Właśnie przeczytałem, że stadion Lecha za który miasto wybuliło ponad 720 mln zł nie spełnia jakichś tam wymogów UEFA. Pewnie czekają nas poprawki (kolejne koszty), żeby gawiedź w rodzaju Albertoosa miała się gdzie bawic A to że są inne ważne inwestycje w mieście (ile można było za niskopodłogowych tramwajów kupic?) to nic. I wciąż muszę się tarabanic z wózkiem dziecięcym do tramwajów po schodach (do niektórych tramwajów, n.p. Helmutów czy holenderskich wózki dziecięce i niepełnosprawni w ogóle nie wejdą - dziękuję wam kibice Lecha!
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Coś za coś. Wynika z tego, że jedno miejsce kibica (40 tys, miejs - dobrze pamiętam?) kosztowało 18 tysięcy złotych. Niskopodłogowa Skoda ForCity na 300 pasażerów kosztuje ok. 8 mln zł. Czyli za stadion można było kupić 90 tramwajów, w których zmieściłoby się naraz 27.000 ludzi.Comment
-
Czyli 1 miejsce w tramwaju kosztowałoby 26,6 tys złotych - zatem wybrali korzystniejszą ofertę- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Trzeba było zrobić taki stadion jeżdżący po całym mieście!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Właśnie przeczytałem, że stadion Lecha za który miasto wybuliło ponad 720 mln zł nie spełnia jakichś tam wymogów UEFA. Pewnie czekają nas poprawki (kolejne koszty), żeby gawiedź w rodzaju Albertoosa miała się gdzie bawic A to że są inne ważne inwestycje w mieście (ile można było za niskopodłogowych tramwajów kupic?) to nic. I wciąż muszę się tarabanic z wózkiem dziecięcym do tramwajów po schodach (do niektórych tramwajów, n.p. Helmutów czy holenderskich wózki dziecięce i niepełnosprawni w ogóle nie wejdą - dziękuję wam kibice Lecha!
Równie dobrze młodzi, bezdzietni, jeżdzący wypasionymi furami mogliby mieć pretensje do gawiedzi w rodzaju snorre że się wozi z wózkiem ze swoim dzieckiem w niskopodłogowym tramwaju a oni stoją w korku.
Weź kandyduj w najbliższych wyborach, ogłoś swój niskopodłogowy program wyborczy, zdobądź 123% poparcia, zburz stadion a ze sprzedaży złomu kup jeden tramwaj dla siebie, może wystarczy.
I od.... się od mnie, nawet mojego nicka poprawnie nie potrafisz napisać.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
A Ty napisałeś "od..." źle Za błędnie napisany nick przepraszam ( i to na poważnie!)
Te tramwaje to tylko przykład - można by wspomniec o przedszkolach, które swego czasu ś.p. Maciej Frankiewicz (wielki kibic Lecha) likwidował. Skutek? Przy obecnym baby boom brak miejsc w publicznych przedszkolach - do swoich żalów dołóżę że muszę teraz bulic na prywatne 900 miesięcznie!
Nie zrozumcie mnie źle - niech kibice bawią się jak chcą - ale nie kosztem innych mniej zainteresowanych piłką nożnąTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Literówka celowa, przynajmniej nie złamałem regulaminu forum.
Sorry, ale nie da się z Tobą poważnie rozmawiać, jeśli winisz kibiców(!) za to że miasto wybudowało bubla. Jakbyś się orientował w temacie, to byś wiedział że są bardziej krytyczni od Ciebie w tej kwestii, dyskusja toczy się no forum WL od kilku lat. Ostatnio po raz któryś zalało magazyn gdzie trzymane były materiały do opraw meczowych - straty ok 100. tys zł.
Chyba że chodzi Ci wogóle o to że jest stadion, ale to nic Ci nie pozostaje wziąć sprawy w swoje ręce, wystartować i wygrać wybory. Wtedy Ty rządzisz. Niestety d***kracja ma to do siebie że każdy ma jeden głos czy jest kibicem, kierowcą, profesorem czy żulem. I wyniki są jakie są.
A sprawa budowy stadionu, jego projektu, przetargów, wykonania - jeszcze wiele lat będzie się toczyć, zarówno w dyskusjach jak i na salach sądowych. Jestem o tym przekonany.(_)>
-
Najpierw słabe zachowanie kibiców Dniepro na meczu z Lechem na Ukrainie ,którzy swoją siłę pokazywali rzucając czymś w bramkarza Lecha ,a teraz delegacja w gościnie mówi nam które flagi mogą wisieć na naszych stadionach ,po czy chora ochrona ,której zapewne przyklasnęli działacze naszego, komunistycznego związku zabiera flagę. Paranoja.Comment
-
Ta. Biedni patrioci znowu flekowani. Mam nadzieję, że na inauguracji stadionu we Wrocławiu wywieszą flagę "Breslau" z listą niemieckich klubów zasłużonych dla tego miasta. W końcu trzeba upamiętniać swoją historię.
I ten tekst ze strony ekstraklasa.net:
pomimo iż flaga w żaden sposób swoją treścią nie łamała prawa ani norm dobrego smaku
Wyjątkowo wysmakowana flaga, przepiękne zastosowanie staropolskiej zasady "Gość w dom, Bóg w dom".Comment
-
Żą, lekko przesadzasz z tym Breslau. To musiałoby być na meczu np. w Berlinie z Niemcami i zrobiliby to Niemcy. To rozumiem. Ale dlaczego we Wrocławiu? Brak analogii.(_)>
-
Gdzie we fladze Lwów z barwach narodowych widzisz prowokacje.Tym bardziej,ze na tej fladze są herby polskich klubów.Owszem moze i jest to trochę prowokacyjne,ze tak flaga zawisła na meczu z Ukrainą.Ale na fladze nie było niczego niedozwolonego i zachowanie ochroniarzy jest co najmniej nie na miejscu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment