przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet -
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Comment
-
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Mylisz się, mistrz będzie świętowany w Szczecinie.
Ps. Jak Ci zostały jeszcze wlepki Widzewa to chętnie wezmę , ostatnio widziałem kilka kibli tak ohydnych że ten z Krasnegostawu w którym wklejałeś zaliczam do luksusowych , chętnie pomogę w tej akcjiCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
1:0 z Zagłębiem i wracamy do gry.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Nawet lepszy był ten finał LM niż się spodziewałem. Tak się zastanawiam czy to Milan zagrał tak dobrze, dając się wyszumieć Liverpolowi i punktując ich w koncówce, czy jednak rzeczywiście Liverpool był lepszy a Milan, jak to Milan, wygrał szczęśliwie 1 bramką. Obie drużyny nie należą do moich ulubionych, ale w trakcie meczu kibicowałem jednak Liverpoolowi za niezwykłą determinację i poświęcenie. Cisnęli momentami Milan strasznie. Ale za to w końcówce żal było na nich patrzeć jak ledwo chodzą po boisku i nie mieli nawet sił zaatakować w końcówce przy stanie 1:2. Według mnie gdyby doszło do dogrywki to Milan by ich rozbił kompletnie, mimo że ma znacznie starszy zespół. W Milanie słabo grała pomoc - Pirlo, Seedorf i Kaka, Inzaghi zrobił swoje (wiadomo w Juve go nauczyli zdrajce hehe), dobrze grała obrona no i Gattuso. W Liverpoolu świetny Gerrard który przyćmił Kakę, słabiej skrzydła no i za późno wszedł Crouch.
Z terenów nizinnych: po beznadziejnym meczu Śląsk zremisował z Jagiellonią 0:0. I to goście byli troszkę lepsi.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Słaby finał, głównie przez AC Milan. Liverpool miał przewagę optyczną, ale nic z tego nie wynikało, Milan zrobił półtora akcji i strzelił 2 gole. Benitez zbyt długo czekał ze zmianami, a potem zabrakło już czasu.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Comment
Comment