przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Człowieku czytaj ze zrozumieniem.Pisałem żebyś podał ile zarabiaja angole.Wtedy będzie wiadomo ile z wypłaty musza dac na karnet.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Last edited by arcy; 2008-07-17, 11:21.Comment
-
Arcy, dzięki za tych kilka cyfr odnośnie płac w Anglii. Policzyłem sobie, że obojętnie czy patrzymy na średnią płacę czy na medianę, to roczny karnet kosztuje - w zależności od klubu - około 50-75% miesięcznej płacy netto Anglika. W Polsce roczny karnet powinien więc kosztować - dla zachowania podobnych proporcji - 1000-1500 zł za sezon. Ciekawe jak to łykną ci, którzy za żadne skarby nie chcą być uważani za pikników.Comment
-
Że to yappies wykupują karnety bo jest taka moda na mecze a coraz droższe bilety wykupuja turyści.Oczywiście dotyczy to najbardziej medialne kluby takie jak MU Chelsea czy Arsenal.Rodowici angole albo oglądają mecze w knajpach albo chodzą na mniej znane kluby.Np. w Manchesterze wybierają City na na MU jest za to mnóstwo Azjatów z aparatami.
Arcy, dzięki za tych kilka cyfr odnośnie płac w Anglii. Policzyłem sobie, że obojętnie czy patrzymy na średnią płacę czy na medianę, to roczny karnet kosztuje - w zależności od klubu - około 50-75% miesięcznej płacy netto Anglika. W Polsce roczny karnet powinien więc kosztować - dla zachowania podobnych proporcji - 1000-1500 zł za sezon. Ciekawe jak to łykną ci, którzy za żadne skarby nie chcą być uważani za pikników.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Jaki z tego wniosek? Polscy kibice potrafią doszukać się pieniędzy dla swoich klubów wszędzie (u "wstrętnych kapitalistów - sponsorów", "wstrętnych kapitalistów - właścicieli", w budżetach samorządów i państwa), byle nie we własnych portfelach.
Tak przy okazji, to ile wydałeś w ubiegłym roku na klubowe gadżety, czy choćby na kiełbasę na stadionie?Comment
-
Koszt najtańszego karnetu na mecze Liverpoolu to około 2500 zł. A więc 8 razy więcej niż na Polonię. Nawet uwzględniając różnice w zarobkach i kosztach utrzymania, nie zmienia to faktu, że bilety na mecze są dla Anglika droższe niż dla Polaka. I jakoś tak się dziwnie składa, że to w Anglii sprzedaje się o wiele więcej karnetów. W niektórych klubach trzeba się na nie zapisywać i nie ma się gwarancji, że dla wszystkich wystarczy.
Jaki z tego wniosek? Polscy kibice potrafią doszukać się pieniędzy dla swoich klubów wszędzie (u "wstrętnych kapitalistów - sponsorów", "wstrętnych kapitalistów - właścicieli", w budżetach samorządów i państwa), byle nie we własnych portfelach.
Tak przy okazji, to ile wydałeś w ubiegłym roku na klubowe gadżety, czy choćby na kiełbasę na stadionie?
Nie wiem jak bardzo sa drogie bilety w Anglii ale mam kumpla z Piekar który mieszka w Londynie i jeździ na mecze Liverpoolu.Ma wykupiony karnet.Jakby tego było mało w zeszłym sezonie latał samolotem co 2 a czasem co tydzień na mecze Polonii.Czy mieszkając w Polsce stać by cię było na co dwutygodniowe wyprawy do innego kraju na mecze?Oczywiście po zapewnieniu utrzymania rodzinie.
Przy okazji to nie pamiętam ile kiełbasek zjadłem ale na gadżety wydałem w dranicach 250-270 polskich nowych złotych.W tym roku tez zamierzam wydawać,ile to sie okaże za rok.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Tyle, że to nie ma nic do sedna sprawy. A fakt jest taki, że miłość kibiców do Pogoni Szczecin przeżywa poważny kryzys na poziomie 15 zł.Comment
Comment