Z tego, co pamiętam, regulamin rozgrywek mówi, że wyniki unieważniane są, jeżeli wycofana drużyna rozegra mniej niż połowę spotkań - a tak w tym przypadku nie jest. Na drugą rundę zostaną rozdane walkowery.
Źle się dzieje, ale reguł w trakcie gry zmieniać nie można.
A może Szczakowiance oddadzą 10 pkt?
Z tego co wiem przepisy wyraźnie mowią,że trzeba rozegrać jedną rundę i przynajmniej jeden mecz w rundzie rewanżowej.Także mecze KSZO w rundzie jesiennej powinny zostać anulowane.
Już czytałem w sieci ,że to dzięki Ptakowi rozpadł się klub z Ostrowca.Najwiecęj płaczą kibole Cracovii.Mają mecz z Pogonią u siebie i mogą przecież zainkasować trzy punkty. Ptak już podobno wszystkie mecze kupił,ale i tak Pogoń nie awansuje...Jakoś to nie trzyma się kupy.
Obejrzałem ten regulamin na www.pzpn.pl/pzpn i nie znalazłem tam słowa o walkowerach, czy anulowaniu wyników w przypadku wycofania drużyny z rozgrywek. No więc ciekawe, co teraz. Ostateczna interpretacja regulaminu należy do PZPN.
TVP2 pokazuje jakiś idiotyczny serial o mistrzostwach świata bezdomnych w piłce nożnej. Sami bezdomni są sympatyczni. Duńscy i holenderscy mówili po angielsku, szwajcarscy dzwonili dwonkiem. Najbardziej podobałą mi się reprezentacja Austrii, składająca się z samych Murzynów. Mecze rozgrywano na rynku w Grazu, na betonie. Boiska otoczone bandą miały rozmiar chyba mniejszy niż w street ballu. Czysty debilizm. Publika siedziała na specjalnych trybunach i się darła.
Z tym boiskiem to rzeczywiście była przesada a nawet głupota. Organizatorzy chyba pomyśleli że skoro to są bezdomni(czyli mieszkają na ulicy) to trzeba rozegrać mecze w warunkach w jakich żyją. Liczyłem że będzie to jakiś porządny turniej ale bardzo się zawiodłem na organizatorach.
Lech Kaczyński :- Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw podjęliśmy decyzję, że miasto wybuduje stadion samo. Przekalkulowaliśmy koszty i możemy powiedzieć, że jest to możliwe. Budowę stadionu chcemy zakończyć w 2006 roku. Będzie to obiekt mieszczący 35-40 tysięcy kibiców, spełniający wszystkie wymagania międzynarodowych federacji piłkarskich. Z góry zakładamy, że na tym stadionie będzie rozgrywała swe mecze Legia Warszawa. Stary stadion zostanie przez miasto zmodernizowany. Mamy zamiar przeznaczyć na ten cel 6 milionów złotych. Dokładny plan modernizacji przedstawimy w tym roku. Jeżeli chodzi o nowy obiekt, to w ciągu trzech miesięcy powinniśmy przedstawić jego projekt - powiedział prezydent Warszawy.
No nareszcie coś ruszyło z tym stadionem
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Tak, to jest duża rzecz, że w Warszawie powstanie Stadion Narodowy. Byle tylko Prezydent wytrwał w swym zamiarze; podobno szykuje się na inną prezydenturę... ale może to tylko plotki?
Tak czy owak mógłby przeznaczyć także 6 mln na modernizację stadionu Polonii.
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Tak czy owak mógłby przeznaczyć także 6 mln na modernizację stadionu Polonii.
Rozbawiłeś mnie, aby modernizować stadion to trzeba go mieć, a Polonia ma tylko boisko
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Jeżeli tak uważasz, to dlatego, że przez 50 lat nikt na stadion Polonii grosza nie dawał, więc wygląda tak, jak wygląda. Tym niemniej - po modernizacji - nie byłoby wątpliwości, że to STADION.
darek99 napisał(a) Lech Kaczyński :- Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw podjęliśmy decyzję, że miasto wybuduje stadion samo. Przekalkulowaliśmy koszty i możemy powiedzieć, że jest to możliwe. Budowę stadionu chcemy zakończyć w 2006 roku. Będzie to obiekt mieszczący 35-40 tysięcy kibiców, spełniający wszystkie wymagania międzynarodowych federacji piłkarskich. Z góry zakładamy, że na tym stadionie będzie rozgrywała swe mecze Legia Warszawa. Stary stadion zostanie przez miasto zmodernizowany. Mamy zamiar przeznaczyć na ten cel 6 milionów złotych. Dokładny plan modernizacji przedstawimy w tym roku. Jeżeli chodzi o nowy obiekt, to w ciągu trzech miesięcy powinniśmy przedstawić jego projekt - powiedział prezydent Warszawy.
No nareszcie coś ruszyło z tym stadionem
Obym się mylił,ale według mnie to tylko przedwyborcze obietnice, już Kaczyński sobie dobrze przemyslał bo przecież nie od wczoraj jest prezydentem Warszawy a dlaczego dopiero teraz widzi że stadionu z prawdziwego zdarzenia niema ???
Dotychczas Pogoń rozegrała cztery mecze sparingowe i wyniki napawają optymizmem
Wybrzeże Rewalskie Rewal IV liga 5:1
Odra Chojna IV liga 7:1
Gwardia Koszalin 4:0 III liga
Amica Wronki(we Wronkach) 4:1 !
Oby tak w lidze Pierwsza liga,pierwsza liga MKS!
Comment