 dogodnych okazji (z resztą jak to świadczy o linii ataku jak najskuteczniejszym strzelcem jest ostatni obrońca Cleber). I wracając do obrony to właśnie tak krytykowany za ostatni mecz Cleber jest jej najjaśniejszym punktem. Jest praktycznie nie do przejścia w lidze a Wisła ma tylko 5 straconych bramek w rundzie jesiennej gdzie następna w kolejności Korona ma ich już 10 na koncie.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterRaczej jest zupełnie inaczej – choć wczorajszy mecz temu przeczy – ale wyjątek potwierdza regułę. Wisła za Kasperczaka może miała mocne przody i słabszą linie defensywną. Jednak teraz to właśnie obrona w Wiśle się wyróżnia na tle innych formacji. Z przodu Brożek aby strzelić jednego gola musi zmarnować przynajmniej 5 dogodnych okazji (z resztą jak to świadczy o linii ataku jak najskuteczniejszym strzelcem jest ostatni obrońca Cleber). I wracając do obrony to właśnie tak krytykowany za ostatni mecz Cleber jest jej najjaśniejszym punktem. Jest praktycznie nie do przejścia w lidze a Wisła ma tylko 5 straconych bramek w rundzie jesiennej gdzie następna w kolejności Korona ma ich już 10 na koncie.
Aha Cleber powinien wylecieć z boiska ,dobrze ,że sędzia tego faulu nie widział.Last edited by Pogoniarz; 2006-11-03, 18:55.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek...Być może ta ich obrona jest super na ligę Polską...
Pogoniarzu ja nie oceniam ich gry defensywnej na podstawie jednego meczu (z Pogonią) lecz całej rundy. Tak samo nie pisze tutaj o meczach w pucharach tylko o lidze (bo wtedy ocena by się nieco różniła )
Last edited by YouPeter; 2006-11-03, 19:09.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Widzę, że dla niektórych nadal obrażanie innych jest celem życia. Coż są ludzie i są klamki.
Z bólem serca gratuluję Legii bo była lepsza piłkarsko od Lecha, przede wszystkim taktycznie. No i miała trochę farta przy drugiej bramce, cóż fart to też element piłkarskiej gry.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Dajcie spokój z tą Polską Ekstraklasą niby, ja rozumiem że się kibicuje itp ale po takich meczach jak np wczorajszy Wisły ta liga karleje natychmiast i to sporo... Legia i Lech to piłkarska 4 liga w Europie i to że przyjdzie 15 tys młokosów z szalikami i coś tam pobluzga to nie ma się co podniecać tym "dopingowaniem" - to tak ogólnie o meczach OE. To tylko takie moje zdanie - bez urazy dla forumowych kibicówMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Niestety Polonia w końcu poległa i to z Piastem który ostatnio raczej słabo sie spisywał.Teraz trzeba czekać na Miedź i spokojnie przepracować zimę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Bardzo szkoda wczorajszej porażki w Warszawce. Mecz nawet niezły pomijając to , że z legijnego sektora dla gości niewiele widać. Znów głupie błędy w obronie zaważyły na wyniku , ale cóż ... kiedyś szczęście się musi odwrócić . Aż dziw bierze , że mecz sędziował sobie w najlepsze drukarz Słupik , którego powinni odwieść do Wrocławia zaraz za Fijarczykiem (sory , Ryszardem F.). Nie będe komentował zachowania warszawskiej psiarni , bo nie ma to większego sensu. Teraz trzeba zdobyć 6 punktów w dwóch teoretycznie łatwiejszych meczach i spokojnie przezimować do rundy wiosennejComment
-
Zagłębie zagrało chyba najgorszy mecz w tym sezonie. Myśleli, że z Łęczną można spokojnie wygrać "na stojąco" i do starty wyrównującego gola to się udawało. W drugiej połowie praktycznie nic im nie wychodziło i to górnicy mieli dwie okazje na wywiezienie trzech punktów. Mam nadzieję, że słaba gra to był to ukłon dla niedawnego drugiego trenera Zagłębia, a teraz Łęcznej Krzysztofa Chrobaka.Comment
-
Mecz w Wodzisławiu nie powinien się odbyć. W lepieniu bałwanów lepsza Odra - ciekawe dokąd odejdzie Chmiest bo nie sądze aby został w Odrze.
Po raz kolejny przekonujemy się, że oznakowanie dróg na Śląsku to sen surrealisty. Po 2 godzinnym krążeniu udaje nam się jakoś odnaleźć drogę
Znaleźlismy świetna knajpę - szkoda, że nie zapamiętałem miejscowości. Około 15 km przed Wodzisławiem, nazywa się Górnik - po prostu czysty PRL, to co tygryski lubią najbardziej. Poważnie myśleiśmy czy lepiej tam zostać czy jechać na meczTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMecz w Wodzisławiu nie powinien się odbyć. W lepieniu bałwanów lepsza Odra...Dziku
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMecz w Wodzisławiu nie powinien się odbyć. W lepieniu bałwanów lepsza Odra - ciekawe dokąd odejdzie Chmiest bo nie sądze aby został w Odrze.
Po raz kolejny przekonujemy się, że oznakowanie dróg na Śląsku to sen surrealisty. Po 2 godzinnym krążeniu udaje nam się jakoś odnaleźć drogę
Znaleźlismy świetna knajpę - szkoda, że nie zapamiętałem miejscowości. Około 15 km przed Wodzisławiem, nazywa się Górnik - po prostu czysty PRL, to co tygryski lubią najbardziej. Poważnie myśleiśmy czy lepiej tam zostać czy jechać na mecz
Po drodze Poznań,Wro,KK(nie należy lekceważyć Chemika),Rybnik-a tam piwko lane,nie pamiętam jakie,ale było smaczniutkie.Coś mi sie kojarzy,że był to miejscowy Diament ,ale głowy nie dam.Żałuję,że nie skoczyłem za granicę,która była przecież rzucik beretem.
Dobra koniec wspomnień.Tak jak pisałem w innym temacie,było wiadomo,że Craxa pokona brazylianos i dlatego ta porażka mnie w ogóle nie ździwiła.
Żałuję,tylko,że nie dane mi było mi obejrzeć całego meczu GKS-u z Koroną.Przyjemnie było patrzeć jak chłopaki grają-normalnie byłem w szoku,że u nas w lidze jeszcze można tak grać
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment