przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Co do klubów żydowskich, za taki w Anglii uchodzi Tottenham. Potocznie (i w zamierzeniu obraźliwie) na jego kibiców mówi się Yido. Ci z kolei są dumni z tego przezwiska i już sami siebie oraz swoich piłkarzy tak nazywają.
Jacer, a jednak się mylisz co do wyjątkowości. O ile w Amsterdamie czy Londynie kibice (wcale nie wyłącznie Żydzi) są z tych tradycji dumni, o tyle w Łodzi strasznie się tego wypierają.
Dla mnie to bliźniacza sytuacja do angielskiej i holenderskiej - są dumni z przezywania ich i są przezywający.Comment
-
Ciekawych rzeczy można się na naszym kochanym forum dowiedzieć
To powiedzcie mi, kto zniszczył stadion Zawiszy - oni sami, czy przebierańcy z ŁKS?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W Orkanie poza kilkoma zawodnikami większość grajków to młodzież ,która kokosów nie dostaje za grę (spora grupa z nich ma jeszcze status młodzieżowca).
Postaram się sprawdzić o ile zostały podniesione ceny biletów na Legię po decyzji Waltera i Wicherta (chociaż wiadomo ,że to ten pierwszy ubek był głównym wrogiem kibiców), poza tym tutaj pozostałe sprawy o których wspomniałem przełożyły się na wojnę między ITI a kibicami.
Poza tym mimo opraw ,dobrego (mało powiedziane) dopingu na Legii nie zauważyłem by brakowało tam rodzin na meczach - tak i jest teraz ,od czasu otwarcia stadionu na mecze chodzi bardzo dużo ludzi ,w okolicach 20 tysięcy a i fanatycy robią to co do nich należy. Można? Można.Comment
-
W Orkanie poza kilkoma zawodnikami większość grajków to młodzież ,która kokosów nie dostaje za grę (spora grupa z nich ma jeszcze status młodzieżowca).
Postaram się sprawdzić o ile zostały podniesione ceny biletów na Legię po decyzji Waltera i Wicherta (chociaż wiadomo ,że to ten pierwszy ubek był głównym wrogiem kibiców), poza tym tutaj pozostałe sprawy o których wspomniałem przełożyły się na wojnę między ITI a kibicami.
Poza tym mimo opraw ,dobrego (mało powiedziane) dopingu na Legii nie zauważyłem by brakowało tam rodzin na meczach - tak i jest teraz ,od czasu otwarcia stadionu na mecze chodzi bardzo dużo ludzi ,w okolicach 20 tysięcy a i fanatycy robią to co do nich należy. Można? Można.Comment
-
A widzisz! Cynik z cynikiem się zawsze dogada... Ja też nie widzę różnicy miedzy gównem zwanym narkotyki a gównem zwanym media ...Comment
-
Kibicem piłki kopanej jestem, i mam za swoje ale w sprawie awantury w Bydgoszczy wyszperałem taki oto komentarz redaktora GW Jarosława Bińczyka, medium którego chyba nikt ze zwykłych kibiców nie podejrzewa o brak obiektywizmu:
Szkoda tylko, że nikt nie zareagował wcześniej, by zapobiec rozróbom. Każdy średnio interesujący się futbolem wiedział, że do Bydgoszczy jedzie specjalny pociąg z widzewiakami, a ełkaesiacy odwołali wyprawę na spotkanie swojej drużyny w Elblągu, by wspomóc "zaprzyjaźnionego" Zawiszę. Nawet rzecznik prasowy policji przyznał, że specjalne grupy monitorujące wiedziały, gdzie planowana jest bitwaComment
Comment