No to nastały ciężkie czasy . Teraz dopieprzą nam dodatkowe podatki na budowę stadionów. Nie ważne że szpitale zamykają ważne że będziemy mieć euro. Chory kraj !!!!
Mecz Wisły z Legią stał na bardzo słabym poziomie. Pierwsza bramka po głupim błędzie Rachwała strzelona przez Piotra "Nędzę" Włodarczyka (który nota bene był najlepszym piłkarzem Legii na boisku) ustawiła mecz. Potem Legia kontrolowała mecz, a Wiślacy bili głową w mur. Po stracie drugiej bramki i dwóch zmianach coś się zaczęło dziać, ale poszła kontra i 3-0.
Szkoda bo w końcu przyszło trochę więcej widzów (8,5 tys.) a mecz rozczarował.
Podobno wśród kibiców Legii był Boruc.
Ja się cieszę, że Polska będzie współorganizatorem Euro. Jakieś inwestycje powstaną i pozostaną na dłużej. A poza tym w końcu zagramy w mistrzostwach Europy.
...Jakieś inwestycje powstaną i pozostaną na dłużej.
Z tym, że stadiony najtaniej będzie rozebrać od razu po zakończeniu ME. Chyba, że wystąpimy od razu o organizację MŚ. Wtedy może się jeszcze do czegoś przydadzą.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach
A poza tym w końcu zagramy w mistrzostwach Europy.
Na pewno organizator ME ma gwarantowany udział w finałach?
Nie spodziewałem się tego,to chyba jakieś jaja są
Nareszcie przybędzie trochę dróg, hoteli ,normalnych stadionów z parkingami i restauracjami-tylko kto je będzie budował
Następna sprawa co dalej ze stadionami ,po mistrzostwach(czyje one będą?kto je będzie utrzymywał i kto na nich grał?
We Wro,Gdańsku,Poznaniu stadiony na około 45000 kibiców
Chorzów i Warszawa na chyba 60000 i 70000
We Wrocławiu przychodzi max 5000
w Gdańsku no niech będzie cudem "dycha"
W Poznaniu mozna być spokojnym z 15000-35000 może być.
W Chorzowie?Kto będzie grał?Ruch i jego max 10000,Gieksa?
W Warszawie niech gra Legia i co 10000-14000 ?Polonia no może 50000?
Jestem ciekaw jak to teraz nasz biurokratyczny kraj to wszystkorozrusza?Jak nasze "tęgie" głowy sobie z tym poradzą...
W sumie ja się cieszę, tylko szkoda,że u nas nie będą grali
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Co do obiektów to myślę,że trzeba by jakieś koncerty organizować i ściągać super gwiazdy....
Portugalia, organizator ostatnich ME została zmuszona do wybudowania 6 nowych stadionów. Chcieli postawić tylko 4, ale UEFA wymusiła 6 obiektów. Teraz biedacy nie wiedzą co z tymi "piramidami" zrobić. Stoją puste i nikomu nieprzydatne. Podobne problemy ma Francja. Niby rozbiórka jest najtańsza, ale jakoś nie ma odważnych do podejmowania takich racjonalnych decyzji. W Polsce takie niczyje stadiony staną się szybko siedliskiem obszczymurków. W końcu i tak zostaną rozebrane.
Comment