Szkoda Dyskobolii, szkoda Chelsea... Bez Murinho to już nie będzie ta sama drużyna.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Comment
-
Po pierwsze,trzeba czytać a potem przemyśleć co się przed chwilą przeczytało.
Po drugie,pisałem,że chodziło o zachowanie żaboli a nie o obowiązek użyczania stadionu(niebiescy mogli się też zachować jak żabole a jednak postąpili inaczej)
Po trzecie,dobrze,że myślisz bo myślenie ma przyszłośćLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Comment
-
Comment
-
Chwilowy spadek formy. Poza tym w Biblii jest napisane: Ostatni będą pierwszymi. Cierpliwość to cnota. Poczekajmy.Comment
-
Ech te drobne złośliwości- Kolejorz gdzie jest ten mistrz
A czy Groclinowi poszło? Praktycznie stracili szansę na awans, a w całym meczu rozegrali ze cztery ciekawe akcje. Mecz nudny jak flaki z olejem - Crvena albo słaba albo się nie wysilała, Groclin dramatycznie słaby.
Miło się słuchało kibiców Czerwonej Gwiazdy - śpiew a nie wycie. Szkoda, że Polacy nie są tak muzykalni - no ale jak ja spiewam to nawet trzy literki fałszujęTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
A' propos meczu Korona-Legia...
1. Uważam, że Korona zwyciężyła zasłużenie, głównie dzięki naszej nieskuteczności.
2. Wyczyny sędziego Gilewskiego sięgnęły szczytów. Najbardziej podobało mi się:
- nie podyktowanie EWIDENTNEGO rzutu karnego za rękę obrońcy Korony w polu karnym (+gdzie czerwona kartka????)
- żółtka kartka dla Augustyna za grę na czas (sic! - 80 minuta!!!), mimo, że parę sekund wcześniej zawodnik Korony nie został ukarany w żaden sposób, za odkopnięcie piłki po gwizdku.
Tyle, bo po co więcej..."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Comment
-
Ja w sprawie awantury na derbach Górnego Śląska.Fani Polonii powinni służyć za wzór i ich obywatelska postawa powinna być nagrodzona .Kto w czasach ,gdy dzień w dzień setki rodaków ucieka z tego kraju za granicę ,gdy brakuje ludzi do budowy dróg i stadionów na euro,robi za darmo remont stadionu.Stadion przy Roosevelta wymaga natychmiastowej odnowy i fani Polonii stanęli na wysokości zadania.Pierwszy krok został uczyniony i teraz nie ma wyjścia czas tę ruinę doprowadzić do porządku.Swoją drogą u siebie też mogli by zabrać się za remont.
U nas w sobotę derby na IV ligowym froncie i niestety kolejny mecz ,który powinien być rozegrany na wyjeździe będzie rozegrany na Papricanie.Milicja się ... ,działacze Stali też nie chcą drukować biletów i otwierać kas i zatrudniać ochronę Szkoda bo na stadion zapełnił by się po brzegi (kiedyś nawet było tam 6 tysięcy na derbach II ligowych-choć miejsc na ławkach jest dużo ,dużo mniej).Fakt ,stadion wymaga natychmiastowego remontu ,ale niestety jest tylko dzierżawiony od pewnej firmy ,a zrobić porządek ,by potem dostać wymówienie -jaki to interes.
Z innej beczki.
Tak coś mi się zdaje ,że Pogoni na siłę chcą się pozbyć z IV ligi i mieć święty spokój i dlatego gramy praktycznie wszystkie mecze u siebie,co jest niesprawiedliwe(podobnie awanse zaliczała Lechia i GKS K.)
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Kurde dzisiaj poległ z Polonią aktualny mistrz Polski czyli Zagłębie Lubin. Może sie chłopcy w końcu przełamią?
ps.Drugie Zagłębie ale hokejowe i z Sosnowca też dzisiaj przegrało z Polonią.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment