przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Jak zwykle ciekawie wypowiedział się Franek po super meczu z Hiszpanią.Powiedział ,że my byliśmy na wakacjach , a Oni jadą na Mundial.No cóż jak są wakacje to się odpoczywa, a nie gra po całym sezonie,To czemu miały służyć te trzy mecze?
Nasza młodzieżówka poszła w ślady "pierwszej" przegrali z Luksemburgiem , ale tylko 1 :0 Nie ma co się dziwić grała dwójka zawodników z Pogoni
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Wreszcie pomyślne wieści z frontu walki z chuligaństwem. Podczas ustawki kibiców w Bydgoszczy jeden z uczestników zmarł od ran zadanych nożem, dwóch innych jest w szpitalu. "Poklepana" została też 17-letnia dziewczyna. Wiem, że na razie nie ma się czym zachwycać, jeden wyeliminowany kibol wiosny nie czyni. Ale zawsze można po cichu liczyć na większą skuteczność bójek, na samorozwiązanie problemu.
W swoich liberalnych opiniach wcale nie jestem odosobniony, zdają się je podzielać mieszkańcy okolic, gdzie często dochodziło do podobnych wydarzeń: ... - Wisi nam to, niech się pozabijają, będzie spokojniej na stadionach i w naszym parku - komentują śmierć nastolatka.
Całość materiału dostępna na razie tu:
Comment
-
Wreszcie pomyślne wieści z frontu walki z chuligaństwem. Podczas ustawki kibiców w Bydgoszczy jeden z uczestników zmarł od ran zadanych nożem, dwóch innych jest w szpitalu. "Poklepana" została też 17-letnia dziewczyna. Wiem, że na razie nie ma się czym zachwycać, jeden wyeliminowany kibol wiosny nie czyni. Ale zawsze można po cichu liczyć na większą skuteczność bójek, na samorozwiązanie problemu.
W swoich liberalnych opiniach wcale nie jestem odosobniony, zdają się je podzielać mieszkańcy okolic, gdzie często dochodziło do podobnych wydarzeń: ... - Wisi nam to, niech się pozabijają, będzie spokojniej na stadionach i w naszym parku - komentują śmierć nastolatka.
Całość materiału dostępna na razie tu:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...den_zmarl.htmlLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Wreszcie pomyślne wieści z frontu walki z chuligaństwem. Podczas ustawki kibiców w Bydgoszczy jeden z uczestników zmarł od ran zadanych nożem, dwóch innych jest w szpitalu. "Poklepana" została też 17-letnia dziewczyna. Wiem, że na razie nie ma się czym zachwycać, jeden wyeliminowany kibol wiosny nie czyni
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Przecież idąc na ustawkę, czy coś takiego, to nie idą odmawiać pacierze. Tych wszystkich kijów, łańcuchów i innych drobiazgów nie zabierają, aby się nimi chwalić tylko w konkretnym celu.
Nie zginęły też osoby "przypadkowe" przechodzące ulicą.
NO TO MAJĄ CO CHCIELI.
Bądź konsekwentny - albo ich popierasz, to i musisz się z myślą, że można tam stracić zdrowie lub życie.
Jeśli Ci się takie zakończenie nie podoba, to może jednak przerzucisz się na pop corn.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Ech, ręce opadają, gdy czyta się wypociny takich szczecińskich mięczaków, którzy nie są gotowi oddać życia za Pogoń Nową.
A że jego śmierć nie powoduje rozpaczy u mieszkańców Bydgoszczy i innych zwolenników odpowiedzialności za własne działanie, to zupełnie inna sprawa.Comment
-
Kiszot, dobrze wiesz, że nie jestem za zakazywaniem bójek. Wiele razy pisałem, że wszyscy chętni do nawalanek, nawet tych najkrwawszych, powinni być wpuszczani do jednego okratowanego sektora. A wypuszczany powinien być jeden, ten najdzielniejszy.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Za kilka tygodni w 1 lidze zagra LKS Nieciecza a właściwie to już Termalica Bruk-Bet KS Nieciecza!!!
Klub z wioski liczącej 726 mieszkańców
Być może za rok będzie już w Ekstraklasie, w końcu w ciągu 6 lat 5 razy awansował do wyższej klasy rozgrywek.
