Raczej to drugie.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Temat nadaje się albo do polityki, albo do tematu futbolowego. Ponieważ autentyczne zainteresowanie piłką nożną, to jedna z niewielu pozytywnych rzeczy jakie można powiedzieć o Tusku, materiał wklejam tutaj.
Przedstawiony został "Głosie Wybrzeża" z 8-10 sierpnia 2003r. Wg gazety Tusk w ten sposób umilał sobie prowadzenie obrad Sejmu.Comment
-
Dzisiaj nie wiem jakim cudem brazylianos wsparta pogoniaros przegrała z Widzewem 0:1
Jeśli Widzew przegrałby 4:2 (5:2),to byłby to wynik sprawiedliwy;no ale jeśli Grosicki nie potrafi wykorzystać takich setek,do tego dodatkowo gości w idealnej sytuacji ratuje poprzeczka...
To był najlepszy mecz "kontenerowców" w tej rundzie,ale i tak mecz stał stał na bardzo przeciętnym poziomie.
Widzewa ile było ,ciężko określić-w/g mnie kole trzech setek,wchodzili do końca pierwszej połowy.Na meczu oczywiście wrzuty na siebie-choć u nas tradycyjnie młynu brak.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Polonia też dosyć szczęśliwie wygrała z Polkowicami 2:1.Obrona była dzisiaj dziurawa jak szwajcarski ser a w ataku jak byli pod bramka to użądzali losowanie kto ma strzelać.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Aha jeszcze odnośnie meczu z Widzewem: po ukaraniu spikera(Baranowski nie rób wioski) po meczu z Wisłą za teksty :Wisła do domu,wygwiżdżmy ich itp. wczoraj inny powiedział ,że myślał ,że sędziowanie się zmieniło po zatrzymaniach we Wro,ale się pomylił i po chwili wystrzelił tekstem: w Szczecinie już nie ma spikera z licencją Cały stadion o mało co nie padł ze śmiechu
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Wasz spiker jak graliśmy ostatni mecz to też opowiadał coś takiego. A prawda jest taka, że jakby dwóch zawodników Pogoni dostało czerwone kartki to nie moglibyście narzekać. Poziom meczu przemilczę. Zapewniam tylko, że Widzew grał jakieś 40 razy gorzej niż z Wisłą. Jedynie Stefano chciało się biegać a Fabiniakowi bronić.
Matko - czy wejście dla Was wygląda Pogoniarzu jak dla gości? Ja rozumiem bezpieczeństwo ale sprawdzanie komórek, wnętrza portfeli sprawdzanie co ma się w butach, trzy razy przeszukiwanie (ochrona, ochrona, policja), wychodzenie POJEDYŃCZO do toalety w asyście ochroniarza. To jest... nie będę przeklinał ale CHORE.
Trzydzieści kilka godzin w drodze - to jest wyjazd I wygrana
Wesoło było w powrocie.
ps. Pogoniarzu - wiemy jakie są układy pomiędzy naszymi klubami ale żeby wyzywac kibiców których nie ma jeszcze na sektorze to chyba przesada. Stąd nasza reakcja . A przy okazji oglądam teraz w C+ i wyzwiska pojawiły się w I połowie tez gdy w ogóle jeszcze nas nie było w Szczecinie bo dojechalismy na sam koniec I połówki. Było nas około 300 osób (sporo z FC niedaleko Szczecina położonych, nawet część z nas została z nimi na balety w Szczecinie ale ja już nie miałem sił).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Ja pojawiłem się na meczu kilka minut przed jego rozpoczęciem i Widzewa na sektorze było już kilkadziesiąt osób i stąd jechanie na nich- co jest po prostu oznaką naszej słabości ,na co wpływ ma wiele spraw.
