Ale horror w Poznaniu, na szczęście z happy endem, gratulacje dla Lecha!
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Wreszcie jest szansa, że nie będzie się trzeba wstydzić występów polskiej drużyny w pucharach. Coś jest we Franzu, że jego drużyny potrafią strzelać ważne bramki w ostatnich minutach.Comment
-
-
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Klasą to ja bym tego nie nazwał. Włożyli w grę (ale tylko fragmentarycznie) sporo determinacji i na szczęście sie udało. Gdyby Austriacy skupili się na kopaniu piłki, a nie Lechitów - byłoby znacznie gorzej.Comment
-
Teraz o meczach.Wisła słaba,Angole jak było wyraźnie widać nieprzypadkowo zajmują ostatnie miejsce u siebie w lidze.Co to za durna taktyka,chodzić po boisku przez prawie 80 minut.?Ech.
Kuchenkorz ma problemy w obronie,ale ciąg na bramkę jest widoczny,Austria zagrała o niebo lepiej niźli u siebie.Mecz mógł się podobać,był pełen dramaturgi.
Mam nadzieję ,że Lewandowskiemu nie uderzy do głowy sodówa,a wtedy nasza repra będzie miała z Niego sporo pożytku.
Sędziowanie na beznadziejnym poziomie,ale też wymuszanie karnych przez piłkarzy Kuchenkorza bez sensu
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Czyli wszystko w porządku, zupełnie nie rozumiem w czym problem. Przecież to naturalne, że jak kogoś nie lubimy, to trzeba go pobić. W sumie to jeszcze powinni Bąka wychłostać. A najlepiej wtargnąć na boisko i spuścić lanie całej drużynie Austrii. Że UEFA wyrzuciłaby Lecha z pucharów? A co to za problem? Legię wyrzucili, ale kibice są w porządku, tylko właściciel niedobry.
Pogoniarz, a może Tobie by pomogło, gdybyś dostał po łbie od prawdziwych kibiców innej drużyny? No i chyba nie miałbyś do nich pretensji, bo przecież nie raz na Pogoni obrażaliście ich klub?Comment
-
Czyli wszystko w porządku, zupełnie nie rozumiem w czym problem. Przecież to naturalne, że jak kogoś nie lubimy, to trzeba go pobić. W sumie to jeszcze powinni Bąka wychłostać. A najlepiej wtargnąć na boisko i spuścić lanie całej drużynie Austrii. Że UEFA wyrzuciłaby Lecha z pucharów? A co to za problem? Legię wyrzucili, ale kibice są w porządku, tylko właściciel niedobry.
Pogoniarz, a może Tobie by pomogło, gdybyś dostał po łbie od prawdziwych kibiców innej drużyny? No i chyba nie miałbyś do nich pretensji, bo przecież nie raz na Pogoni obrażaliście ich klub?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Przykład kolejnych fuzji, tym razem lidera II ligi. Info z gazety.pl
Gawin negocjuje fuzję z Chrobrym
Piłka nożna na wysokim poziomie może funkcjonować przede wszystkim w dużych miastach. Nie dziwią więc zamiary właściciela Andrzeja Gawina o przeniesieniu swojego klubu z Królewskiej Woli, gdzie na co dzień mieszka 120 osób do większego miasta. Gawin na razie jest liderem swojej grupy II ligi.
Gawina dysponującego stosunkowo dużymi pieniędzmi w swoich miastach chętnie chciały gościć takie drużyny, jak: MKS Kluczbork, Pogoń Oleśnica czy Miedź Legnica. Do najbardziej zaawansowanych rozmów i pierwszych deklaracji doszło jednak w Głogowie z przedstawicielami Chrobrego. Pomiędzy obiema stronami doszło już do podpisania listu intencyjnego.
- Wyszliśmy z inicjatywą fuzji. Rok temu dowiedzieliśmy się, że prezes Andrzej Gawin jest zainteresowany przeniesieniem swojej drużyny do większego miasta. Skontaktowaliśmy się z nim i przedstawiliśmy naszą ofertę - wyjaśnia prezes trzecioligowego Chrobrego Głogów Przemysław Bożek.
Mocną kartą przetargową w negocjacjach jest bardzo dobra baza treningowa Chrobrego oraz liczni kibice miejscowej drużyny. - Niedawno zamontowaliśmy na stadionie trzy tysiące krzesełek. Jeśli wszystkie negocjacje znajdą swój szczęśliwy finał i dojdzie do połączenia drużyn, rozważymy powiększenie stadionu do siedmiu tysięcy miejsc. U nas kibice zawsze licznie zasiadali na trybunach, dlatego nie powinno być problemu z zapełnieniem stadionu - wyjaśnia prezes Chrobrego.
Jeżeli dojdzie do połączenia, powstanie klub o nazwie Gawin Chrobry Głogów. Chrobry zachowa swoją nazwę, barwy oraz klubowy herb. Siedzibą nowej spółki będzie Głogów.
Kwestia fuzji definitywnie powinna wyjaśnić się w najbliższych dniach. - To prawda, że prowadzimy negocjacje z Chrobrym, jednak więcej szczegółów nie mogę zdradzić. Wszystko powinno wyjaśnić się w przyszłym tygodniu - wyjaśnia menedżer klubu z Królewskiej Woli Mariusz Gawin.Comment
-
Też czytałem,po prostu polska piłka kopana.Skoro jest tylu mieszkańców co w jednym bloku w mieście,to...Swoją drogą jestem ciekaw jak Pogoń poradzi sobie(lub nie) z Nimi.
Prezes DyskoPolo też już słyszałem ,że może zrobić przerzut klubu gdzie indziej.
Kibice Polonii zobaczycie obudzicie się z ręką w nocniku,my się ,że tak napiszę chociaż zabiezpieczyliśmy i jakoś to się kręci choć jest cieniutko,ale już odzyskaliśmy swoją tożsamość, choć na trybunach bida z nędzą.Last edited by Pogoniarz; 2008-10-03, 14:19.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
Comment