Lech wygrał z drużyną ukraińska po dość burzliwym i szczęśliwym dla Lecha meczu. Chyba doszło do jakieś przemiany, bo dziś Lech grał , w stosunku do statnich dokonań, na miarę, że można taką transmisję oglądać i się nie wstydzić. To już dużo jak na poziom polskiej piłki, w szczególności w starciach z klubami zagranicznymi, zwłaszcza z tymi z większymi budżetami.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Skończmy już co było w lesie pod bramami i pod kasami, oraz pod Ratuszem(gdzie zostało wzniesionych kilka okrzyków).Przemieścić się pod siedzibę zarządu klubu nam nie nie było dane, to sobie śpiewaliśmy wśród okolicznych płotach o różnych bzdurach typu Kolorowe jarmarki, czy Liczcie już straty hej zarząd liczcie już straty, czy wojna, ale bez wyzywania , część sobie poszła po chwili melanżować.
Arcy Ty chyba powinieneś urodzić się w innych czasach i pracować w milicji.
Jak ktoś czegoś nie widzi i nie rozumie pewnych spraw, to sądzę ,że nie powinien zabierać zdania.Siedząc przy komputerze , to możesz się wymądrzać-pojedź na no z pięć wyjazdów i wtedy pogadajmy.
Wcale nie życzę Ci spałowania i dostania gazem po oczach, ani możliwości wyjścia do ubikacji, czy po jedzenie i picia(na szczęście nawet znienawidzone ekipy potrafią podrzucić wodę i nawet kanapki)
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Dlaczego nie mogę stać za płotem i oglądac meczu przez tenże płot? To nigdzie nie jest zabronione.Jak staniesz sobie na chodniku przy ruchliwym skrzyżowaniu i policjant każe ci opuścić chodnik to też stwiewrdzisz,ze on ma rację? Bo ja myślałem,ze żyjemy w kraju demokratycznym i można robić wszystko co nie jest zabronione prawem.Niestety jeżdżąc na mecze kibiców traktuje się jakby żyli w kraju totalitarnym.I każdego kibica traktuje się jak potencjalnego bandytę. No ale jak napisał Pogoniarz,co można wiedziec siedząc przed kompem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
Co ciekawe najbardziej sceptycznie do liberalizacji prawa podchodzi sama branża piwna.
- Nie chcemy, by przy okazji następnej awantury na stadionie ktoś powiedział: "To wszystko wina alkoholu" - mówi Paweł Kwiatkowski z Kompanii Piwowarskiej. - Poza tym jeśli to ma być kość niezgody, to my wolimy nie stawać po żadnej stronie barykady w tej światopoglądowej wojnie - dodaje.
Piwo najlepiej przed i po meczu, gdyż trzeba wspomagać swoją drużynę, a nie chlać piwo i zajadać się starymi kiełbaskami. Kto chodzi na mecze ten widzi jak jest z popcorn fanami .
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Piwo najlepiej przed i po meczu, gdyż trzeba wspomagać swoją drużynę, a nie chlać piwo i zajadać się starymi kiełbaskami. Kto chodzi na mecze ten widzi jak jest z popcorn fanami .
Powodzenia jeśli chcesz zapełnić taki np. stadion Lecha samymi full-wypas-turbo kibicamiJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
PS: no popatrz jak ja gazetom dałem się zwieźć, ja myślałem, że Lech ma tylko i wyłącznie full-wypas-turbo kibicówComment
-
W 2009 roku był projekt ustawy, który zakładał możliwość sprzedaży na stadionach napojów alkoholowych do 4,5%. Ostatecznie pomysł upadł.
edit:
Last edited by ucho; 2010-08-23, 18:55.Comment
-
Ciekawe co na to inne koncerny, ale mimo wszystko kupować jakiś wynalazek 2% za 7-8 zł i stać w kolejkach.
moim zdaniem prohibicja na stadionach jest w ogole zbedna bo bijatyki sa skutkiem głupoty a nie paru piw spożytych w czasie meczu. druga sprawa ze kibole za bramki wchodza nacpani a tego sie tak szybko nie sprawdzi. łatwiej uczepic sie pozadnego człowieka ktory kulturalnie chce zaspokoic pragnienie.Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?Comment
-
Szczerze mówiąc to wolę kilkuset ogarniętych kibiców niż kilkanaście tysięcy ludzi ,którzy nie wiedzą po co przyszli na mecz (a nie tylko nachlać się i najeść). Chociaż na Orkanie z tym raczej problemu nie ma ,bo i tak zawsze mało osób chodzi.
Co do piwa na stadionach to mam mieszany stosunek. Z jednej strony fajnie by było w przerwie napić się zimnego piwa ,a z drugiej strony niektórzy pewnie by od stoiska z piwem nie odchodzili (chyba ,że w kierunku toalety).
A zresztą kto będzie miał być na meczu pijany i tak będzie, czy zrobi to przed spotkaniem czy w trakcie. Przykra sprawa.Comment
-
To nie jest problem sprzedawać czy nie sprzedawać alkoholu tylko dyscypliny, prawa i respektowania tego prawa w naszym kraju. Nie znam dobrze sytuacji z alkoholem na stadionach ale wydaje mi się że jest podobnie jak z naszymi dworcami PKP, przykład ?
W Polsce zakazano sprzedaży i spożywania alkoholu na dworcach PKP - jak wygląda sytuacja widzimy codziennie jeśli ktoś często przewija się przez duże dworce jak Katowice, Warszawa Centralna, Kraków Główny... pijanych jest cała masa a po 22:00 strach wchodzić na dworzec.
Dla porównania niech będzie Ukraina - na dworcu można kupić flaszkę wódki, piwo i zakąskę i wypić przy stoliku oczekując na pociąg - całkiem legalnie. Nie widziałem na dworcach Kijowa, Odessy, Lwowa... żadnego jegomościa który by się zataczał...
W Warsach także nie uraczysz piwa, a w nocnym z Krakowa do Szczecina "co drugi" jest pod wpływem alkoholu.
Ktoś tam na górze nie rozumie że menel jak się ma nawalić to i tak nie zrobi tego w Warsie czy dworcowej knajpie gdzie piwo kosztuje 6-8 zł, tylko wychyli 3 jabole.Comment
-
Mają czas by takie wyprodukować, teraz co to za problem, no dobra niech będzie miało te 3 %, ale nie na tym rzecz polega.
Większość " januszy "będzie żarło i piło , a mecz? Zresztą i tak 3/4 to loża szyderców, niech sobie to" piwo "będzie .
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Większość " januszy "będzie żarło i piło , a mecz?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
PS: jak Wy możecie tak na okrągło śpiewać " W stepie szerokim..."Comment
Comment