przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Tobol Kostanay - Groclin Dyskobolia 0 - 1. Oby zaliczka wystarczyła"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Pogoniarz już zaczynasz bredzić! Jakby organizatorzy zadecydowali, że wpuszczają tyle osób ile pojemności ma stadion to byś się tu użalał, że przejechałeś prawie 100 km i cię nie wpuścili!
Po drugie: tak, obrażasz wiele osób z mniejszych miast wypisując, że ich miejsce jest w niższych ligach, mimo tego, że na boisku doszli dużo wyżej, a I liga należy się tylko wielkim miastom, nawet wtedy, gdy nie potrafią jej utrzymać i w razie "W" wykupią Piotrcovię i dalej gra gitara. Nazywasz się wielkim kibicem? Dla mnie najwięksi kibice są w Bydgoszczy! Rozumiesz różnicę między Bydgoszczą a Szczecinem?! Pewnie cały czas łudzisz się, że znajdzie się koleś, który odkupi od małego miasta miejsce w wyższej lidze i Pogoń znów będzie wielka, niestety znów nie za swoje zasługi!
Na koniec oczywiście kłaniam się w pas, o wielki kiboluJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Chyba tak - przewidzieć, że polskie kluby w PUEFA osiągną tak korzystne rezultaty, to dopiero sztuka.
Wygląda na to, że będę musiał cofnąć to, co napisałem wcześniej - jednak Dyskobolia jest w stanie przejść do I rundy - zamurowanie wyniku od pierwszej minuty nie przekracza ich możliwości. Co do Bełchatowa jestem nadal sceptyczny - gdyby chociaż wygrali, na co była szansa, jako że Ukraińcom kompletnie nic nie szło. Ale wątpliwe jest, że drugi mecz zagrają równie słabo... (Dnipro, nie Bełchatów)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Jeśli wszyscy się baaaaaaaaaaaardzo cieszą, że jedna nasza drużyna wygrała 1-0 w Kazachstanie, a druga zremisowała na Ukrainie, to znaczy, że z Polską piłką jest naprawdę źle.
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
To żadna nowość, że jest źle - było to widać od paru lat, a poprzednia runda pokazała dobitnie; teraz było trochę lepiej, więc można się (umiarkowanie) pocieszyć...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Powiedzmy sobie szczerze:
- infrastrukturę sportową mamy amatorską
- działaczy sportowych mamy amatorskich
- sędziów mamy amatorskich
- sponsorów mamy amatorskich
- umiejętności piłkarzy w większości przypadków są amatorskie
to dlaczego mielibyśmy mieć zawodową ligę i zawodowe kluby?Comment
-
Comment
-
Powiedzmy sobie szczerze:
- infrastrukturę sportową mamy amatorską
- działaczy sportowych mamy amatorskich
- sędziów mamy amatorskich
- sponsorów mamy amatorskich
- umiejętności piłkarzy w większości przypadków są amatorskie
to dlaczego mielibyśmy mieć zawodową ligę i zawodowe kluby?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Jeśli jednak popatrzyć na dochody, jakie czerpią z kibiców kluby, to już tak wesoło nie jest. Paradoksem polskiej piłki jest to, że w I lidze rozegranie meczu bez publiczności nie jest dla klubu dotkliwą stratą finansową.Comment
-
Comment
Comment