No i inauguracja Ekstraklasy za nami a Polonia została liderem. Co prawda tylko 1:0 z Bełchatowem no ale nie było tak najgorzej.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
No to Pogoniarz się cieszy.Pogoń zdemolowała 3:0 Katowice.A nasz kolega tak narzekał,że bordowo granatowi mają słaby skład.No chyba,że Gieksa jest jeszcze słabsza.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Sam mecz w pierwszej połowie słaby, w drugiej dużo ciekawszy.
Mimo ,że grożą nam kary uczciliśmy minutą ciszy i nie tylko Tych którzy walczyli w Powstaniu Warszawskim.Cześć Ich pamięci,
Na meczu około 13 koła, w tym coś kole 500 przyjezdnych.Nareszcie na meczu, gardło zdarte
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
W Szczecinie oficjalnie została zaprezentowana zgoda pomiędzy Gieksą i Górnikiem.Zobaczymy jak długo wytrzymają razem.Polonia z Żabolami wytrzymała niecały rok,Ruch chyba tez coś koło tego.Czas pokaże.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
To czy my jesteśmy tacy dobrzy , czy Gieksa słaba będzie można rzec po przynajmniej kilku meczach.Wyjazd do Gorzowa- przyznanych raptem 600 biletów(taka pojemność klatki-u nas 607), a zapotrzebowanie jest na co najmniej 2000 , potem u siebie kandydat do awansu Podbeskidzie i wtedy będzie można wyciągnąć jakiekolwiek wnioski.
Co do zgody, przemilczę.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Wiesz,zgoda ma podłoże anty chorzowskie.Po wspólnych grilowaniach doszło w końcu do skonsumowania związku.Dla mnie ta zgoda jest bardzo śmieszna no ale cóż,ich sprawa.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Pogoń pewnie sporo zamiesza, szczególnie u siebie gdzie będzie pełny stadion i piłkarska atmosfera.
Na razie po pierwszych kolejkach trudno cokolwiek wyrokować ale w sumie to tylko zabawa więc pobawmy się i zobaczymy na koniec sezonu czy się sprawdziło
Eklasa- Mistrzem zostanie ...Wisła mimo żenującego wystepu w pucharach to jest najrówniej grająca drużyna. Lech będzie wygrywał po 4 do zera ale przytrafia mu sie wpadki, podobnie coraz ładniej grającej Legii (tutaj do obserowania jest Paluchowski). Spadek moim zdaniem Arka i Ruch. Jadźka się wybroni.
I liga - Awans bez problemów powinny uzyskać Górnik i Widzew (Widzewek w Łęcznej zagrał po prostu w piłkę, jestem pewien, że wzmocniony dwoma zawodnikami grałby o puchary i liczę na zdobycie Pucharu Polski w tym roku). Obie te drużyny mają składy na Ekstraklasę i kadrowo nikt im nie dorównuje. Chociaż pewnie ambicje ma i Podbeskidzie i Łęczna. W czołówce zamiesza Flota, Znicz i Pogoń ale drużyny te na dłuższą metę nie dotrzymają kroku Górnikowi i Widzewowi.
Moim zdaniem spadnie ŁKS, Motor, Kluczbork.
ps. człowiek ma na starość trochę rozrywki gdy trzeba wchodzić po dachach, siatkach i bramach żeby wejść na mecz
Łódzki Widzew na zakazie http://www.youtube.com/watch?v=1_0-4l-TBj4"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
No fajnie sobie chłopaki poradzili. Ja wybrałem się kulturka z ojcem na mecz do Łęcznej. Byłem po 16ej, ponad godzinę przed meczem. Trzy kasy otwarte na cały stadion. Słyszałem pierwszy gwizdek będąc w kolejce może pięćsetny... Odpuściłem sobie. Organizacyjna tragedia ! A mogli mieć komplet...JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
-
ps. człowiek ma na starość trochę rozrywki gdy trzeba wchodzić po dachach, siatkach i bramach żeby wejść na mecz
Łódzki Widzew na zakazie http://www.youtube.com/watch?v=1_0-4l-TBj4Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Kiszot - mnie już nic nie zdziwi jeżeli chodzi o decyzje PZPN (Korona: kilkadziesiąt kupionych spotkań, kilkadziesiąt aresztowanych osób, kilkanaście skazanych, oddzielne śledztwo, kupione wszystkie awanse - degradacja, Widzew - teoretycznie (bo nie udowodniono żadnego) kupione 4 spotkania przez jednego gościa któremu NIE POSTAWIONO ŻADNYCH zarzutów i sprawa najpewniej będzie umorzona , żadnych korzyści z tego nie było - efekt degradacja PLUS ujemne punkty czyli kara bardziej dotkliwa niż w przypadku Korony. To tak jakby za kradzież jabłka z sadu dawać większą karę niż za rozbój z użyciem ciężkiego narzędzia)
Ale juz nie chce mi się nawet o tym gadać. Widzew można ugiąć ale nie można go złamać. Będziemy mieli po raz kolejny szansę przejść do historii. Jeszcze nikt chyba na świecie nie obronił mistrzostwa niższej ligi"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Chyba rezerwy Amiki dokonały tej sztuki w III lidzeWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Przed dzisiejszym meczem "o życie" "trenera" Grembockiego różne pogłoski krążą - głównie taka, że rewanż z Bredą będzie i tak ostatnim odcinkiem jego przygody przy K6 (nawet, gdybyśmy jakimś cudem wygrali), bo jest już dogadany następca: nie kto inny, tylko sam "Franc" - ten, który niedawno zaklinał się, że do Polonii nie przyjdzie nawet za górę kasy. Wczoraj pojawił się na sparingu rezerw z GKP Targówek w towarzystwie Prezesa JW i znanego hungarysty "Miśka" vel "Listka" (onże ma zastąpić ponoć Józefa w fotelu prezesa).
Co prawda jest lato, ale jednak Warszawa oferuje takim dżentelmenom wiele ciekawszych atrakcji, niż kopanina na poziomie szóstoligowym. Znak więc, że coś musi być na rzeczy; widocznie przez "górę kasy" "Franc" rozumie mniejszą górę, niż Wojciechowski...
A znowuż inna plotka głosi, że jak już odpadniemy z eliminacji MŚ (o czym marzy pezetpeenowska wierchuszka), to Leo wróci sobie do ukochanego Feyenoordu, zaś rolę selekcjonera przejmie Stefan "Doktor" Majewski. Na szczęście nie będziemy musieli grać w eliminacjach EURO2012...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Co do Ekstraklasy-to sytuacja będzie podobna jak rok temu.
Na zapleczu pewnie Widzew wejdzie, co do Górnika, to tam są zgrzyty o pieniądze, także nie jestem pewien, ŁKS to niewiadoma, Podbeskidzie ma spore szanse.Czarnym koniem może być Pogoń.Kto spadnie hm...Flota strasznie się osłabiła , do spadku typuję Motor, Kluczbork, Stalówkę, GKS, Sandecję.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
[QUOTE=VanPurRz;840317]Perłyfan trzeba było na sektor gości podbić. I mecz widać i pośpiewać można
Gdybym był sam lub z kolegami to bym pewnie tak zrobił. Tatę ciężko byłoby namówić na skakanie przez płotJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
Comment