Trenerem w tym klubie jest Marcin Jałocha (srebrny medalista olimpijski z Barcelony).5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Ze strony SKK
"Nowym sponsorem Polonii Bytom został browar Grybów. Na konferencji prasowej w Biurze Promocji Bytomia odbyło się oficjalne podpisanie umowy. Na owej konferencji obecni byli między innymi: Damian Bartyla, Wojciech Rudnicki, Ivan i Adam Chovaniec (właściciele browaru), Andrzej Mężyk (dystrybutor browaru w Polsce), Piotr Koj, oraz przedstawiciele TVP, TVS, Radia Piekary, Gazety Wyborczej.
Rozmowy na temat umowy sponsorskiej trwały ponad rok. W końcu udało się osiągnąć kompromis i umowa podpisana została na rok z możliwością przedłużenia (jeśli właściciele browaru stwierdzą, że im się to opłaca, zostanie ona przedłużona). Szczegóły kwoty umowy zostały objęte tajemnicą handlową. Wiadomo natomiast, że nie są oni sponsorem strategicznym, kwota z tytułu reklamowania browaru jest stała, ale Polonia może zarobić więcej (w zależności od sprzedaży piwa Pilsweiser). Nie będzie piwa Polonii w sprzedaży, na rynku będzie tylko Pilsweiser. Reklamy piwa znajdą się na koszulkach (z tyłu pod numerem zawodnika - napis Pilsweiser), bannerach reklamowych, plakatach, stronie internetowej. W umowie napisane zostało, że w celu reklamy browaru właściciele mogą wykorzystać piłkarzy. Piwo Pilsweiser będzie prawdopodobnie kosztowało tyle ile około Tyskie. Według zapewnień właścicieli, jakość piwa jest bardzo dobra. Będziemy zatem cieszyć się nie tylko z nowego sponsora Polonii, ale również bardzo smacznego piwa, które miejmy nadzieje będzie często kupowane i zadowoli każdego smakosza tych trunków."
Fajnie by było gdyby Grybów był dostępny w Bytomiu bo jak do tej pory to nie udało mi się trafić ich piwa.Oczywiście nie licząc dwóch małych sklepików.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Za www.sportslaski.pl
Nasza piwo jest z górnej półki, a poprzez współpracę z Polonią chcemy stać się znani na Śląsku - wyjaśnił Ivan Chovanec, prezes zarządu browaru Pilsweiser, który został nowym sponsorem klubu.
Rozmowy trwały ponad dwanaście miesięcy. Umowa została podpisana na rok z opcją przedłużenia. Suma, którą przekaże browar, objęta została tajemnicą. Logo Pilsweisera znajdzie się na tylnej części koszulek, pod numerami zawodników. - Była propozycja, abyśmy zostali sponsorem strategicznym, ale po prostu nas na to nie stać - mówił dziś Ivan Chovanec, który kilka lat temu kupił bankrutujący browar z Siołkowej. Przedstawiciele nowego sponsora Polonii przekonują, że od tego momentu jakość złocistego napoju znacząco się zmieniła. Na lepsze. - Nasza piwo jest z górnej półki - przekonywał Chovanec. - Poprzez współpracę z Polonią chcemy się stać w Polsce znani. Dlaczego właśnie ten klub? Przyciągnęło nas to, że na Śląsku pije się najwięcej piwa i ludzie tutaj się na nim znają - wyjaśnił.
Wiadomo, że wsparcie finansowe Polonii zostało podzielone na dwie części. Jedną stałą i drugą, która będzie zależna od sprzedaży na terenie Śląska. - Postaramy się, aby marka piwa była jak najbardziej rozpoznawalna nie tylko w regionie, ale i i całym kraju. My zrobimy z naszej strony wszystko, by wynik sportowy był jak najlepszy. Liczę na owocną współpracę z korzyścią dla obu stron - podkreślił Damian Bartyla, prezes Polonii.
Satysfakcji nie krył Piotr Koj, prezydent miasta. - Mam nadzieję, że dla obu stron będzie to dobry interes. Polonia to klub z tradycjami, piękną historią i charakterem - zaznaczył i... zaproponował stworzenie piwiarni w Bytomiu. - Wskażemy dobrą lokalizację - zapowiedział Koj.
Na razie wiadomo tyle, że markę Pilsweisera będą promowali zawodnicy Polonii. Umowa bowiem zakłada, że browar może wykorzystywać ich wizerunek do swoich kampanii reklamowych.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment