Marna i niewysmakowana prowokacja? A co powiesz o fladze: Wschodnia Strona Zjednoczona (Nasze Godło Orzeł w Koronie, Nasze Barwy Biało-Czerwone) Zjednoczona? Przeciwko komu? Chyba nie Niemcom i Czechom?
Bo kochają swój klub i jezdżą za nim ,nawet gdy władze miasta wraz z policją wymyślają na szybkości jakiś wirtualny remont?
A może dlatego ,żeby pokazać w/w instytucjom ,że zakazywać to oni sobie mogą ,bo kibice i tak pojadą?
Piłka nożna powinna być dla kibiców ,a jak się boją organizować spotkania i nie są w stanie zapewnić warunków do oglądania spotkania dla kibiców przyjezdnych to przykra sprawa i poziom B-klasy.
Plus dla kibiców Elany ,którzy solidarnie z kibicami zatrzymanymi na dworcu także na stadion nie weszli.
Gdzie we fladze Lwów z barwach narodowych widzisz prowokacje.
Nie w narodowych. W polskich.
Goście od tej flagi uważają się zapewne za wielkich patriotów, ale ile wart jest taki patriotyzm? Dla mnie to tylko sianie napinki i podsycanie konfliktów pod pretekstem kultywowania pamięci. Niech zrobią coś naprawdę patriotycznego, może być z kibicowskim przytupem, czemu nie - na przykład wjazd na chatę wszystkim dziennikarzom, którzy kaleczą język polski. Ale co tam degrengolada polszczyzny, tu nie ma kogo prowokować.
Bo kochają swój klub i jezdżą za nim ,nawet gdy władze miasta wraz z policją wymyślają na szybkości jakiś wirtualny remont?
A może dlatego ,żeby pokazać w/w instytucjom ,że zakazywać to oni sobie mogą ,bo kibice i tak pojadą?
Piłka nożna powinna być dla kibiców ,a jak się boją organizować spotkania i nie są w stanie zapewnić warunków do oglądania spotkania dla kibiców przyjezdnych to przykra sprawa i poziom B-klasy.
Plus dla kibiców Elany ,którzy solidarnie z kibicami zatrzymanymi na dworcu także na stadion nie weszli.
Goście od tej flagi uważają się zapewne za wielkich patriotów, ale ile wart jest taki patriotyzm? Dla mnie to tylko sianie napinki i podsycanie konfliktów pod pretekstem kultywowania pamięci. Niech zrobią coś naprawdę patriotycznego, może być z kibicowskim przytupem, czemu nie - na przykład wjazd na chatę wszystkim dziennikarzom, którzy kaleczą język polski. Ale co tam degrengolada polszczyzny, tu nie ma kogo prowokować.
Czepiasz sie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
A coby sie stało gdyby jednak weszli na stadion i obejrzeli mecz? Zaangażowane by były te same siły policyjna a klub by przy okazji zarobił na biletach.
Pod artykułem z gazecie znalazłem taki oto komentarz.Uważam,ze bardzo trafny.
Policjanci twardo zagrali z kibolami
Autor: seiendes 06.09.10, 17:08
Dodaj do ulubionych Skasujcie
Odpowiedz
Mam mieszane uczucia - z jednej strony cieszę się, że policja zareagowała szybko, zdecydowanie i skutecznie, ukrócając kibolskie zabawy i zapobiegając zadymie, ale z drugiej - dlaczego tak duża akcja w tak oczywistej sprawie musi opierać się na tak mizernej podstawie prawnej? Zamknięcie stadionu pod pozorem remontu i legitymowanie chuliganów za wulgaryzmy? Gdybym przypadkiem zaplątał się wtedy na dworzec, i na widok wrzeszczącego tłumu kiboli z jednej strony a gotowej do boju kompanii policji z drugiej jęknął "o kur.a" - formalnie spełniałbym te same kryteria, co pseudosportowa młodzież.
Państwo prawa stać chyba na przepisy adekwatne do takiej sytuacji?
Problem w tym, że obecne przepisy naruszają prawo własności. Gdyby właściciel stadionu mógł bez żadnych wykrętów decydować, kogo do siebie wpuszcza, nie byłoby tego problemu.
Myślę, że jeszcze doczekamy się Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie.
Problem w tym, że obecne przepisy naruszają prawo własności. Gdyby właściciel stadionu mógł bez żadnych wykrętów decydować, kogo do siebie wpuszcza, nie byłoby tego problemu.
Myślę, że jeszcze doczekamy się Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie.
Możesz rozwinąć?
Obecne przepisy nakazują przyjmowanie zorganizowanych grup kibiców gości, bez pytania o zdanie właściciela obiektu (na ogół nie są nimi kluby). Właściciele (na ogół samorządy) nie mogą swobodnie decydować o tym, kogo na swój obiekt wpuszczają. To samo dotyczy klubów, jeśli stadion został im oddany np. w dzierżawę.
Zastanawia mnie, jak się to ma do art. 64 Konstytucji RP. A także to, czy w skrajnych przypadkach nie uniemożliwia władzom realizacji obowiązków wynikających z art. 76. I jak się to ma do art. 77.
Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2010-09-06, 19:48.
Za bardzo kombinujesz.
Na stadion jako swoją własność możesz wpuszczać kogo chcesz ale jeżeli organizujesz ogólnodostępne zawody sportowe to nie możesz prowadzić segregacji.Zawody są dostępne dla ogółu ludzi i masz obowiązek ich wpuścić.No chyba,że zorganizujesz zawody zamknięte za zaproszeniem.Ale na to nie pozwoli związek sportowy dla danej dyscypliny i pod którego auspicjami zawody się odbywają.
Przy okazji praktycznie wszystkie stadiony są miejskie/publiczne (także zbudowane za środki publiczne) więc już w ogóle opgraniczanie wejścia komuś kto pośrednio (przez podatki) finansuje budowę tych obiektów jest ...eufemistycznie wałkiem.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
A nie przyszło ci do głowy, że wałkiem jest budowanie i utrzymywanie tych stadionów z pieniędzy wszystkich podatników, podczas gdy korzysta z nich tylko garstka kiboli? Najsprawiedliwiej byłoby, gdyby każdy sam płacił za swoje hobby.
Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2010-09-07, 09:56.
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Comment