A w rosyjskiej kadrze jest tylko jeden piłkarz grający za granicą - Saenko. Hiddink wie, jak dobrać sobie zawodników, którzy będą mu biegać przez 90 minut. Wszyscy chcą się pokazać z jak najlepszej strony, bo dobra gra może otworzyć im drogę do wielkich zagranicznych klubów.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Pogoń -Zatoka Puck 4:1 Choć do przerwy powinno być 0:1,przy stanie 2:1 w/g mnie karny dla Zatoki,jednak mimo wszystko goście byli zdecydowanie słabsi i tylko nieskuteczności naszych zawodników mogą podziękować ,że tak się skończyło.III liga III liga MKS
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Problem w tym, że Polacy regularnie w klubach grają tylko w lidze polskiej i tylko dlatego, że nasze kluby nie mogą pozwolić sobie na transfery przyzwoitych obcokrajowców. Wystarczy obejrzeć kilka spotkań OE żeby zrozumieć, że w polskiej piłce XXI wiek jeszcze nie nadszedł.
Inna sprawa to mentalność naszych kopaczy:
Brożek - świetnie się zapowiada od jakichś 10 lat, ale bał się wyjechać nawet do ligi francuskiej.
Matusiak - rozegrał pół dobrego sezonu i poczuł się gwiazdą. Jak mu najpierw we Włoszech, a potem w Holandii pokazali, jaki jest cieniutki, to się na cały świat obraził. Nie zdziwię się, jak w ciągu roku zakończy karierę.
Sikora - prosty chłopak, który wie co dla niego dobre. Pojechał do II ligi w Hiszpanii żeby zarobić na spokojne życie.
Boruc - minimalista. Zamiast "zdopingować" władze Celtiku żeby pozwoliły mu odejść do lepszego klubu, przedłużył kontrakt. W myśl zasady: tu mi dobrze, tu mi ciepło, tu się będę rozmnażał (gratulacje z okazji narodzin syna). Kasiorka niezła, konkurencji brak, trudnych meczów maks. 15 w sezonie.Comment
-
A w rosyjskiej kadrze jest tylko jeden piłkarz grający za granicą - Saenko. Hiddink wie, jak dobrać sobie zawodników, którzy będą mu biegać przez 90 minut. Wszyscy chcą się pokazać z jak najlepszej strony, bo dobra gra może otworzyć im drogę do wielkich zagranicznych klubów.Comment
-
Boruc - minimalista. Zamiast "zdopingować" władze Celtiku żeby pozwoliły mu odejść do lepszego klubu, przedłużył kontrakt. W myśl zasady: tu mi dobrze, tu mi ciepło, tu się będę rozmnażał (gratulacje z okazji narodzin syna). Kasiorka niezła, konkurencji brak, trudnych meczów maks. 15 w sezonie.Comment
-
A Boruc? Dostał podwyżkę jest najlepiej zarabiającym piłkarzem w drużynie. Na Euro podniósł swoją wartość i kto go będzie chciał, dobrze zapłaci. Nie wątpię, że Celtic chce na nim dobrze zarobić i sprzeciwiał się nie będzie. Proste.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
-
Może i tak. Ale jeśli rzeczywiście jest wart góry złota, to znajdzie się ktoś kto ją wyłoży.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Kontrakt przedłużył w celu zagwarantowania sobie wyższych uposażeń. Obce mu są kombinacje przecietnego piłkarza, że jak "skończy mi się kontrakt to może ktoś się zlituje i weźmie za darmo". Jest człowiekiem pewnym swej wartości i dlatego też wie, że wykupi go jeden z największych klubów europejskich za odpowiednie pieniądze. A on będzie mógł bez wstydu spojrzeć w oczy kazdemu kibicowi z Glasgow.
na koniec życzyłbym sobie i wszyytkim tak przeciętnej reprezentacji aby była w stanie powalczyć o remis z Celtikiem. A jeszcze bardziej życzyłbym sobie takiego trenera na ławce jak Strachan.Comment
-
No, to że Celtic walczy o mistrzostwo Szkocji to rzeczywiście argument. Szkoda tylko, że ma do tytułu aż jednego rywala. To już nawet FC Porto, Steaua Bukareszt i Sparta Praga mają trudniej.
Występy w LM rzeczywiście szacunek - 0 zwycięstw na wyjeździe w rozgrywkach grupowych w trakcie dwóch sezonów. Nawet FC Kopenhaga nie dali rady, było 1:3.
Strachan - wow! 51 lat na karku i na koncie praca trenera w takich oto potęgach: Coventry City, Southampton i Celtic. Z tym ostatnim zmierzył się w eliminacjach LM z Artmedią Petrżalka. Było 0:5.Comment
-
Nie przesadzaj,liga szkocka to właściwie tylko te dwa kluby,reszta się nie liczy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment