przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Mecz Lecha to zupełnie inna bajka - szybka gra od samego początku, ciąg na bramkę. Technicznie i organizacyjnie już gorzej, ale i tak o niebo lepiej to się oglądało niż chodzonego Wisły.
Zauważyłem pewien paradoks u polskich kibiców - gęby mają pełne patriotyzmu, ale jeśli w zagranicznej drużynie jest Polak, to największe gwizdy dostaje. Parę lat temu było to Hajto (Legia-Schalke), teraz Bąk, któremu nawet poświęcili nabazgrane kulfonami na prześcieradle hasło. Jakie wykonanie, taki przekaz, nawiasem mówiąc. A już akcja w hotelu to żenada dekady.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment
-
Żą ma niestety rację no ale takie sytuacje mogą zdarzyć sie wszędzie.Ciekawe co na to ci którzy twierdzą,że kibice Lecha sa najlepsi w kraju?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Zauważyłem pewien paradoks u polskich kibiców - gęby mają pełne patriotyzmu, ale jeśli w zagranicznej drużynie jest Polak, to największe gwizdy dostaje. Parę lat temu było to Hajto (Legia-Schalke), teraz Bąk, któremu nawet poświęcili nabazgrane kulfonami na prześcieradle hasło. Jakie wykonanie, taki przekaz, nawiasem mówiąc. A już akcja w hotelu to żenada dekady.Mniej książków więcej piwaComment
-
Na stadion przychodzą BEZ OBAW rodzice z dziećmi
Policja nie prowokuje nie polewa wodą i nie pałuje biednych kibicówMniej książków więcej piwaComment
-
Poznańską zarazę trzeba wypalić rozgrzanym żelazem. Jak musiałby się czuć się kibol z takiej na przykład Warszawy, gdyby przypadkiem trafił na mecz Lecha. Przecież dla niego to musi być traumatyczne przeżycie. Cały stadion kibicuje. Bez podziału na kiboli i popcornów. Jakże to tak!? Przecież każdy warszawski kibol (nawet z tych milczących) wie, że "Legia, to my". Są prawdziwi kibice, popcorny i psy. A w Poznaniu kompletne pomieszanie z poplątaniem. Trzeba z tym skończyć.Comment
-
Oczywiście, że są lepsi. . Tylko pokaż mi inne miasto w Polsce gdzie cały stadion (25000ludzi!!)w klubowych barwach przez 120 min kibicuje swojej drużynie , nie biega z siekierami po mieście w poszukiwaniu przeciwników ( kibiców przeciwnika )
Na stadion przychodzą BEZ OBAW rodzice z dziećmi
Policja nie prowokuje nie polewa wodą i nie pałuje biednych kibiców
Taaa.atak na austriaków na stacji benzynowej i atak na Bąka w hotelu to zrobili pewnie kibice Legii żeby zdyskredytować tych grzecznych kibiców Lecha którzy zajmują się tylko i wyłącznie kibicowaniem.Powiem ci jedno-mało wiesz na tematy kibicowskie a kibice Lecha wcale nie sa barankami jak bys to nam przedstawiał.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment
-
A Plonia pokonała Cracovię 1:0 i to po nawet dobrej grze.Last edited by kiszot; 2008-10-03, 21:12.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment