przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Ten popcorn im przeszkadza reagowac na mecz.A jeżeli nie reagują żywiołowo to lepiej niech idą do opery.Tam można w spokoju bez reakcji obejrzec przedstawienie.Nie sorry tam nie wolno jeść popcornu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Trafiło wam się jak ślepej kurze ziarno a ty się podniecasz jak kibice Ruchu po przejściu(nie ograniu) kelnerów z Malty.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment
-
Widzisz w tamtych latach Polonia grała z naprawdę dobrymi klubami.A powiedz czego tu się wstydzić że jesteśmy jedynym polskim klubem który zdobył Europejski Puchar? Może i ten Puchar nie był najważniejszym w Europie ale żaden inny polski klub nie zdobył nawet mniej ważnego Pucharu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
W żadnym kraju nie strzela się do ludzi co najwyżej używa pałek i tarcz.U nas jest normą,że czy to mecz czy manifestacja to trzeba zaraz używać broni palnej.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Popatrz sobie, jak się zachowują Holendrzy: http://www.youtube.com/watch?v=4ARkX19psu0
Jakoś nie rzucili się zgrają na policjantów, raptem paru załapało się na pałki, paru rzuciło krzesełkami, a reszta pokrzyczała.
Ale masz rację, nasi niepotrzebnie strzelają. Lepsze byłyby kary finansowe, na wzór angielski. A nawet ostrzej. Jakby tak komornicy kilkudziesięciu cwaniaczków wyczyścili do zera, łącznie z eksmisją na bruk, od razu by się poprawiło.Comment
-
A co ma strzelanie do kar finansowych.W czasie akcji trzeba uspokoic tłum,a wyłapywanie i karanie to już inna bajka.U nas zamiast uspakajać tłum doprowadza się do eskalacji zdarzeń.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Przebrani kibole zaatakowali ochronę na koncercie KSU. Ochrona działała profesjonalnie i z godnością.Comment
-
Popatrz sobie, jak się zachowują Holendrzy: http://www.youtube.com/watch?v=4ARkX19psu0
Jakoś nie rzucili się zgrają na policjantów, raptem paru załapało się na pałki, paru rzuciło krzesełkami, a reszta pokrzyczała.
Ale masz rację, nasi niepotrzebnie strzelają. Lepsze byłyby kary finansowe, na wzór angielski. A nawet ostrzej. Jakby tak komornicy kilkudziesięciu cwaniaczków wyczyścili do zera, łącznie z eksmisją na bruk, od razu by się poprawiło.
Spokojnie w Anglii
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Faktycznie, spokojnie w Anglii. Chłopaki stoją bez specjalnego napinania, grzecznie spieprzają przed konikami, pokornie biorą pałowanie, nie ważą się na atak na kilkunastu policjantów. Czyli wychowanie karami dało rezultat. Myślę, że u nas, mając taką przewagę liczebną, pewnie rzucili by się na policjantów. W ogóle jakieś statyczne te rozróby w Anglii, bez dymu, bez małpich podskoków. Nuda, u nas dużo bardziej malowniczo.
Pogoniarz, czy w Polsce rośnie środowiskowa ranga kibica po tym, gdy weźmie wpierdol od policji, zaliczy gaz, pałowanie? Czy też uważany jest za buraka, który szkodzi własnej drużynie?Comment
-
Mój znajomy policjant mówił, że na większe rozróby najlepiej użyć kawalerii - zupełnie jak w średniowieczu . Efekt psychologiczny podobno jest powalający (a na pewno lepszy niż armatki wodne) i nawet nie trzeba dużo pałować. Tak więc nie ma co się dziwić Anglikom że spieprzają przed kawalerią, konni policjanci mają też specjalne pałki, dłuższe niż tradycyjne. A i zamach może wziąć znacznie lepszy więc jak któryś kibol weźmie po łbie czymś takim to odechciewa mu się rozrób na dłużej. Oczywiście często taka pałka nie idzie w ruch, bo nie ma nawet takiej potrzeby - sam widok kawalerii najczęściej wystarczaJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
Comment