przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
cieszę się z awansu Jagiellonii - ale:
no właśnie.... ale - dopóki "kibice" nie załatwią własnych "spraw" we własnym gronie, to będzie marnie - co z tego, że do Sosnowca pojechało 1000 osób, skoro ci, którzy nie popierają jedynej właściwej linii mieli "kłopoty".... ehhhhh - ale jako piknik sobie pochodzę na Orange w rodzinnym mieście, podobnie jak 20 lat temu jako malutkie dziecko u taty na rękach.....
cieszę się, że do OE weszły drużyny, których dawno tam nie było (szkoda tylko, że aż 3 ze Śląska i Zagłębia - może lepiej gdyby zamiast Sosnowca weszła Lechia...) - oby na dłużej zagrzały tam miejsce!!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Mimo że nie wpisuje się w tym temacie to dziś jakoś się nie mogłem powstrzymać. Kadra to podstawa i dziś znów by TV za okno poleciał. Co za dzień, punkty poleciały. A było nawet niezgorzej. Chyba musze gorycz porażki i smutek ostro dziś zapićComment
-
Pierwszą połowę oglądałem całą, drugą tylko kilkanaście minut. Pierwsza bardzo dobra, nasi wyraźnie lepsi atakowali, Ormianie z wyraźnym respektem strzelali na naszą bramkę kiedy tylko połowę przekroczyli. Byłem dobrej myśli. Niestety w 2 połówce wyjątkowy pech, strzał życia Ormiana, no i nieporadność naszych podobna do meczu sobotniego. Ja już się trochę bałem w 1 połowie jak Saganowski nie strzelił z 2 m na pustą bramkę, takie sytuacje często się mszczą a to było nieprawdopodobne jak może reprezentacyjny napastnik coś takiego zmarnować !!!! No i po co to wprowadzanie Żurawskiego i Sobolewskiego, obaj bez formy przecież. Katastrofa i wstyd, skończy się na tym że przez ten mecz i z Finami Euro przejdzie nam koło nosa. Portugalczycy nam nie odpuszczą już a i Serbowie grają coraz lepiej. Ciężko to widzę.
P.S. Wkurzają mnie opinie typu "raz się wygrywa raz przegrywa". Jeżeli gramy o Euro to takie mecze należy wygrywać bezwzględnie. Kropka.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Ja napiszę tak:
Jak się drugi mecz pod rząd gra w chodzonego i liczy na kolejne łatwe punkty ,to...trzeba mieć nawalone w główce.
Pierwsza połowa słabiuteńka,ledwo pięć minut przyśpieszenia,w drugiej przyśpieszyli po stracie bramki,ale przecież nic z tego nie wynikało.Wkopywanie piłki ,byle do przodu.
Pojedynki jeden na jeden to chyba dziś wygrał tylko Łobodziński.
Trzeba brać się w garść nie wszystko stracone-ale nie z takim podejściem do gry.
P.S Boruc znowu wyjątkowo niepewny,
Szpakowski przeszedł już dzisiaj sam siebie-masakraLast edited by Pogoniarz; 2007-06-06, 21:10.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Ja mam tylko nadzieję, że przy następnych eliminacjach jakiś geniusz układający kalendarz gier zastanowi się nad sensem rozgrywania dwóch meczów na końcu świata w odstępie 4 dni tuż po zakończeniu sezonu.
Chłopakom albo zabrakło już sił, albo się nie chciało. Jedno i drugie można zrozumieć. Zwłaszcza w przypadku tych, którzy nie wiedzą jeszcze gdzie zagrają w nowym sezonie.Comment
-
Poruszał to ktoś w TV parę razy ale mnie to już zastanowiło zanim usłyszałem te wypowiedzi. Dlaczego trener nie wprowadził, tak jak w poprzednich meczach, jakis nowych piłkarzy w reprezentacji?? Wcześniej takie wprowadzenia były bardzo udane. Był Ujek chociażby powołany. Po co brać kogoś kto jest bez formy (Żurawski, Rasiak), zupełnie jakbym widział Janasa... Dziwne, dziwne. I jeszcze ten faul Bąka. Taki doświadczony piłkarz i taką głupote zrobił. Jeszcze mnie szlag trafia jak pokazują w TVComment
-
Comment
-
Poruszał to ktoś w TV parę razy ale mnie to już zastanowiło zanim usłyszałem te wypowiedzi. Dlaczego trener nie wprowadził, tak jak w poprzednich meczach, jakis nowych piłkarzy w reprezentacji?? Wcześniej takie wprowadzenia były bardzo udane. Był Ujek chociażby powołany. Po co brać kogoś kto jest bez formy (Żurawski, Rasiak), zupełnie jakbym widział Janasa... Dziwne, dziwne. I jeszcze ten faul Bąka. Taki doświadczony piłkarz i taką głupote zrobił. Jeszcze mnie szlag trafia jak pokazują w TVMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Pewnie byś wolał żeby grali tam przed sezonem? Wtedy by było,że się chłopaki jeszcze nie rozegrali.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Widzew pozyskał nowego inwestora. Nie ma konkretów więc pozostanę w sferze dywagacji. Nie będą to jeszcze pieniądze na mistrza ale o puchary może się już da grać.
Zastanawia mnie też jak Michał Probierz poradzi sobie z motywacją i nauką schematów taktycznych liczną kolonię zagraniczną, a także czy Włosi nie stworzą odizolowanej grupki.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Widzew pozyskał nowego inwestora. Nie ma konkretów więc pozostanę w sferze dywagacji. Nie będą to jeszcze pieniądze na mistrza ale o puchary może się już da grać.
Zastanawia mnie też jak Michał Probierz poradzi sobie z motywacją i nauką schematów taktycznych liczną kolonię zagraniczną, a także czy Włosi nie stworzą odizolowanej grupki.
U mnie dalej nic nie wiadomo.Szczecińscy inwestorzy nie chcą kupić za 2 miliony akcji, a z Koźmińskimi jakoś nie jest po drodze.Czas płynie,a zespołu nie ma i nawet nie wiadomo w jakiej lidze zagra.Ja jestem za IV ligą i za kilka lat...może I liga...Last edited by Pogoniarz; 2007-06-19, 14:58.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Podczas żywieckiej giełdy Zythum był zajęty rozlepianiem po całym mieście ulotek Widzewa. Sam coś wspominał o nieprzespanych nocach, więc mam prawo sądzić, że to jego robota. Pomijając oczywiste niedorzeczności informacyjne tych nalepek (np. tak ze 3/4 Polaków nie ma zielonego pojęcia, że istnieje coś takiego jak Widzew), robiły one dosyć sympatyczne wrażenie.Comment
Comment