Co do zachowania psów i ochrony to szkoda gadać-po prostu są popier...i przekonały się w tej rundzie wszystkie ekipy,które do nas zawitały-najbaboleśniej odzczuł to ŁKS,którego chyba z setka została przed bramami.W końcu mamy państwo policyjne
Nas na bramach wyłapują na alkomatach i spisują i sprawdzają chłopaków jeżdżących na wyjazdy i kiedyś udzielających się na trybunach.Po prostu robią co mogą by obrzydzić wszystkim życie,a ci co mają coś wykręcić to i tak wykręcą.
Co do samej gry, w Widzewie jak sam zauważyłeś grali tylko Napoleoni i Fabiniak ,reszta dno.
Dziś Puchar Polski w rękach piłkarzy Dyskobolii,którzy gładko ograli w Bełchatowie Koronę 2:0.Na meczu w sumie piknik,bo te 3000 kibiców z Kielc jakoś niezbyt przykładało się do śpiewania,a jakieś 600-700 Dyskobolii pokazało się jak na swoje mozliwości bardzo dobrze ilościowo,ale werbalnie przeciętnie.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Trudny mecz na Konwiktorskiej, najważniejsze, że wygrany 1-0... Polonia Bytom to zdecydowanie najmocniejszy przeciwnik (no, może obok Odry), z którym przyszło nam mierzyć się tej wiosny - I liga im się po prostu należy. Mocniejszych już nie będzie, mam nadzieję - czyli pchamy się do oranżowej; zwłaszcza, że nie wiadomo, ile klubów spadnie...
Bardzo sympatyczna atmosfera na (wszystkich) trybunach - są pieśni i okrzyki, które jednoczą kibiców różnych drużyn (podobno daaawno temu mieliśmy zgodę, krążą takie legendy). A jak fajnie jest, gdy na pytanie "kto wygra mecz?!" kibice gości odpowiadają chórem "POLONIA!!!"
Pierwsza liga - dwie Polonie!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Szkoda tylko,że nie mogłem jechać na ten mecz. Z tego co wiem to było ponad 300 osób czyli dosyć ładnie.
Nie wiem czy dawno ale ja tę zgodę pamiętam.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
No proszę, to jednak nie plotki (swoją drogą, ale Ty stary jesteś , że takie rzeczy pamiętasz, to ponoć było w latach 70/80-tych...)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
W zasadzie zgoda umarła śmiercią naturalną z braku kontaktów.Natomiast w latach dziewiędziesiątych do głosu doszli ludzie którzy pozrywali prawie wszystkie sztamy bądź doprowadzili do ich zerwania.No i została nam tylko Odra Opole i Arka Gdynia.Mamy też dobre układy z Cracovią ale do sztamy raczej nie dojdzie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Dobra, żeby nie było, że nie śledzę tematu... więc Widzew wygrał dziś gładziutko z Łęczną, co mnie bardzo cieszy .Comment
-
Widzew Łódzki Widzew siaalalalallalalaaa
W całej Polsce tylko RTS
Największy Polski klub za rok pucharyTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Żyj dalej złudzeniami...Za przekręty będzie największy...ale spadek
Pogoń Nowa-Zorza Tychowo 10:2 i wszystko jasne
Co do brazylianos w meczu z Legią ;są słabiuteńcy,ale po co sędziowie kręcą ich w każdym meczu jak baranów?To staje się już doprawdy nudne.
Przecież dziś powinni przegrać z 4:1 i nikt nie miałby pretensji,ale gdy karne gwiżdże się tylko w jedną słuszną stronę...
Rozwalił mnie Baniak po usłyszeniu niusika o przylocie do Gutowa 22 nowych brazylianos "a po co nam kur.. oni"
Co do niewystąpienia Majdana w dzisiejszym meczu są dwa wątki:
Pierwszy-
był ostatnio nawalony jak worek i pyszczył
Drugi-
na chama bird stawia na Gu ,by go opchnąć szybko za parę €
W/g mnie obie wersje są prawdopodobne i prawdziwe
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment